SuomiGameHUB

Maailma tarvitsee pelejä

Hakuopas: Korkeakoulujen yhteishaku ja peliala

Yhteishaku 2024 päättyy 27.3. kello 15:00.

Korkeakouluihin hakeminen 2024 tapahtuu yhteishaun kautta (toinen haku), joka mahdollistaa opiskelupaikan hakemisen suomen- ja ruotsinkielisiin koulutusohjelmiin. Vuonna 2023 pelialan koulutuksia oli hyvin tarjolla ja tämä vuosi ei ole poikkeus. Kevään toinen yhteishaku kattaa syksyllä alkavat opintojaksot ja se on avoinna 27. maaliskuuta kello 15:00 asti.

Tärkeät päivämäärät sisältävät todistusvalintojen tulosten julkistamisen viimeistään 27. toukokuuta ja muiden valintatapojen tulokset saatavilla viimeistään 4. heinäkuuta. Opiskelupaikka tulee vahvistaa 11. heinäkuuta kello 15:00 mennessä ja varasijalta hyväksymisen mahdollisuus päättyy 6. elokuuta kello 15:00.

Lue lisää Opintopolku.fi


Kotka, XAMK

Insinööri, peliohjelmointi

Peliohjelmoinnin insinöörikoulutus Xamkissa Kotkassa keskittyy pelien suunnitteluun, toteutukseen ja testaukseen, yhdistäen teorian käytännön projekteihin. Koulutus rakentuu tiiviissä yhteistyössä pelialan yritysten kanssa, tarjoten opiskelijoille mahdollisuuden työskennellä alalla jo opintojensa aikana ja rakentaa oma portfolio. Opintojen aikana kehitetään myös ohjelmistokehityksen osaamista, mikä laajentaa työmahdollisuuksia pelialan ulkopuolelle. Opiskelijoilla on mahdollisuus osallistua kansainvälisiin tapahtumiin, verkostoitua ammattilaisten kanssa ja kehittää yrittäjyystaitoja Xamkin tukemana. Uudella Kotkan kampuksella opiskelu alkaa syksyllä 2024.

📘 Insinööri, peliohjelmointi
25 aloituspaikkaa

Insinööri, peliteknologiat

Peliteknologiat tarjoavat insinööreille taidot suunnitella ja toteuttaa viihde- ja hyötysovelluksia, ulottuen peleistä simulaatioihin ja mediaan. Koulutus, yhteistyössä alan yritysten kanssa, keskittyy uusimpien teknologioiden ja luovan probleemien ratkaisun opettamiseen. Opiskelijat kehittävät osaamistaan projekteissa, työharjoitteluissa ja opinnäytetöissä, joissa teoria yhdistyy käytännön työkokemukseen, avaten ovia kansainväliselle pelialalle.

📘 Insinööri, peliteknologiat
30 aloituspaikkaa

Info: IGDA Finland Kymenlaakso Hub

Kymenlaakson keskus (entinen Kotkan keskus) on yli sadan pelikehittäjän ja opiskelijan koti. Kotka Game Developers (KGD) on järjestänyt kokoontumisia vuodesta 2012. IGDA-hubin status saavutettiin vuonna 2014.


Kajaani, KAMK

Tietojenkäsittelyn tradenomi

Kajaanin ammattikorkeakoulu tarjoaa pelialan koulutusta, jossa voi erikoistua peliohjelmointiin, peligrafiikkaan tai pelituottamiseen. Koulutuksessa korostuu käytännönläheisyys, ja opiskelijat osallistuvat oikeisiin peliprojekteihin, kehittäen ja julkaisemalla omia pelisovelluksiaan. KAMK tarjoaa modernit tilat ja laitteet, edistäen innovatiivista oppimisympäristöä. Syksystä 2024 lähtien koulutus on saatavilla myös englanniksi (Business Information Technology, Game Development).

📘 Tradenomi, tietojenkäsittely, peliala
20 aloituspaikkaa

Tieto-ja viestintätekniikan insinööri

Tieto- ja viestintätekniikan insinöörikoulutus, erikoistuen peliteknologiaan ja älykkäisiin järjestelmiin, tarjoaa osaamista ohjelmistoalan asiantuntijatehtäviin. Koulutuksessa korostetaan käytännönläheistä oppimista projektitöiden kautta, valmistellen opiskelijoita pelialan monipuolisiin uramahdollisuuksiin. Koulutus sisältää 30 opintopisteen harjoittelun, joka suoritetaan alan yrityksissä, antaen arvokasta työkokemusta. Valmistuneet voivat työllistyä esimerkiksi pelimoottorin ohjelmoijina, grafiikkaohjelmoijina tai ohjelmistosuunnittelijoina.

📘 Tieto-ja viestintätekniikan insinööri
40 aloituspaikkaa

Info: IGDA Finland Kajaani Hub

Kajaanin keskus on ollut aktiivinen yhteisö vuodesta 2011, tukenaan Suomen ensimmäinen akateeminen koulutus, joka sisältää kattavat peliopinnot, jotka pysyvät ajan tasalla alan trendeistä. Kajaani kasvaa edelleen! Tervetuloa piipahtamaan!


Kouvola, XAMK

Game Design, muotoilija

Game Design -koulutusohjelma Kouvolassa tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden kehittää pelialan osaamistaan painottaen pelisuunnittelua ja -tuotantoa. Saat kattavan käsityksen peliteollisuudesta, opit käyttämään ammattilaisvälineitä ja kehittämään peliprojekteja, jotka parantavat suunnittelu-, tuotanto- ja tiimityöskentelytaitoja. Koulutus valmistaa kansainväliseen uraan, tarjoten osaamista pelisuunnittelusta, 3D-mallinnuksesta, peligrafiikasta ja -mekaniikoista.

📘 Game Design, muotoilija
21 aloituspaikkaa


Oulu, OAMK

Medianomi

Medianomin koulutus Oulun ammattikorkeakoulussa keskittyy käytännön tekemiseen ja teorian opiskeluun, mahdollistaen suuntautumisen visuaalisen suunnittelun alalle. Opiskelijat saavat työelämäläheistä kokemusta, kuten uutismedian tuottamista tai yritysten visuaalisen ilmeen suunnittelua. Harjoittelu, valinnaiset opinnot ja opinnäytetyö tarjoavat vapauden suuntautua pelialalle, valmistuen monenlaisiin tehtäviin kuten graafikoksi, UI/UX-suunnittelijaksi tai peligraafikoksi.

📘 Medianomi OAMK
22 aloituspaikkaa

Insinööri tieto- ja viestintätekniikassa

Tarjoaa pelialasta kiinnostuneille mahdollisuuden syventyä ohjelmistokehitykseen ja pelisuunnitteluun. Koulutus sisältää laiteohjelmoinnin, pelien kehittämisen, ja IoT-järjestelmät. Opiskelijat osallistuvat käytännön projekteihin, kehittäen taitojaan ohjelmistosuunnittelussa ja tuotekehityksessä.

📘 Insinööri OAMK
120 aloituspaikkaa

Tietojenkäsittelyn tradenomi

Tietojenkäsittelyn tradenomikoulutus tarjoaa pelialasta kiinnostuneille vahvat valmiudet ohjelmistokehitykseen, käyttöliittymäsuunnitteluun ja digitaalisen median käyttöön. Opit luomaan mobiilisovelluksia (kuten pelejä), ymmärtämään liiketoiminnan dynamiikkaa ja soveltamaan digitaalisen markkinoinnin keinoja. Koulutuksessa korostuvat tiimityö, projektipohjainen oppiminen ja uusimpien teknologioiden hyödyntäminen, valmistellen sinut monipuolisiin tehtäviin myös pelialalla.

📘 Tietojenkäsittelyn tradenomi OAMK
70 aloituspaikkaa

Liiketalouden tradenomi

Pelialalle pyrkiville OAMKin tradenomikoulutus tarjoaa liiketalouden osaamista, joka on arvokasta alalla. Erikoistu esimerkiksi markkinointiin, rahoitukseen tai yrittäjyyteen. Kehitä tiimityöskentelyä ja verkostoidu alueen yrityksiin opintojen aikana. OAMKissa painotetaan yhteisöllisyyttä, tarjoten henkilökohtaista ohjausta ja monipuolisia projekteja, jotka voivat johtaa unelmatyöhön myös pelialalla.

📘 Liiketalouden tradenomi
150 aloituspaikkaa

Info: Oulu Game LAB

Oulun Game LAB, perustettu vuonna 2012, on koulutus- ja kehitysohjelma pelialalle. Sijaitsee Linnanmaan kampuksella, se tarjoaa kansainvälisen ja monialaisen oppimisympäristön. Opiskelijat eri aloilta, kuten tietojenkäsittely ja kulttuuri, työskentelevät yhdessä mobiilipelien luomisessa, joita on julkaistu Google Playssa. Ohjelma koostuu kahdesta 30 opintopisteen kurssista: Concept Creation ja Demo Creation. Hakijoiden tulee olla kiinnostuneita peleistä, mutta aiempi kokemus ei ole välttämätön. Kurssit toteutetaan englanniksi. Oulun Game LABin tiimit, jotka koostuvat eri erikoisalojen opiskelijoista, kuten graafinen suunnittelu ja koodaus, kehittävät kattavan ammattitaidon pelialalla.

📘 Oulu Game Lab

Info: IGDA Finland Oulu Hub

Me olemme täysin siistejä ja mahtavia ja indie. Tehtävämme on tuoda yhteen kaikki paikalliset pelialan ihmiset ja auttaa heitä luomaan hyviä verkostoja ja järjestämään parhaita juhlia. Pyrimme myös parantamaan liiketoimintaympäristöä kymmenille pelialan startup-yrityksille, joita syntyy täällä joka vuosi.


Seinäjoki, SeAMK

Insinööri, Tietotekniikka

SeAMK tarjoaa tietotekniikan koulutuksen, joka keskittyy teollisen internetin ja yrittäjyyden integrointiin. Ohjelmistosuunnittelu ja digitaalinen osaaminen ovat avainasemassa teollisuudessa ja palveluiden digitalisoinnissa. Koulutuksessa korostetaan teknisen taidon, asiakastarpeiden ymmärtämisen ja yrittäjämäisen otteen merkitystä. Yhteistyö alueen yritysten kanssa takaa ajankohtaisen sisällön ja valmiudet työelämään.

📘 Insinööri, Tietotekniikka
30 aloituspaikkaa


Tornio, Lapin AMK

Tietojenkäsittelyn tradenomi

Tornion tradenomi tietojenkäsittelyn koulutuksessa keskityt ohjelmointiin, pelillistämiseen ja liiketoiminnan digitalisaatioon. XBit-akatemia tarjoaa käytännönläheistä oppimista pienryhmissä, yhdistäen teorian työelämäprojekteihin. Opit kehittämään digitaalisia ratkaisuja ja osallistumaan kehitysprojekteihin. Valmistuttuasi voit työskennellä mm. ohjelmistosuunnittelijana tai projektipäällikkönä.

📘 Tietojenkäsittelyn tradenomi
50 aloituspaikkaa

Kuvataiteilija

Kuvataidekoulutus Torniossa keskittyy digitaaliseen taiteeseen, tarjoten taidot visuaaliseksi asiantuntijaksi pelialalle. Opiskelijat oppivat yhdistämään taiteen ja teknologian, hyödyntämään digitaalisia työkaluja ja viestimään kuvan kautta. Valmistuttuasi voit työskennellä visualistina, animaattorina tai 3D-mallintajana peliteollisuudessa.

📘 Kuvataiteilija
25 aloituspaikkaa


Hämeenlinna, HAMK

Tietojenkäsittelyn tradenomi

Tietojenkäsittelyn koulutus syventää ohjelmointi-, web- ja mobiilikehitystä, datatiedettä, tekoälyä, sekä pilvipalveluita. Tarjoaa tiimityöprojekteja, verkostoitumismahdollisuuksia, BitJobs-rekrytapahtuman. Valmistuttuasi mahdollisuus työllistyä monipuolisesti IT-alalla, esim. peliohjelmoijana. Opinnot keskittyvät käytännön taitoihin ja työelämävalmiuksiin.

📘 Tietojenkäsittelyn tradenomi
55 aloituspaikkaa


Mikkeli, XAMK

Insinööri, ohjelmistotekniikka

Pelialalle haluaville insinööri ohjelmistotekniikassa tarjoaa vahvan pohjan ohjelmistojen suunnitteluun ja toteutukseen. Opit ratkaisemaan monipuolisesti ohjelmistotuotannon haasteita, kehittämään pelejä ja hyödyntämään tekoälyä projekteissa. Mikkelin kampuksella voit syventää osaamistasi peliohjelmoinnissa ja 3D-mallinnuksessa erikoistiloissa, kuten Game Studio -tilassa. Koulutus sisältää teoriaa ja käytännön projekteja, valmistellen sinut pelialan innovatiivisiin työtehtäviin.

📘 Insinööri, ohjelmistotekniikka
25 aloituspaikkaa

Tietojenkäsittelyn insinööri (ENG)

Pelialalle suuntautuvien kannattaa huomioida B.Eng Information Technology -koulutuksen tarjoamat valmiudet IoT:n, ohjelmoinnin ja palvelinten hallinnan alueilla. Näitä taitoja soveltamalla voit kehittää pelialan innovaatioita ja palveluita. Opiskelu englanniksi tekee valmistuneista globaalisti kilpailukykyisiä.

📘 Tietojenkäsittelyn insinööri (ENG)
25 aloituspaikkaa


Vantaa, Laurea

Tietojenkäsittelyn tradenomi

Pelialalle pyrkiville tradenomi-tutkinto tietojenkäsittelyn alalta tarjoaa vankan pohjan digitaalisten palveluiden kehittämiseen. Opintojen aikana käsittelyssä on käyttäjälähtöinen suunnittelu, sovelluskehitys ja testaus. Koulutus yhdistää liiketalouden ja IT-osaamisen, sisältäen projektiopintoja ja käytännönläheisiä luentoja. Mahdollisuus opiskella osittain etänä lisää joustavuutta. Kansainvälisyys ja työharjoittelut valmistavat työelämään, avaten ovia pelialan monipuolisiin tehtäviin kuten ohjelmistokehittäjäksi tai pelisuunnittelijaksi.

📘 Tietojenkäsittelyn tradenomi
65 aloituspaikkaa


Rovaniemi, Lapin Yliopisto

Graafinen suunnittelu

Graafisen suunnittelun opintoihin sisältyy visuaalisen viestinnän, brändäyksen ja digitaalisen median syvällistä ymmärrystä. Keskitytään käytännön taitojen kehittämiseen, kuten graafisen suunnittelun ohjelmistojen hallintaan, sekä projektityöskentelyyn, jossa simuloit todellisia työelämän haasteita. Opiskelijat oppivat luomaan visuaalisesti vaikuttavaa sisältöä peliteollisuutta silmällä pitäen, hyödyntäen uusimpia suunnittelutekniikoita ja -trendejä.

📘 Graafinen suunnittelu

Soveltava taide

Soveltavan taiteen opinnot tarjoavat pelialalle tärkeitä taitoja: luovuuden ja tulevaisuuden ennakoinnin yhdistämistä, projektisuunnittelua ja -hallintaa sekä yhteistyötä monialaisissa tiimeissä. Koulutuksessa keskitytään taiteen soveltamiseen julkisissa ja yksityisissä hankkeissa, luoden pohjaa innovatiivisille peliprojekteille. Valmistuttuasi voit työskennellä esimerkiksi taideprojektien johtajana, suunnittelijana tai asiantuntijana, hyödyntäen opittuja taitoja pelialan kehityksessä.

📘 Soveltava taide

Rovaniemi, Lapin AMK

Tieto-​ ja viestintätekniikan insinööri

Insinööri tieto- ja viestintätekniikassa tarjoaa perustan pelialalle pyrkiville. Rovaniemellä ja virtuaalikampuksella koulutus keskittyy ohjelmointiin, pelien kehittämiseen, robotiikkaan ja tekoälyyn, varustaen opiskelijat ajankohtaisilla tiedoilla ja taidoilla. Opinnot sisältävät käytännön projekteja ja yhteistyötä alan yritysten kanssa, mahdollistaen suuntautumisen ohjelmistokehittäjäksi, pelikehittäjäksi tai yrittäjäksi. FrostBit-ohjelmistolaboratorio tarjoaa erinomaiset puitteet käytännön taitojen hiomiseen.

📘 Tieto-​ ja viestintätekniikan insinööri

Info: IGDA Finland Rovaniemi Hub

Meillä on grafiikka/ääni/käsikirjoitusopiskelijoita Lapin yliopistosta, ohjelmoijia Lapin AMK:sta, 3D-mallintajia Lao:sta ja yritysten henkilöstöä. Arktinen IGDA Finland Hub lähellä Joulupukkia ja poroja. Pimeiden talvien aikana on paljon aikaa luoda pelejä, ja keskiyön auringon aikaan on mahdotonta nukkua, joten me teemme pelejä.


Riihimäki, HAMK

Tieto-​ ja viestintätekniikan insinööri

Tavoitteleeko sinua ura pelialalla? Valmistaudu hankkimaan taitoja 3D-visualisoinnissa, pelisuunnittelussa ja kyberturvallisuudessa. Tämä koulutus syventää ICT-insinöörin perustaitoja, mahdollistaen erikoistumisen pelituotantoon ja uusimpien teknologioiden, kuten AR/VR, tekoälyn ja mobiiliverkkojen, hyödyntämiseen. Käytännönläheiset projektit, alan yritysyhteistyö ja modernit laboratoriot varmistavat, että opit soveltamaan oppeja todellisiin työelämän tilanteisiin, valmiina innovoimaan pelialalla ja sen rajojen ulkopuolella.

📘 Tieto-​ ja viestintätekniikan insinööri


Forssa, HAMK

Tieto-​ ja viestintätekniikan insinööri

Pelialalle suuntautuvat hyötyvät ICT-insinöörikoulutuksen painotuksesta älyteknologioissa, data-analytiikassa ja IoT:ssä, kehittäen pelien taustateknologioita ja parantaen käyttökokemuksia. Opinnoissa korostetaan kestävää teknologiaa, uusien pelillistämisen muotojen tutkimista sekä innovatiivisten, ympäristöystävällisten ratkaisujen luomista peliteollisuuteen. Yhteistyöprojektit yritysten kanssa tarjoavat käytännön kokemusta alalta.

📘 Tieto-​ ja viestintätekniikan insinööri


Espoo, Metropolia

Tieto- ja viestintätekniikka, insinööri

Tieto- ja viestintätekniikan insinööriopinnot tarjoavat pelialasta kiinnostuneille syvällistä osaamista ohjelmoinnissa, pelikehityksessä, ja tietojärjestelmissä. Koulutus Karamalmin kampuksella sisältää käytännönläheisiä projekteja ja harjoittelujaksoja, jotka valmistavat opiskelijoita suoraan alan työtehtäviin. Opinnot painottavat uusimpien teknologioiden, kuten tekoälyn ja koneoppimisen, sekä käyttäjäkeskeisen suunnittelun merkitystä pelialan innovaatioissa.

📘 Tieto- ja viestintätekniikka, insinööri

Informaatioteknologian insinööri

Informaatioteknologia AMK Metropoliassa, opetus englanniksi. Keskittyy mobiiliratkaisuihin, älyteknologiaan, pilvipalveluihin. Opinnot: perusteet, matematiikka, fysiikka, valinnainen pääaine. Työelämäprojektit, harjoittelu, opinnäytetyö. Työ IT-insinöörinä: ohjelmointi, suunnittelu, tuki, konsultointi, kansainvälisesti.

📘 Informaatioteknologian insinööri


Helsinki, Haaga-Helia

Tietojenkäsittelyn tradenomi

Haaga-Helian tietojenkäsittelyn tradenomikoulutus tarjoaa pelialalle pyrkiville monipuolisen pohjan IT- ja liiketoimintaosaamisen yhdistämiseen. Erityisesti ohjelmistokehityksen suuntautumisvaihtoehto, sisältäen Full Stack -kehittäjän ja Front End -kehittäjän polut, valmistaa opiskelijat pelialan vaatimuksiin. Käytännön projektit ja työharjoittelu yritysyhteistyössä tarjoavat arvokasta kokemusta ja verkostoitumismahdollisuuksia alalle.

📘 Tietojenkäsittelyn tradenomi

Info: IGDA Finland Helsinki Hub

Kaiken alku ja juuri. Helsinki isännöi pisimpään jatkuneita pelikehittäjien kokoontumisia, joihin sisältyy säännöllisiä seminaarisarjoja ja sponsoreita. Keskimäärin kokoontumisiimme osallistuu noin 500 vierailijaa.

Helsinki, Metropolia

Visuaalisen viestinnän muotoilu, muotoilija

Metropolian visuaalisen viestinnän muotoilukoulutus tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden erikoistua joko Visuaalisen viestinnän muotoiluun tai Motion Graphicsiin, kumpikin omalla hakukohteellaan. Koulutuksessa painotetaan teknistä osaamista, suunnittelutyön vastuullisuutta, eettisyyttä ja yhdenvertaisuutta. Lisäksi kehität paineensietokykyä, kaupallista ymmärrystä ja esitystaitoja. Opinnot yhdistävät käytännön ja teorian, keskittyen asiakas- ja käyttäjälähtöisyyteen. Työelämäyhteistyö, design-toimisto Valovirta ja mahdollisuudet kansainväliseen opiskeluun ja harjoitteluun tukevat urakehitystä.

📘 Visuaalisen viestinnän muotoilu, muotoilija

3D-animointi ja -visualisointi, muotoilija

3D-animaation koulutus keskittyy tekniseen osaamiseen ja luovaan ilmaisuun, tarjoten syvällisen ymmärryksen 3D-grafiikan tuotantoprosesseista. Opiskelijat kehittävät taitojaan mallinnuksesta ja animaatiosta erikoisefekteihin, sisältäen VR/AR/XR-teknologiat. Työharjoittelun ja opinnäytetyön kautta sovelletaan teoriaa käytäntöön, valmistautuen monipuolisesti pelialan vaatimuksiin.

📘 3D-animointi ja -visualisointi, muotoilija

Digitaalinen muotoilu, muotoilija

Digitaalisen muotoilun opiskelijana kehität taitoja, joita peliala arvostaa: käyttöliittymäsuunnittelu, käyttökokemus, palvelumuotoilu, konseptikehitys. Työharjoittelu tarjoaa käytännön kokemusta. Opinnäytetyö syventää osaamistasi valitsemallasi digitaalisen muotoilun alueella. Koulutus painottaa kestävää kehitystä ja yhteistyötä eri toimijoiden kanssa.

📘 Digitaalinen muotoilu, muotoilija

XR Design, muotoilija

XR Design -koulutuksessa kehität osaamistasi virtuaali- ja laajennetun todellisuuden sisällöntuotannossa. Opit suunnittelemaan ja toteuttamaan 3D-mallinnettuja tiloja, esineitä ja konsepteja, käyttäen hyväksesi pelimoottoreita ja mallinnusohjelmistoja. Koulutus tarjoaa perusteellisen ymmärryksen sovellusten konseptoinnista, 3D-mallinnuksesta, animoinnista, valaisusta, teksturoinnista, ja tuonnista pelimoottoreihin. Lisäksi opit luomaan interaktiivisuutta ohjelmoinnin kautta ja suunnittelemaan käyttöliittymiä XR-sovelluksiin, mahdollistaen ammattitaidon virtuaali- ja laajennetun todellisuuden alalla.

📘 XR Design, muotoilija


Joensuu, Karelia

Informaatioteknologian insinööri

ICT-insinöörikoulutus Wärtsilä-kampuksella, Joensuussa, keskittyy tietotekniikan taitojen, erityisesti älykkään automaation ja ohjelmistokehityksen, kehittämiseen. Räätälöity niille, jotka tähtäävät pelialalle, sisältää erikoistumisen ohjelmistotekniikkaan, mikä on olennaista pelikehityksessä, ja kattaa koneoppimisen, tekoälyn ja esineiden internetin. Ohjelma on tiiviissä yhteistyössä ICT-yritysten kanssa, tarjoten todellista asiantuntemusta ja verkostoitumismahdollisuuksia, jotka ovat elintärkeitä tuleville pelikehittäjille. Valinnaiset opinnot ja sertifikaatit, kuten AWS, mahdollistavat taitojen tarkemman hiomisen kohti peliuudistuksia.

📘 Informaatioteknologian insinööri

Medianomi

Karelia-AMK:n medianomiopinnoissa keskitytään digitaaliseen luovuuteen ja monikanavaisuuden hallintaan. Opit tuottamaan sisältöä eri medioihin, ymmärtämään media-alan muutoksia ja hyödyntämään digitalisaation tarjoamia mahdollisuuksia. Työllistyt esimerkiksi sisällöntuottajaksi, videokuvaajaksi tai mobiilisovellussuunnittelijaksi. Opiskelu yhdistää käytännön työn huippumodernissa oppimisympäristössä ja tiimioppimisen Y-akatemian kautta, valmistellen sinut mediasisältöjen monipuoliseen suunnitteluun ja tuotantoon.

📘 Medianomi

Info: IGDA Finland Outokumpu-Joensuu Hub

Joensuun keskus edistää pelikehitystä Joensuun alueella, luo keskuksen pelialan startup-yrityksille ja mikä tärkeintä, järjestää mahtavia tapahtumia yhdessä!


Raahe, KAMK

Tietojenkäsittelyn tradenomi, peliala

Kajaanin ammattikorkeakoulu tarjoaa tietojenkäsittelyn tradenomikoulutusta Raahessa, keskittyen pelialaan. Opiskelijoille tarjotaan monipuolista osaamista peliohjelmoinnissa, peligrafiikassa ja pelituottamisessa. Koulutuksen tavoitteena on valmistaa asiantuntijoita pelinkehitystiimeihin ja antaa valmiudet yrittäjyyteen. Erinomaiset yritysyhteydet tukevat urapolkua.

📘 Tietojenkäsittelyn tradenomi

Tieto- ja viestintätekniikka, insinööri

Raahen insinöörikoulutus tieto- ja viestintätekniikassa keskittyy ohjelmistokehitykseen ja kyberturvallisuuteen, tarjoten käytännönläheistä oppia projekteissa. Euroopassa ainutlaatuinen konesali ja tietoturvan simulaatioympäristö tukevat opintoja. Opiskelijat oppivat ohjelmointia, sovelluskehitystä, tietojärjestelmiä ja kyberturvaa, mukaan lukien data-analytiikan ja tekoälyn sovellukset. Koulutus valmistaa luoviksi ongelmanratkaisijoiksi, teknisen näkemyksen ja vaativien suunnittelutehtävien hallintaan.

📘 Tieto- ja viestintätekniikka, insinööri


Kuopio, Savonia

Tietotekniikan insinööri

Savonia-ammattikorkeakoulussa, Kuopiossa tietotekniikan insinööriopiskelijat syventyvät ohjelmistosuunnitteluun, tietoverkkoihin ja tekoälyyn. Opinnot tarjoavat mahdollisuuden erikoistua pelialan kehitykseen, hyödyntäen uusimpia teknologioita ja menetelmiä. Yhteistyö muiden oppilaitosten kanssa rikastuttaa opiskelukokemusta, tarjoten laajan valikoiman asiantuntemusta ja resursseja.

📘 Tietotekniikan insinööri

Info: IGDA Finland Kuopio Hub

Kuopion keskus edistää pelikehitystä Kuopion alueella, luo keskuksen pelialan startup-yrityksille ja mikä tärkeintä, järjestää mahtavia tapahtumia!


Vaasa, VAMK

Tietotekniikan insinööri

Tietotekniikan opinnot syventävät taitoja pelialan kannalta olennaisissa osa-alueissa: ohjelmoinnissa, pelisovellusten kehittämisessä, älylaitteiden integraatiossa ja tietoturvan hallinnassa. Keskeistä on käytännön työharjoittelun ja projektien kautta saatu kokemus, joka valmistaa suoraan pelialan vaatimuksiin.

📘 Tietotekniikan insinööri

Info: IGDA Finland Vaasa Hub

Tuomme yhteen pelikehittäjiä koko Pohjanmaalta. Tavoitteenamme on luoda elinvoimainen verkosto ja edistää vilkasta yhteistyötä pelialan startup-yritysten, yksittäisten kehittäjien ja opiskelijoiden välillä. Olet lämpimästi tervetullut liittymään kokoontumisiimme!


Tampere, TAMK

Tietotekniikan insinööri

Tietotekniikan tutkinto Tampereella keskittyy käytännön osaamiseen ja digitaalisen teollisuuden tarpeisiin. Opiskelijat saavat taidot ohjelmointiin, tietoturvaan, ja laitteistoon. Erityisesti pelialalle pyrkiville tarjotaan osaamista ohjelmistotekniikassa ja sulautetuissa järjestelmissä, tukien uraa innovatiivisissa ICT-yrityksissä.

📘 Tietotekniikan insinööri

Tietojenkäsittelyn tradenomi

Tietojenkäsittelyn tutkinto-ohjelma Tampereella keskittyy ohjelmointiin ja ICT-alan innovaatioihin, tarjoten suuntautumisvaihtoehdot ohjelmisto- ja pelituotantoon sekä ICT-yrittäjyyteen. Opiskelijat osallistuvat käytännön projekteihin, kehittäen tärkeitä tiimityö- ja projektihoitotaitoja. Koulutus valmistaa peliohjelmoijiksi, -graafikoiksi tai -tuottajiksi, tukien alusta alkaen todellisten asiakasprojektien parissa työskentelyä.

📘 Tietojenkäsittelyn tradenomi

Medianomi

TAMKin audiovisuaalisen median tutkinto-ohjelmassa Tampereella kehität kykyäsi luoda vaikuttavia tarinoita eri medioihin. Opinnot tarjoavat syvällistä ymmärrystä käsikirjoittamisesta, tuotannosta ja audiovisuaalisen suunnittelun tekniikoista. Työskentelet käytännönläheisesti alan ammattilaisten kanssa, verkostoituen ja rakentaen urasi perustaa. Mahdollisuus kansainvälistymiseen avartaa näkemyksiäsi.

📘 Medianomi

Info: IGDA Finland Tampere Hub

Tampereen keskus on rakentunut aktiivisen pelikehitysyhteisön ympärille. Meillä on useita merkittäviä pelikehitysyrityksiä ja suuri joukko innokkaita harrastajia, joilla on suurta potentiaalia.


Turku AMK

Tieto- ja viestintätekniikka, insinööri

Tieto- ja viestintätekniikan insinööriopinnot Turun AMK:ssa tarjoavat pelialalle tähtääville vankan pohjan. Peli- ja interaktiiviset teknologiat -osaamispolku keskittyy ohjelmistotekniikkaan, luovuuteen ja projektityöskentelyyn, valmistaen opiskelijat tuotekehittäjiksi ja peliteollisuuden asiantuntijoiksi. Opinnot sisältävät käytännönläheisiä projekteja, tiivistä ryhmätyöskentelyä ja konkreettista tekemistä, antaen valmiudet innovatiiviseen työskentelyyn ja uusien teknologioiden hyödyntämiseen pelikehityksessä.

📘 Tieto- ja viestintätekniikka, insinööri

Tietojenkäsittelyn tradenomi

Tietojenkäsittelyn koulutus tarjoaa pelialasta kiinnostuneille vahvan pohjan ohjelmoinnissa, tietojärjestelmissä ja projektinhallinnassa. Opetussuunnitelma sisältää kehittyneitä kursseja ohjelmistotuotannossa, selain- ja palvelinpuolen ohjelmoinnissa sekä data-analytiikassa. Työelämäläheisyys korostuu FIRMA-projekteissa, joissa opit käytännössä soveltamaan taitojasi ja teoriaasi reaalimaailman ongelmiin, valmistellen sinut pelialan monipuolisiin uramahdollisuuksiin.

📘 Tietojenkäsittelyn tradenomi

Medianomi, mainonnan suunnittelu

Media-alan mainonnan suunnitteluvalmiudet keskittyvät monikanavaiseen viestintään ja luovaan suunnitteluun, puhutellen laajasti eri kohderyhmiä. Koulutus tarjoaa käytännön kokemusta harjoittelun, projektien ja mainostoimisto Gurun kautta. Erikoistumisvaihtoehtoina ovat AD, copywriter ja projektipäällikkö, joissa syvennetään osaamista visuaalisessa suunnittelussa, luovassa kirjoittamisessa ja projektinhallinnassa. Opinnot sisältävät myös media-alan toimintaympäristön, lainsäädännön ja vuorovaikutustaitojen opiskelua.

📘 Medianomi, mainonnan suunnittelu

Medianomi, tuotanto ja projektinhallinta

Medianomiopinnoissa keskitytään projektinhallintaan ja tuotantoon, jossa opitaan suunnittelemaan, johtamaan ja toteuttamaan media-alan projekteja. Opetus linkittyy vahvasti työelämään, tarjoten mahdollisuuden kehittää taitoja käytännön projekteissa ja harjoitteluissa. Valinnaiset erikoistumiset elokuvaan tai markkinointiviestintään mahdollistavat syventävät taidot halutulla alueella.

📘 Medianomi, tuotanto ja projektinhallinta

Kuvataiteilija, kuvataide

Pelialalle suuntaaville kuvataiteen koulutus tarjoaa mahdollisuuden syventää visuaalisen suunnittelun taitoja, ymmärtää peligrafiikan perusteet ja kokeilla uusia teknologioita. Opinnot sisältävät työpajoja, projektityöskentelyä ja teoriaa, jotka valmistavat soveltamaan kuvataiteellisia menetelmiä pelialan innovatiivisissa ympäristöissä. Kansainvälinen vaihto ja työelämäprojektit rikastuttavat osaamista, avaten ovia peliteollisuuteen.

📘 Kuvataiteilija, kuvataide

Kuvataiteilija, animaatio

Kuvataiteilija, animaatio keskittyy käytännönläheiseen opiskeluun, painottaen 2D/3D-animointia, stop motion -tekniikoita, tarinankerrontaa, ja visuaalista suunnittelua. Valmistuneet työskentelevät laajasti animaatio- ja av-alalla, mukaan lukien itsenäiset projektit ja yritystoiminta. Koulutus tukee yrittäjyyttä ja ammatillista kasvua.

📘 Kuvataiteilija, animaatio

Info: IGDA Finland Turku Hub

Turun seudun kokoontumiset alkoivat vuonna 2011, kun pelikehitysklubi LOAD järjesti ensimmäisen Turku Game Developers Gatheringin. Pelikommuunimme kasvaa nopeasti, ja olemme innoissamme tulevista tapahtumista, tervetuloa mukaan!


Pori, SAMK

Tietojenkäsittelyn tradenomi

Tietojenkäsittelyn tradenomin koulutus syventää ohjelmointia, web- ja sovelluskehitystä. Erikoistuminen pelialan osaamiseen mahdollista. Työtehtävät vaihtelevat ohjelmoijasta järjestelmäasiantuntijaan. Valinnaiset opinnot tukevat pelialan uraa. Koulutus kehittää teknistä ja luovaa osaamista, vastaten peliteollisuuden tarpeisiin.

📘 Tietojenkäsittelyn tradenomi

Info: IGDA Finland Pori Hub

Porin keskus on koonnut peliharrastajia yhteen lokakuusta 2015 lähtien, virallisesti IGDA Hubina toukokuusta 2016. Verkostomme on nuori, aktiivinen ja kehittymässä. Teemme yhteistyötä paikallisten pelistudioiden, pelialan yritysten ja paikallisten akatemioiden kanssa. Tervetuloa kuukausittaisiin kokoontumisiimme ja muihin tapahtumiimme!


Kokkola, Centria

Tietotekniikan insinööri

Opinnot tieto- ja viestintätekniikassa tarjoavat perusteet ja syventävät tietoa ohjelmoinnista, tietoliikenteestä ja pilvipalveluista, luoden pohjan työllistymiselle pelialalle. Koulutuksessa korostuu käytännön työ, kuten ohjelmistokehitys ja projektit tiimeissä, käyttäen alan standardilaitteita ja -ohjelmistoja. Yhteistyö paikallisten yritysten ja kansainvälisten toimijoiden kanssa mahdollistaa ajantasaisen osaamisen ja työmahdollisuudet alalla.

📘 Tietotekniikan insinööri


Jyväskylä, JAMK

Tieto- ja viestintätekniikka, insinööri

Opintojen kautta kehität osaamistasi ohjelmoinnissa, kyberturvassa, järjestelmien ylläpidossa ja tekoälyssä. Valmistuttuasi hallitset digitalisaation ja automaation, suunnittelet ja rakennat eettisesti ratkaisuja. Näillä taidoilla olet valmis pelialan innovaatioihin ja teknologisiin haasteisiin.

📘 Tieto- ja viestintätekniikka, insinööri

Tietojenkäsittelyn tradenomi

Tietojenkäsittelyn tradenomi valmistaa digitaalisten ratkaisujen asiantuntijaksi. Sovelluskehitys, pilvipalvelut, ja digitaalinen liiketoiminta ovat keskiössä. Opinnot tarjoavat valmiudet kehittää älykkäitä palveluita, kuten chatbotteja ja data-analytiikkaan perustuvia järjestelmiä, vastaamaan digitalisaation haasteisiin pelialalla ja muualla.

📘 Tietojenkäsittelyn tradenomi

Liiketalouden tradenomi

Liiketalouden tradenomiopinnot tarjoavat vankan pohjan pelialalle pyrkiville. Opiskelijana kehität analysointi-, projektinhallinta- ja markkinointitaitoja, jotka ovat arvokkaita peliteollisuudessa. Valinnaiset kurssit ja projektit voivat keskittyä digitaaliseen markkinointiin, tuotekehitykseen ja yrittäjyyteen, antaen sinulle työkalut innovoida ja menestyä pelialalla.

📘 Liiketalouden tradenomi

Info: IGDA Finland Tampere Hub

Jyväskylän seudulla on järjestetty pelikehittäjien kokoontumisia vuodesta 2012 alkaen EXPA:n toimesta ja vuonna 2013 voimat yhdistettiin IGDA Finland Hubsin kanssa paikallisen pelikehityskohtauksen tukemiseksi entisestään. Digi & Game Center perustettiin 2020.


Lahti, LAB

Muotoilija

LAB-ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutin visuaalisen viestinnän muotoilu antaa eväät pelialan visuaaliseen suunnitteluun, kuten peligrafiikkaan ja brändäykseen. Opit luomaan koukuttavia pelimaailmoja, hahmoja ja käyttöliittymiä, hyödyntäen nykyaikaista teknologiaa ja luovia prosesseja. Koulutus painottaa monialaisuutta, luovuutta ja yhteisöllisyyttä, valmistaen sinut työelämään pelifirmoissa sekä luovissa toimistoissa globaalisti.

📘 Muotoilija

Info: IGDA Finland Lahti Hub

Lahden keskus, perustettu 2019, perustuu GameChangersin (ESR & LAMK), UnityTreenien (Lahden kaupunki) ja alueella viime vuosina ylläpidetyn aktiivisen game jam -kulttuurin tekemään työhön. Lahdessa on lahjakas opiskelijajoukko, mutta järjestäytynyttä rakennetta verkostoitumiseen tai opiskelijaprojektien ja muiden peli-ideoiden kehittämiseen ei ole ollut. Lahden keskuksen tavoitteena on rohkaista ja mahdollistaa uusia menestystarinoita!


Lappeenranta, LAB

Kuvataiteilija

Kuvataidekoulutuksessa opit luomaan teoksia, jotka puhuttelevat pelialaa visuaalisuudellaan. Opetellaan taidegrafiikkaa, maalausta, piirustusta, kuvanveistoa, ja korutaidetta. Vahvuuksina uudet materiaalit ja teknologiat, esimerkiksi julkisen taiteen muodot, jotka resonoi pelialan visuaalisen suunnittelun kanssa. Työelämäyhteistyö, kansainvälisyys ja ammatilliset verkostot valmistavat alalle.

📘 Kuvataiteilija