SuomiGameHUB

Maailma tarvitsee pelejä

Invasion – Free State

2023
Lautapeli

Kuvaus

“Invasion: Free State” on Teemu Vilénin suunnittelema ja Lautapelit.fi:n julkaisema taktinen lautapeli, jossa pelaajat ottavat osaa kaupunkitaisteluihin Annapoliksen esikaupunkialueilla. Pelissä kaksi neljään pelaajaa muodostavat Alien- ja Vastarintaliikkeen fraktiot, jotka käyvät taistelua toisiaan vastaan. Peli sijoittuu epätoivoiseen gerillasotaan avaruusolentoja vastaan, yhdistäen XCOM:in asetelman ja Laser Squad: Nemesis -tyylisen ohjelmoinnin. Pelissä keskeistä on vihollisen liikkeiden ennakoiminen ja välttäminen samanaikaisen aloite- ja toimintavalintajärjestelmän avulla. Pelaajien tulee käyttää suojaa hyväkseen ja estää vihollista kiertämästä heidät.

Pelissä on modulaarinen pelilauta, joka takaa loputtoman vaihtelun, sekä ainutlaatuinen hahmovalintajärjestelmä. Pelaajat voivat valita 18 eri hahmosta, joilla kullakin on omat erityisvoimansa. Pakkaus sisältää 9 kaksipuolista kaupunginosalaattaa, 18 hahmotelineitä, 18 hahmolaattaa, 7 taistelunoppaa, 27 aloite- ja toimintopalikkaa sekä 34 merkkiä ja pelinappulaa. Pelin säännöt ja tehtäväkirja ohjaavat pelaajia läpi pelin ja lisäksi pakkauksesta löytyy näköyhteyttä mittaava viivoitin.

Peli on suunnattu 12-vuotiaille ja sitä vanhemmille pelaajille ja yhden pelikerran kesto on noin 45–70 minuuttia. “Invasion: Free State” on saanut ensimmäisen arvostelunsa, joka on valitettavasti suomeksi, mutta se on positiivinen. Peli on kehitetty pitkän ajan kuluessa ja sen tuotannossa ovat olleet mukana myös kehittäjä Jouni Laaksonen ja tuottaja/art director/kehittäjä Jere Widenius. Itsenäisyyspäivänä julkistettu peli kohtaa haasteita pienen tuotantomääränsä vuoksi, erityisesti näkyvyyden suhteen.

Invasion – Free State lataussivu
Demo

Pelin tiedot

Julkaisupäivä: 2023-12-10
Tila: Julkaistu
Lisenssi: kaupallinen
Kehittäjä: Teemu Vilén
Julkaisija: Lautapelit.fi
Teemat: sci-fi
Genret: taktiikka
Mikäli olet pelin kehittäjä, ota yhteyttä ylläpitoon, niin voimme lisätä käyttäjätilillesi yksityiset muokkausoikeudet.