SuomiGameHUB

Maailma tarvitsee pelejä

Haastattelu: Pomeconin järjestäjät kertovat viikonlopun tapahtuman tarjonnasta

Peliviikon lopulla perjantaina ja lauantaina 10.-11.11. Ilmajoella järjestettävä cosplay- ja pelitapahtuma Pomecon sisältää vaikka minkälaista toimintaa paikallisille peleistä kiinnostuneille ihmisille. Lähdin kyselemään järjestäjiltä hieman tarkemmin, että mitä kaikkea eri aktiviteetit pitävät sisällään.

SuomiGameHUB: Mistä ajatus Pomeconin järjestämiseen lähti? Onko tällaiselle tapahtumalle paljon tilausta?

Jessica Järvenpää (tapahtuman ideoija): Ajatus lähti toteamuksesta että kaikki con-tapahtumat ovat kaukana isoimmilla paikkakunnilla, eikä sinne välttämättä pääse kaikki pienemmillä paikkakunnilla asuvat halukkaat esimerkiksi kyytien puutteiden takia. Se lähti halusta koota samankaltaisia ihmisiä yhteen.

SGH: Onko D&D-peleissä paikan päällä pelinjohtajat? Pelataanko tässä jotain tiettyjä seikkailuja?

Katariina “Kaapo” Pirilä (kirjastonhoitaja): Pomeconissa paikan päällä Kurikan kirjaston ja KurikkaLiven ohessa on materiaalia myös Rajamaan kulkijat-pelistä, jota vetää allekirjoittanut ja jossa pelaa muun muassa kirjastolaisia. Rajamaan kulkijoiden striimeissä hyödynnetään KurikkaLiven ja kirjaston laitteita sekä osaamista. Paikan päällä Pomeconissa Rajamaan kulkijoiden pelistä voi kysyä kysymyksiä, mutta varsinaista peliä ei paikan päällä pelata.

SGH: Mitä pelejä kirjaston pelikoneilla on pelattavissa? Pelataanko niillä paljon LAN-henkisesti samassa tilassa kavereita vastaan?

Katariina: Kurikan kirjaston pelitietokoneilla on pelattavissa Farming Simulator 22, Minecraft, Fortnite ja Fall Guys, parin muun pelin ohella. Kurikan pääkirjastossa koneet ovat samassa pelitilassa ja samassa verkossa, ja koneen lainanneet pelaajat voivat tai voivat olla pelaamatta toistensa kanssa mikäli näin tahtovat. Pomeconeilla pelitietokoneisiin voi tutustua ja näitä pelejä pelata vapaasti testausmielessä yksin tai erikseen.

SGH: Hauskaa että mukana on myös fanifiktion kirjoittamista ja se osuu tähän Nanowrimo-kuukauden kohdalle. Voivatko osallistujat siis myös kirjoitella omia tarinoitaan paikalla?

Hanna Hietikko (fanifiktiotyöpajan pitäjä): Kyllä, tarkoitus on kirjoittaa minun työpajassani. Valmistelen sinne muutaman kirjoitusharjoituksen, joilla omaa kirjoittamista voi viritellä, jos se ei ole ennestään tuttua. Toinen työpaja on sitten kuvataideaiheinen.

SGH: Mitä Cosplay-asujen tuunaustyöpajaan kuuluu? Löytyykö paikalta paljonkin tarpeita oman asusteen kehittelyyn?

Anna-Maria Keski-Antila (cosplay-työpajan vetäjä): Cosplay-asujen tuunaustyöpajassa on tarkoitus korjata/työstää omia cosplay asuja vetäjän avustaessa /neuvoessa. Työpajassa on hiuslakkoja, peruukkipäitä, ompelukone ja saumuri käytettävissä, sekä jonkin verran kankaita ja kuumaliimoja, mikäli asu sellaista apua tarvitsee. Lisäksi heille joilla ei ole cosplay-asua tai jotka eivät harrasta cosplayta on mahdollista myös tehdä paikan päällä itselleen tai kaverille noppapussi. Siihenkin löytyy erilaisia välineitä, kankaita, nauhoja, nappeja yms. sekä muutama helppo kaava.

SGH: Taidetyöpaja kuulostaa myös kiinnostavalta. Onko siellä myös tarkoitus työstää omia teoksia? Tapahtuuko tämä kynällä ja paperilla vai onko tarjolla jotain muita välineitä?

Hanna: Sinne tulee monenlaista askartelumateriaalia kynien, tussien ja maalausvälineiden lisäksi. Tekniikka on vapaa ja välineet monipuoliset!

SGH: Tullaanko Pomeconia näkemään jatkossakin? Voisiko jonkinlaiselle pelinkehitystyöpajalle olla kysyntää?

Hanna: Pelikehitystyöpaja kiinnostaisi ilman muuta. Yhteistyösuuntia olisi monta ja olisi mahtavaa nähdä tapahtuman kasvavan jokavuotiseksi perinteeksi.

Lisätty 9.11.2023 klo 12:46:

Hanna: Tässä vielä listaa peleistä, joita tapahtumaa varten on Etelä-Pohjanmaan opistolle hankittu. Myyntiin tulee muitakin ja opiskelijat voivat tuoda omia pelejään pelattavaksi Pomeconiin.

Lautapelit:
– Menolippu
– Tuntematon sotilas
– Ubongo Extreme & Trigo
– Carcassonne
– Just One
– Talisman: Harry Potter

Korttipelit:
– UNO: Super Mario ja UNO: Pokemon
– Magic: The Gathering
– Power Soccer

Roolipelit:
– HeroQuest
– Paranoia

Videopeli:
– Hogwarts Legacy

Lue lisää tapahtumasta:
https://suomigamehub.com/tapahtumat/pomecon-2023/

Keskustelu

Aloita uusi keskustelu