SuomiGameHUB

Maailma tarvitsee pelejä

Pelisuunnittelija pelaa: Pizza Worm

Pelisuunnittelija ei pelaa ainoastaan huvin vuoksi, vaan tavoite on peliin eläytymisen sijaan ymmärtää, miten tekijät ovat onnistuneet tavoitteissaan. On helppo keskittyä heikkouksiin, koska ne korostuvat pelatessa. Tämä ei tarkoita, että peli olisi huono, mutta mitä tahansa voi parantaa. Tämä opas pyrkii korostamaan, miten suunnittelija voi pelaamalla oppia muilta kehittäjiltä, jotka ovat tehneet valtavan työmäärän oman pelinsä eteen. Jos pelissä ei ole jotain ominaisuutta, se ei tarkoita, etteikö kehittäjä olisi ajatellut sitä. Hänellä saattaa olla pitkä lista ominaisuuksia, mutta mahdollisuus toteuttaa niistä vain muutama. Siispä hän on priorisoinut, mikä hänelle on tärkeintä.

Pizza Worm on klassinen matopeli, jossa on useita innovatiivisia elementtejä, jotka erottavat sen muista matopeleistä. Ensinnäkin, pelissä on mahdollista pelata kahdella pelaajalla samanaikaisesti, mikä on jo itsessään mielenkiintoista. Toiseksi, pelin ohjausmekaniikat ovat ainutlaatuiset. Normaalisti matopelit toimivat 90 asteen kulmissa, mutta Pizza Worm tarjoaa 360 asteen kääntymismahdollisuuden. Tämä luo peliin lisähaastetta, sillä pienikin virhe käännöksissä voi johtaa onnettomuuteen.

Erityisen koukuttavaa pelissä on sen nopea tempo. Matosi kasvaa jatkuvasti, kun syöt pelissä olevia objekteja ja tämä kasvu on eksponentiaalista. Joten pelissä on syytä pitää silmällä sekä omaa matoasi että ympäristöä. Jopa kokeneille pelaajille ohjaaminen voi olla haastavaa ja pieni virhe voi johtaa pelin päättymiseen. Ohjaus ei ole aina täysin intuitiivista ja kääntäminen eri suuntiin vaatii tarkkuutta ja keskittymistä.

Musiikin osalta pelissä on yllätyksiä; se ei ole monotonista, vaan vaihtelee pelin aikana. Tämä on miellyttävä lisä, joka pitää pelaajan kiinnostuneena. Pizzan koko vaikuttaa siihen, kuinka nopeasti mato kasvaa. Tämä on vain yksi monista yksityiskohdista, jotka tekevät pelistä mielenkiintoisen.

Yksi pelikerta Pizza Wormissa kestää muutaman minuutin, riippumatta siitä, kuinka monta pistettä voit kerätä. Tämä luo intensiivisen ja haastavan pelikokemuksen, joka sopisi hyvin myös mobiililaitteille. Nykyisessä muodossaan pelin tuominen mobiililaitteille vaatisi kuitenkin paljon kehitystyötä. Mekaniikat ovat kunnossa, mutta peliin voisi lisätä monia uusia elementtejä.

Esimerkiksi, peliin voisi lisätä uusia kenttiä, jotka tarjoavat erilaisia haasteita ja opettavat pelaajalle uusia taitoja. Kentissä voisi olla esteitä, joita pitää vältellä, tai erikoispalkintoja, jotka antavat pelaajalle mahdollisuuden ostaa itselleen jotain uutta. Kenttäsuunnittelulla voitaisiin luoda tunne siitä, että pelaaja etenee ja kehittyy pelissä. Tämä antaisi pelaajalle syytä palata pelin pariin yhä uudelleen, mikä puolestaan lisäisi pelin pitkäikäisyyttä ja vetovoimaa.

Kokonaisuudessaan Pizza Worm on ikimuistoinen ja viihdyttävä peli, joka kuitenkin kaipaisi joitakin päivityksiä ja lisäyksiä, jotta se voisi saavuttaa täyden potentiaalinsa erityisesti modernien mobiilialustojen maailmassa. Sen ainutlaatuiset mekaniikat ja haastava pelattavuus tekevät siitä pelin, joka varmasti jää mieleen ja johon on helppo palata yhä uudelleen.

https://suomigamehub.com/pelit/pizzaworm/

Keskustelu

Aloita uusi keskustelu