SuomiGameHUB

Maailma tarvitsee pelejä

Tehokäyttäjän vinkit Windowsille

Tarkastellaan Windowsin tehokäyttäjille suunnattuja työkaluja, jotka auttavat tehostamaan työskentelyä ja säästämään aikaa. Tämä artikkeli käsittelee monipuolisesti erilaisia työkaluja, jotka auttavat tekemään tehtäviä nopeammin ja vaivattomammin Windows-ympäristössä.

Snipping Tool

Aloitamme yleisesti tunnetulla, mutta tärkeällä työkalulla: Snipping Tool. Tämä on kätevä työkalu näyttökuvien ottamiseen. Windows-valikosta löydät sen hakemalla ‘Snip’. Snipping Tool tarjoaa mahdollisuuden valita ja leikata tiettyjä alueita näytöltä. Windows 10:ssä on myös uudempi versio tästä työkalusta, Snip & Sketch. Tämän avulla voit nopeasti jakaa kuvakaappauksia, esimerkiksi leikepöydältä. Voit käyttää pikanäppäinyhdistelmää ⊞Win+Shift+S avataksesi työkalun ja valita haluamasi alueen näytöltä. Kuvakaappauksen voi sitten tallentaa tai liittää suoraan esimerkiksi sähköpostiin.

Post Images

Toinen hyödyllinen palvelu on postimages.org, joka on ilmainen ja helppokäyttöinen kuvanjakopalvelu. Tämän avulla voit liittää kuvat suoraan leikepöydältä palveluun, josta saat linkin jaettavaksi. Tämä on kätevä tapa jakaa kuvia nopeasti internetissä.

AltSnap

Seuraavaksi esittelemme AltSnap-työkalun, joka on ladattavissa GitHubista. Tämä pieni työkalu mahdollistaa ikkunoiden helpon siirtämisen ja koon muuttamisen Windowsissa. AltSnapin avulla voit raahata ikkunoita mistä tahansa kohdasta pitämällä Alt-näppäintä pohjassa. Työkalu myös lukitsee ikkunat näytön tai muiden ikkunoiden rajoille, mikä helpottaa ikkunoiden järjestelyä näytöllä. Lisäksi voit muuttaa ikkunoiden kokoa alt-näppäimen ja hiiren oikean painikkeen avulla. Tämä työkalu tehostaa työskentelyä merkittävästi, sillä ikkunoiden siirtäminen ja koon muuttaminen käy nopeasti ilman, että tarvitsee osoittaa tiettyihin ikkunan osiin.

Lataa ja asenna ohjelma GitHubista. Asennuksen jälkeen ohjelma ilmestyy Windowsin tehtäväpalkkiin, josta pääset käsiksi sen asetuksiin. AltSnap tekee ikkunoiden käsittelystä intuitiivista ja nopeaa. Pian huomaat, että ikkunoiden siirtely ja koon muuttaminen sujuu luonnollisesti osana päivittäistä työskentelyäsi. ‘Blacklist’-toiminto mahdollistaa tiettyjen prosessien nimeämisen listalle, joka estää niiden siirtymisen tai muokkaamisen haluttomasti. Esimerkiksi, jos käytät intensiivisesti ohjelmia kuten Clip Studio Paint tai Photoshop, voit lisätä ne blacklistiin. Tämä estää ikkunoiden tahattoman siirtämisen, kun haluat keskittyä työkalujen käyttöön näissä sovelluksissa Alt-näppäimellä. Lisäksi, voit määritellä sääntöjä tietyille välilehdille selaimissa, kuten Chromessa, jolloin alt-näppäimen käyttö ei siirrä niitä.

Windows-komennot

Windowsissa voit käyttää automatisointikomentoja. Voit esimerkiksi asettaa tietokoneesi sammumaan automaattisesti tietyn ajan kuluttua. Tämä onnistuu käyttämällä ⊞Win+R-näppäinyhdistelmää, joka avaa ‘Suorita’-komennon. Kirjoittamalla tähän ‘shutdown’ ja antamalla parametreja, kuten /s, joka kertoo että haluat nimenomaan sulkea koneen, etkä esimerkiksi käynnistää sitä uudelleen, ja /t, jolla voit kertoa ajan sekunteina ja näin asettaa koneesi sammumaan haluamasi ajan kuluttua.

shutdown /s /t 300

Tämä toiminto on erittäin kätevä, jos haluat esimerkiksi lähteä pois tietokoneen äärestä, mutta varmistaa sen sammuvan turvallisesti. Jos suunnitelmasi muuttuvat, voit aina peruuttaa komennon kirjoittamalla ‘shutdown /a’, joka aborttaa sammutuksen.

Bulk Rename Utility

Tämä ohjelma mahdollistaa tiedostojen nopean ja joukkomuotoisen uudelleennimeämisen. Työkalu on ladattavissa ilmaiseksi ja sen käyttöliittymä on regex-tyylinen, mikä tekee tiedostojen hallinnasta ja muokkaamisesta tehokasta. Voit avata kansioita, nähdä tiedostot ja nimetä ne uudelleen haluamallasi tavalla.

Tämä on erittäin hyödyllistä, kun haluat esimerkiksi muuttaa tiedostojen nimet yhdenmukaisiksi, korvata tiettyjä sanoja tai muuttaa tiedostotyyppiä. Voit lisätä etu- tai jälkiliitteitä, numerointia ja muita elementtejä, mikä helpottaa tiedostojen järjestämistä ja tunnistamista. Erityisen hyödyllinen tämä on silloin, kun sinulla on suuri määrä tiedostoja, jotka vaativat järjestämistä tai yhtenäistämistä.

Keskustelu

Aloita uusi keskustelu