SuomiGameHUB

Maailma tarvitsee pelejä

SGH Tilannekatsaus

Hei kaikille! Olen nyt saavuttanut merkittävän rajapyykin, sillä olen julkaissut kaksisataa videota SuomiGameHUB-kanavalla. Halusin tähän väliin tarjota pienen tilannekatsauksen. Olen valitettavasti hieman kipeä, mikä on estänyt minua tuottamasta opastusvideoita jo jonkin aikaa. Tämä on hieman harmillista, mutta näitä tilanteita tulee eteen, kun pyörittää kanavaa yksin. Välillä tulee hetkiä, jolloin uuden sisällön tuottaminen ei vain onnistu. Olen onneksi saanut luotua hieman puskuria videoihin, mutta nyt sekin alkaa olla käytetty.

Tällä hetkellä YouTube on estänyt kanavani mainostamisen, ja vaikuttaa siltä, että kanavallani on myös jotain shadowbännejä. En osaa tarkkaan sanoa, miksi näin on tehty, sillä tilanne on minulle täysi mysteeri. Olen ollut yhteydessä YouTube-tukeen useita viikkoja, mutta vastaukset ovat olleet pelkkää toistoa: he väittävät, että olen rikkonut heidän käyttöehtojaan, eivätkä suostu selittämään asiaa pidemmälle. En ymmärrä, miten käyttöehtoja on loukattu. Arvelen, että ongelma voi liittyä kanavani linkkeihin, jotka johtavat SuomiGameHUBin sivuille ja mahdollisesti vanhoihin suomalaisiin peleihin, joita YouTube saattaa pitää epäilyttävinä.

Tämä on johtanut tilanteeseen, jossa kanavani liikenne on vähentynyt merkittävästi. Suunnittelin aiemmin lisätulon hankkimista YouTube-mainosten kautta, mutta nyt näyttää siltä, että YouTube voi milloin tahansa päättää estää mainosten näyttämisen ilman selitystä. Tämän epävarmuuden vuoksi toinen vaihtoehto kanavan taloudellisen tuen saamiseksi olisi katsojien tuki Patreonin kautta. Tämä on haastavaa, sillä se vaatii pyytämään katsojilta taloudellista tukea, jos he pitävät sisällöstämme ja haluaisivat auttaa meitä jatkamaan toimintaamme.

Olen saanut jonkin verran tukea ja olen todella kiitollinen kaikesta saamastani tuesta. Kuitenkaan tukijoiden määrä ei ole kasvanut sellaiseen tahtiin, että voisin jatkaa tätä pitkällä aikavälillä järkevästi. Halusin jakaa tämän tilannepäivityksen ja alkaa miettimään, mitä kanavalle tapahtuu jatkossa. Toistaiseksi jatkamme entiseen tapaan, mutta jos tilanne ei merkittävästi parane, esimerkiksi rahoituksen tai Patreon-tukijoiden määrän kasvun myötä, joudun harkitsemaan sisällön määrän vähentämistä. Tämä tarkoittaisi siirtymistä päivittäisestä julkaisutahdista julkaisuihin kerran tai pari viikossa.

Koska tämän kanavan ylläpitäminen vaatii paljon työtä, ei sitä voi tehdä pitkään ilmaiseksi. On tärkeää, että työllä voi elättää itsensä. Jos kanavan sisällöllä ei ole arvoa yleisölle, on keksittävä jotain muuta. Onneksi tilaajamäärät kasvavat jatkuvasti ja olemme saavuttaneet jo 385 tilaajaa. Myös nettisivujen kävijämäärät ovat kasvussa. Parasta tässä on kuitenkin aktiivinen Discord-yhteisömme, jossa keskustellaan päivittäin pelinkehityksestä ja peleistä ylipäätään. Jos tämä on ainoa saavutus SuomiGameHUBille, olen siihen tyytyväinen.

Suuret kiitokset kaikille tukijoille, ja palaan asiaan seuraavassa päivityksessä.

Keskustelu

Aloita uusi keskustelu