SuomiGameHUB

Maailma tarvitsee pelejä

Saumattomuus Kritassa

Kun haluat luoda saumattoman tekstuurin digitaalisen piirtämisen alustalla, Krita on yksi hyvä työkalu tehtävään. Krita on ilmainen piirrustusohjelma, joka on erinomainen digitalisessa piirtelyssä ja tarjoaa monia työkaluja tekstuurien luomiseen.

Aloitetaan siitä vaiheesta, kun olet saanut tekstuurisi piirrettyä ja tallennettua, vaikkapa JPEG-muodossa. Avaa Krita ja tuo kuva ohjelmaan. Voit tehdä tämän joko käyttämällä avausdialogia tai raahaamalla kuvan suoraan Windows Explorerista Kritaan.

Kun kuva on ohjelmassa auki, Kritassa on erinomainen ominaisuus nimeltään “Wrapped Around Mode”, joka mahdollistaa kuvan saumattoman toiston tarkastelun. Voit aktivoida tämän tilan painamalla Shift+W näppäimistöltä. Tämä auttaa näkemään, miten tekstuurisi toistuu laajemmalla alueella.

Jos tekstuurissasi on kohtia, joita haluaisit muokata, Krita tarjoaa useita työkaluja tähän tarkoitukseen. Esimerkiksi, jos huomaat, että tekstuurissa toistuvat tietyt yksityiskohdat liikaa, voit käyttää Kritan “Clone Tool” -työkalua. Se toimii samankaltaisesti kuin Photoshopin “Clone Stamp Brush”. Tämän työkalun avulla voit ottaa kloonata osia kuvasta ja soveltaa niitä toiseen kohtaan, jolloin saat peitettyä toistuvia tai ei-toivottuja elementtejä.

Ei haittaa jos saumattomuus ei ole aivan täydellistä. Täydellisyyden tavoittelu voi johtaa jopa latteaan lopputulokseen. Kun tekstuurissa ei ole mitään silmiinpistävän häiritsevää, olet jo hyvässä paikassa.

Kritassa on toki myös omat heikkoutensa, kuten esimerkiksi se, että ohjelmassa ei ole erityistä työkalua vain tummien alueiden säätämiseen. Tässä voit joutua käyttämään luovia ratkaisuja, kuten erillisten layerien luomista ja näiden säätämistä.

Ongelmallisia saattavat olla myös kuvan liian vaaleat tai tummat alueet. Voit korjata näitä alueita käyttämällä samaa “Clone Tool” -työkalua, tai vaihtoehtoisesti käyttää Kritan “Freehand Selection Tool” -työkalua.

Kun leikkaat ja liität alueita uuteen layeriin, voit sitten muokata niistä esimerkiksi Levelsillä lähes mustavalkoisia. Tämä mahdollistaa alla olevan materiaalin hienosäätöä erilaisilla blend modeilla kuten ‘Burn’ tai ‘Darken’.

Saumattoman tekstuurin maalaaminen

Luo ensin uusi dokumentti ja aseta sille haluamasi koko. Laita sitten ‘Wrap Around’ -tila käyttöön, jotta näet miten tekstuurimme toistuu.

Tekstuurin piirtäminen on luova prosessi, jossa voimme vapaasti käyttää erilaisia välineitä. Esimerkiksi voimme maalata aavikkomaisen tekstuurin, jossa on hiekkaa ja dyynejä. Koska tekstuurimme toistuu, meidän ei tarvitse olla huolissamme siitä, että kuvio ei sovi yhteen reunasta reunaan. Värien valinta ja varjojen muotoilu ovat keskeisiä: haluamme, että ne näyttävät miellyttäviltä eivätkä liian karkeilta.

Voimme käyttää erilaisia työkaluja kuten ‘airbrush’ ja säätää niiden ominaisuuksia, kuten ‘flow opacity’, saadaksemme tarkempaa jälkeä. Erilaisia valoefektejä ja highlightteja voidaan lisätä harkiten; ideana ei ole ylikorostaa niitä, vaan saada aikaan mielenkiintoisia yksityiskohtia.

Kun tekstuurimme alkaa näyttää toivotulta, voimme palata takaisin levels-työkaluun. Tässä vaiheessa emme halua liian voimakasta kontrastia, vaan pikemminkin miedompaa sävyä. Lopputuloksen tulee olla miellyttävä ja harmoninen. Tyylilaji voi vaihdella, esimerkiksi se voi olla sarjakuvamainen tai fotorealistinen, riippuen projektimme vaatimuksista.

Oli tyylilaji mikä tahansa, tärkeää on, että jatkamme tekstuurin hienosäätöä kunnes olemme tyytyväisiä. Tämä voi vaatia paluuta aiempiin vaiheisiin ja yksityiskohtien lisäämistä. Kun tarkastelemme tekstuuria kauempaa, huomaamme mahdolliset yksitoikkoiset alueet ja voimme palata korjaamaan ne.

Henkilökohtainen tyyli vaikuttaa lopputulokseen suuresti. On tärkeää, että tekstuurin katselu on mielenkiintoista ja että se sopii yhteen kokonaisprojektin kanssa.

Keskustelu

Aloita uusi keskustelu