SuomiGameHUB

Maailma tarvitsee pelejä

Free Combat, Jan Nyman (1999) kansikuva

Free Combat

1999
MS DOS

Kuvaus

Huomispäivän maailman rauhattomuus on johtanut siihen, että Yhdysvallat ja monet muut länsimaat ovat alkaneet myöntämään lisenssejä palkkasoturiyhtymille. Pelissä olet yksi näistä palkkasotureista, joka toimii Mercenary Organizationin (MO) listoilla. MO suorittaa ammattimaisia tehtäviä, eikä se ole vain joukko tappajia. Tehtäviä suoritetaan menestyksekkäästi tai epäonnistuneesti. Näillä tehtävillä on merkittävä rooli pelin etenemisessä.

Pelataksesi sinun on ensin luotava hahmo SETUP-ohjelmassa. Kun ajat pelin ensimmäistä kertaa, löydät itsesi Setupista. Myöhemmin voit valita pelin alkuvalikosta ‘Setup & character’ ja tehdä muutoksia hahmoosi. Kaikki taitopisteet on jaettava hahmonluonnin yhteydessä. Hahmon nimen voi kirjoittaa N-näppäimellä. Hahmon voi tallentaa painamalla Enteriä ja tarkistaa, onko kaikki kohdallaan, jos punainen teksti ilmestyy ruudun alalaitaan. Kampanjatila koostuu peräkkäisistä tehtävistä. Sen aikana ei voi pelata muita tehtäviä. Kampanjan voi lopettaa samasta valikosta, mistä se aloitettiin.

Pelissä navigoidaan valikoita ylös- ja alas-nuolilla. Pelin aloitusvalikossa voi valita hahmon. Jos hahmo on haavoittunut, välilyöntiä painamalla voi nopeuttaa ajan kulumista, jotta hahmo paranee. Tehtävät ovat valittavissa vain, jos jokin hahmo on valittu. Pelin aikana käytetään erilaisia näppäimiä, kuten F1 ja F2 viiveen säätämiseen, F3 näkökentän tyypin vaihtamiseen ja F5 tehtävän kuvauksen ja satelliittikuvan näyttämiseen. Kun hahmo haavoittuu, ruudun reuna välähtää punaisena ja osumakohdan tausta muuttuu punaiseksi, mikä osoittaa vuodon vakavuuden. Haavat sidotaan H-näppäimellä. Ensihoitopakkaus nopeuttaa tätä prosessia.

Tehtävien lopettamiseksi pelaajan on mentävä lopetuspisteeseen, joka näkyy F5-näytössä. XY-syttyminen oikeassa laidassa osoittaa, että olet oikeassa paikassa. Kaikki tehtävän tavoitteet on saavutettava menestyksellisen lopetuksen saavuttamiseksi. Kun pelaaja on suorittanut kaikki tavoitteet ja palannut lopetuspisteeseen, sana ‘completed’ ilmestyy näytölle.

Pelaajan on muistettava liikkua äänettömästi, sillä melun määrä riippuu lattiatyypistä, liikkumisnopeudesta ja pelaajan ‘Stealth’-taidosta. Kyyryssä kävely ja ryömiminen auttavat pitämään matalaa profiilia, mutta ryömiminen on hidasta ja kuluttaa kestokykyä. Stamina vaikuttaa voimaan ja rekyylistä palautumiseen, joten sen ylläpitäminen on tärkeää. Vaimennetut aseet ja suojat ovat elintärkeitä. Vihollisten reittejä voi hyödyntää eduksi. Poliisit eivät yleensä hyökkää, jos pidät matalaa profiilia ja varusteiden kokonaispaino pysyy alle viidessä kilossa.

Pelin aikana seuraa aina ruudulla näkyviä ohjeita, jotka selittävät pelin toimintaa. Näin varmistat parhaan mahdollisen pelikokemuksen ja menestyksekkäät tehtävien suoritukset.

Free Combat lataussivu
Latauslinkki
Lataussivulle
archive.org
Freeware

Pelin tiedot

Julkaisuvuosi: 1999
Tila: Julkaistu
Lisenssi: ilmaispeli
Kehittäjä: Jan Nyman
Julkaisija: Jan Nyman
Teemat: sota, vakoilu
Genret: toiminta
Pelaajat: yksinpeli

Järjestelmävaatimukset:
500KT vapaata muistia
3 MT levytilaa
VGA-kortti ja näyttö
Hiiri (vain editori)
Näppäimistö
Pentium tai vastaava. 80486 on ehdoton minimi
Mikäli olet pelin kehittäjä, ota yhteyttä ylläpitoon, niin voimme lisätä käyttäjätilillesi yksityiset muokkausoikeudet.