SuomiGameHUB

Maailma tarvitsee pelejä

Hyppyheikkien sumopaini, T. Korppi (1996) kansikuva

Hyppyheikkien sumopaini

1996
MS DOS

Kuvaus

Hyppyheikkien sumopaini on innovatiivinen budopeli, joka tarjoaa pelaajille ainutlaatuisen kokemuksen, erottuen perinteisistä simulaattoreista ja graafisesti korostetuista peleistä. Peli sijoittuu kuvitteelliselle Musculian planeetalle, jossa asukkaat kamppailevat sumopainiotteluissa betoniaavikolla. Näitä massiivisia painijoita, joiden ruokavalio koostuu raskaimmista alkuaineista, kutsutaan turnauksiin joka kymmenes vuosi. Ydinreaktioiden voimalla he saavat kyvyn heitellä toisiaan ilmaan.

Pelissä pelaajat ohjaavat painijoiden jalkoja, joita voi säädellä pituuden ja kulman suhteen. Jalkojen avulla pelaajat pyrkivät työntämään toisensa maan sisään, jolloin vastustaja häviää ottelun. Säännöt ovat yksinkertaiset: häviäjä on se, joka ensimmäisenä koskee maata muulla kuin jalallaan tai astuu tatamin ulkopuolelle.

Pelissä on monipuolisia säätömahdollisuuksia. Esimerkiksi “Tornado”-asetus luo vaihtelevan tuulen, “Strict Collision Check” ottaa huomioon lisää törmäyspisteitä ja “Slippery Ground” -toiminto muuttaa maan liukkaammaksi, mikä vaikuttaa liikkumiseen. Lisäksi “Middle Length”- ja “Terrain”-asetukset mahdollistavat pelaajien säädellä jalkojen pituutta ja tatamin muotoa, tuoden lisähaastetta peliin.

Hyppyheikkien sumopaini tarjoaa sekä yksin- että moninpelimuotoja. “Tournament”-tilassa voidaan järjestää 2-8 pelaajan turnauksia, ja “Tricks”-tila haastaa pelaajat suorittamaan temppuja tietokoneen ohjeistuksen mukaan. “Computer Robot” tarjoaa mahdollisuuden otella tietokonevastustajaa vastaan. Lisäksi pelissä on “Real Guys” -asetus, joka vaihtaa hahmot fysiikan mukaisiksi laatikkosysteemeiksi, ja “Disk Recorder” tallentaa ja toistaa otteluita.

Pelissä menestyminen vaatii taktista ajattelua ja liikkeiden suunnittelua. Pelaajat pyrkivät saamaan etulyöntiaseman, jolloin he voivat heittää vastustajan maahan tai työntää tämän ulos pelialueelta. Pelin fysiikka mahdollistaa monimutkaiset liikesarjat, kuten jalan pyörittämisen. Yksinpelitempuissa on omat haasteensa ja hiscore-listat, joissa pelaajat voivat testata taitojaan ja kehittää strategioita.

Hyppyheikkien sumopaini lataussivu
Lataussivulle
archive.org
Freeware

Pelin tiedot

Julkaisuvuosi: 1996
Tila: Julkaistu
Lisenssi: ilmaispeli
Kehittäjä: T. Korppi
Julkaisija: T. Korppi
Teemat: urheilu, mbnet
Genret: urheilu, pilapeli
Pelaajat: yksinpeli, lokaali moninpeli

Järjestelmävaatimukset:
Pelataksesi tarvitset (486-) PC mikron (luultavasti myös 386+mat pros vetää),
vga-näytön ja ihmisvastustajan.
Mikäli olet pelin kehittäjä, ota yhteyttä ylläpitoon, niin voimme lisätä käyttäjätilillesi yksityiset muokkausoikeudet.