SuomiGameHUB

Maailma tarvitsee pelejä

Modelit Unrealiin

Pelien kehittämisessä Unreal Engine on yksi suosituimmista ja monipuolisimmista työkaluista. Se tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet luoda visuaalisesti vaikuttavia ja interaktiivisia pelikokemuksia. Tässä oppaassa käymme läpi, miten voit tuoda malleja Blenderistä Unreal Engineen, mikä on tärkeä osa pelinkehitysprosessia, erityisesti kun työstät pelimaailman visuaalista ilmettä.

Aloitetaan siitä, miten Unreal Engineen voidaan tuoda modeleita. Oletetaan, että sinulla on jo valmis pelimaasto Unrealissa, jossa pelaaja voi liikkua. Olet myös luonut Blenderissä mallin, kuten pylvään, jonka haluat lisätä pelimaailmaasi. Tämän prosessin ensimmäinen vaihe on mallin vieminen Blenderistä sopivassa tiedostomuodossa, jotta se voidaan tuoda Unreal Engineen.

Blender Export

Blenderistä mallin vieminen alkaa valitsemalla malli, jonka haluat viedä, siirtymällä sitten File-valikkoon ja valitsemalla Export. Blender tukee useita eri tiedostomuotoja, joista monet ovat yhteensopivia Unreal Enginen kanssa. Esimerkkejä näistä muodoista ovat Collada, Alembic ja Wavefront OBJ. OBJ-tiedostomuoto on kuitenkin rajoittunut, sillä se ei tue esimerkiksi animaatioita tai monimutkaisia materiaaleja.

Yksi suositeltava muoto on FBX, joka on Unreal Enginen luojan, Epic Gamesin, suosima formaatti. FBX-formaatti tukee laajasti erilaisia ominaisuuksia, kuten animaatioita ja skeletal-meshejä. Kun valitset FBX-vientivaihtoehdon, avautuu ikkuna, jossa voit määrittää, mitä kaikkea haluat viedä. Voit valita eksportoitavat objektit, kuten meshit, ja määritellä, haluatko viedä vain valitut objektit vai kaikki näkyvissä olevat objektit, kuten kamerat ja valot.

FBX-vienti-ikkunassa voit määrittää objektin transformaatioasetuksia, kuten skaalan ja suunta-akselit. Koordinaattijärjestelmät voivat vaihdella eri ohjelmistojen välillä. Esimerkiksi Blender käyttää oikeakätistä koordinaattijärjestelmää, kun taas Unreal Engine käyttää vasenkätistä. Tämä voi johtaa siihen, että malli näyttää erilaiselta Unreal Enginessä kuin Blenderissä.

Saatat huomata, että smoothing group -informaatio vaatii säätöä, koska muuten importtaus Unrealissa antaa varoituksen. Jos törmäät ongelmiin tämän kanssa, voit kokeilla eri smoothing-vaihtoehtoja Blenderissä FBX exportissa (esim. Face) ja tuoda objektin uudelleen.

Unreal Engine -tuonti

Kun olet määrittänyt kaikki vientiasetukset, anna tiedostolle nimi ja suorita vienti. Seuraavaksi siirrytään Unreal Engineen, jossa tuodaan juuri viety malli. Tämä tehdään raahaamalla FBX-tiedosto Unreal Enginen editoriin. Tämä avaa FBX Import Options -ikkunan, jossa voit määrittää tarkemmin, miten haluat mallin tuoda peliin.

Tässä vaiheessa voit säätää erilaisia asetuksia, kuten mallin skaalaa, rotaatiota ja muita importtiin liittyviä asetuksia. Monesti vakioasetukset ovat kuitenkin aivan hyvät.

Pelimoottori pyrkii automaattisesti luomaan törmäystarkistukset tuodulle objektille. Lisäksi pelimoottori yrittää tunnistaa, sisältääkö tiedosto materiaaleja ja luo niistä uudet versiot pelimoottorin käyttöön. Jos tuontiprosessissa ilmenee ongelmia materiaalien kanssa, voit säätää niitä manuaalisesti pelimoottorissa. Voit esimerkiksi tarkastella ja muokata materiaaleja, määrittää niiden ominaisuuksia ja kytkeä tekstuurit haluamallasi tavalla.

Objektin asettaminen pelimaailmaan

Kun olet tuonut objektin ja sen materiaalit, voit aloittaa objektin sijoittelun pelimaailmaan. Jos esimerkiksi olet tuonut pylvään, voit raahata sen pelimaailmaan Content Browserin kautta. Huomaat, että pylvään koko ja sijainti pelimaailmassa voivat vaatia säätöä. Voit esimerkiksi siirtää ja skaalata objektia, jotta se sopii paremmin ympäristöön.

Seuraava askel on törmäystarkistusten säätäminen, koska ne vaikuttavat siihen, miten pelaaja tai muut objektit vuorovaikuttavat kyseisen objektin kanssa. Voit esimerkiksi määrittää yksinkertaisen collision-laatikon muotoon, joka vaatii vähemmän laskentatehoa ja sopii usein paremmin yksinkertaisiin objekteihin. Jos objekti vaatii tarkempaa collision-määrittelyä, voit luoda monimutkaisempia törmäysmalleja.

Jos haluat testata, miten objekti toimii peliympäristössä, voit käynnistää pelin ja kokeilla esimerkiksi kävellä objektin luo tai ampua sitä. Tarkkaile, miten törmäykset toimivat ja säädä tarvittaessa kollision määrittelyä. Huonosti määritellyt törmäykset voivat aiheuttaa outoja käyttäytymismalleja pelissä.

Edellinen osa: Maaston tekeminen Unrealissa

Keskustelu

Aloita uusi keskustelu