SuomiGameHUB

Maailma tarvitsee pelejä

Beez, Piste Gamez (2000) kansikuva

Beez

2000
MS DOS

Kuvaus

Beez on varhaisempaa tuotantoa Piste Gamezilta, joka tunnetaan myös suositusta Pekka Kana 2 -pelistä. Tämä tasohyppely sijoittuu maailmaan, jota asuttavat hyönteiset. Pelaaja liittyy vastarintaliikkeeseen, jonka tehtävänä on kukistaa tyrannimainen mehiläiskuningatar. Pelin alussa pelaaja saa komentajaltaan ohjeet tehtävistä, jotka tulee suorittaa ennen kuin kenttä on läpäisty.

Beez tarjoaa runsaasti erilaisia vihollisia ja aseita, joita voi käyttää matkan varrella. Peli sisältää useita tasoja, jotka voi läpäistä monin eri tavoin. Pelaajan on löydettävä tasoilla piilotettu uloskäynti ja pelastettava kaikki varastetut munat. Viholliset, kuten Banzai-sääsket ja Dragon Fly -sudenkorennot, voivat kantaa munia mukanaan, joten ne on eliminoitava munien saamiseksi.

Pelissä on useita erilaisia tehtäviä, kuten vihollisten tuhoaminen, munien pelastaminen ja uloskäynnin löytäminen. Näiden tehtävien yhdistelmät voivat vaihdella. Jokaisessa kentässä voi olla useita tavoitteita. Pelaajalla on käytössään useita aseita, kuten konekivääri, PingPong-plasma, kolmisuuntainen ase, viisisuuntainen ase ja laser. Aseiden tasoa voi nostaa keräämällä ammusbonuksia.

Pelin aikana on tärkeää seurata useita näytön elementtejä, kuten energiamittaria, mehiläisten määrää ja siipien väsymismittaria. Energiaa voi menettää, jos pelaajaa osuu luoti tai vihollinen, tai jos hän lentää piikkeihin. Energiaa voi kerätä lisää energiapalkintojen avulla. Mehiläiset ovat tärkeitä, sillä peli päättyy, jos ne loppuvat. Niiden määrä vähenee aina, kun pelaaja tallentaa pelin.

Pelaaja voi ohjata hahmoaan nuolinäppäimillä, ampuu SPACE-näppäimellä ja käyttää toista asetta ALT-näppäimellä. Pelissä on myös erilaisia bonuksia, kuten energia-, granaatti- ja ohjusbonuksia, jotka parantavat pelaajan aseita ja muita ominaisuuksia. Vihollisten tuhoamiseen voi käyttää myös granaatteja ja ohjuksia, jotka ovat erityisen tehokkaita esteiden poistamisessa ja vahvojen vihollisten tuhoamisessa.

Beezissä on monenlaisia vihollisia, jotka haastavat pelaajan taitoja. Athletic Antit ovat maassa liikkuvia vihollisia, jotka käyttävät kolmisuuntaisia aseita, kun taas Freak Fly -kärpäset hyökkäävät laseraseilla ja käyttävät taktiikkana ampumista ja pakenemista. Näiden vihollisten voittaminen vaatii strategiaa ja tehokkaiden aseiden käyttöä.

Beez lataussivu
Latauslinkki
Lataussivulle
archive.org
Freeware

Pelin tiedot

Julkaisuvuosi: 2000
Tila: Julkaistu
Lisenssi: ilmaispeli
Kehittäjä: Piste Gamez
Julkaisija: Piste Gamez
Teemat: sota
Genret: arcade, tasohyppely, toiminta
Pelaajat: yksinpeli

Järjestelmävaatimukset:
M.S.DOS (ei Windows 3.1/95/98 DOS-Shell)
Pentium 120 MHz tai parempi (peli toimii myös vanhoilla 486DX-prosessoreilla, mutta on silloin liian hidas nautittavaksi)
Noin 4 Mt vapaata kiintolevytilaa
256-väri VGA
Midas Sound Systemin tukemat äänikortit:
- Sound Blaster 16/Pro/1.0/1.5/2.0
- GUS
- Pro Audio Spectrum/plus/16
Hyvät hermot ja nopeat refleksit :)
Mikäli olet pelin kehittäjä, ota yhteyttä ylläpitoon, niin voimme lisätä käyttäjätilillesi yksityiset muokkausoikeudet.