SuomiGameHUB

Maailma tarvitsee pelejä

Pelisuunnittelija pelaa: BOFH: Servers Under Siege

Tänään tutustumme peliin nimeltä BOFH: Servers Under Siege, peliin, joka vie pelaajan tietotekniikan syvimpään syövereihin, missä vastassa ovat niin tekniset haasteet kuin adrenaliinia nostattavat tilanteetkin. Pelissä terveys on yhtä tärkeää kuin rohkeus. Peliä voi kuvata “Die Hard” -tyyppiseksi kokemukseksi, missä yksinäinen sankari uhmaa terroristijoukkoja suuressa rakennuksessa.

Pelin keskiössä on pomminpurkutehtävä. Tämä ei ole mikään helppo tehtävä, sillä pelin koulurakennus useine kerroksineen ja monipuolisine tiloineen, kuten ruokala ja auditorio, luo monimutkaisen labyrintin, jossa pelaaja joutuu navigoimaan. Rakennuksen jokainen nurkka kätkee sisäänsä haasteita ja vihollisia, joiden kanssa pelaajan on miteltävä voittaakseen.

Aikaraja lisää painetta ja pelaajan on toimittava nopeasti ja tehokkaasti selvitäkseen tehtävästä. Ääniefektit ja yllättävät tapahtumat pitävät jännityksen yllä, ja pelaaja saa käyttöönsä erilaisia apuvälineitä, kuten medkit-pakkauksia, jotka ovat elintärkeitä selviytymisen kannalta. Serverilokeroiden ja pommeja sisältävien nauhojen purkaminen vaatii tarkkuutta ja hermoja, sillä yksikin väärä liike voi johtaa pelin päättymiseen.

Viholliset, jotka pudottavat vihjeitä pommien purkamiseen ja yrittävät paeta, pakottavat pelaajan jatkuvaan liikkeeseen ja valppauteen. Jokainen kerros tarjoaa uusia haasteita ja pelaaja löytää itsensä usein tilanteista, joissa on selvitettävä huoneita yksi toisensa jälkeen löytääkseen tiensä eteenpäin. Tämä voi olla ajoittain rasittavaa, mutta se myös simuloi todellisen pelastusoperaation uuvuttavuutta ja monimutkaisuutta.

Oletetaan, että olet pelin kehittäjä ja pyrit tuomaan tämän pelin Steam-markkinoille, jossa syvälliset ja monipuoliset pelit kohtaavat yleisönsä. BOFH tarjoaa kyllä syvyyttä kenttäsuunnittelussa, mutta itse pelimekaniikka on nopeasti omaksuttavissa eikä tarjoa merkittävää progressiota pelikertojen välillä. Tavoitteena on arcade-tyyliin kerätä korkeita pisteitä, mutta tämä ei välttämättä riitä pitämään Steam-yhteisön mielenkiintoa yllä pitkään.

Pelin maailma on laaja, mutta samalla tuntuu tyhjältä toistuvien viholliskohtaamisten ja aseiden keräilyn myötä. Pelaajat kaipaavat uutuudenviehätystä ja syvyyttä, jotka tekevät pelikokemuksesta merkityksellisemmän ja palkitsevamman. Jotta peliin saataisiin lisättyä syvyyttä, yksi ehdotus on lisätä interaktiivisia esineitä, jotka tarjoavat pelaajalle uusia toimintamahdollisuuksia ja tehtäviä. Satunnaisuuden lisääminen esineiden, vihollisten sijoittelun ja tehtävien suhteen voisi tehdä pelistä enemmän dynaamisen ja ennakoimattoman, lisäten näin pelin mielenkiintoa ja uudelleenpeluuarvoa.

Monet pelit ovat myös lähteneet roguelike-linjalle uudelleenpeluuarvon perässä, jolloin pelaaja voi pelikertojen välissä ostaa tai avata uusia taitoja, esineitä ja hahmobuildeja. Tämä voisi sopia oivallisesti BOFH:in tyyliseen tehtävään, jossa pyrkimys on päästä mahdollisimman pitkälle. Transformoimalla BOFH enemmän roguelite-tyyliseksi peliksi, jossa pelaaja voi lukita auki uusia välineitä ja kykyjä, voidaan luoda ulottuvuus pelin ulkopuolelle, joka kannustaa pelaajaa jatkamaan ja syventämään omaa pelikokemustaan. Tämä mekaniikka lisäisi peliin progressiota ja antaisi pelaajille tunteen, että heidän toiminnallaan on merkitystä sekä pelin sisällä että ulkopuolella.

Lisäksi pelin navigointiin ja suunnitteluun voisi sisällyttää elementtejä, jotka auttavat pelaajaa jäljittämään tarvittavia kohteita, kuten pommeja, serverikaappeja ja vihollisia, jotka kantavat koodilappuja. Tämä tekisi pelistä vähemmän turhauttavan ja antaisi pelaajille paremmat mahdollisuudet suunnitella toimintaansa ja käyttää aikansa tehokkaammin. Ikuinen huoneiden tarkistaminen käy lopulta melko ärsyttäväksi, eikä ole core gameplay loop -mekaniikkana erityisen hauska.

Pelin loppuhetkien palkitsevuuden puute on myös huomionarvoinen seikka. Pelaajat kaipaavat tunnetta, että heidän ponnisteluillaan on merkitystä ja että pelin lopputulos heijastaa heidän tekemiään valintoja ja strategioita. Tässä mielessä peliin voisi sisällyttää elementtejä, jotka tekevät loppukohtaamisista ja pelin päätöksestä muistettavia

Keskustelu

Aloita uusi keskustelu