SuomiGameHUB

Maailma tarvitsee pelejä

Legal Crime, Byte Enchanters (1997) kansikuva

Legal Crime

1997

Kuvaus

Legal Crime on suomalaisen Byte Enchantersin kehittämä strategiapeli, jossa pelaaja pyrkii saavuttamaan taloudellisen ja poliittisen yksinvaltiuden Chicagon kaltaisessa kaupungissa. Peli simuloii järjestäytynyttä rikollisuutta, keskittyen mafiaperheen johtamiseen. Pelaajan tehtävänä on laajentaa vaikutusvaltaansa tarjoamalla suojelua liikkeille, pakottamalla yrittäjiä muuttamaan toimialaansa ja lahjomalla viranomaisia. Peli sisältää monipuolisen valikoiman gangstereita ja pelaajan tulee käsitellä erilaisia rikollistoimia, kuten viinanmyyntiä ja uhkapeliä.

Legal Crimen pelattavuus on suunniteltu verkkopelaamista silmällä pitäen. Peli tukee sekä yksinpeliä että moninpeliä internetin välityksellä, jossa pelaajat voivat luoda ja liittyä peleihin. Verkkopeli on toteutettu sujuvasti, kestäen hyvin verkkoviiveitä. Pelit voivat kestää minuuteista useisiin tunteihin, riippuen kartan koosta ja pelaajamäärästä. Pelaajat voivat muodostaa liittoja ja käydä taistelua muita mafiaperheitä vastaan.

Pelin grafiikka on toteutettu 800×600-resoluution SVGA-grafiikalla ja vaikka käyttöliittymässä on puutteita, peli on visuaalisesti tyylikäs. Äänimaailma vahvistaa tunnelmaa, sisältäen italialaisittain murtaen puhuttua englantia. Peli on erityisesti suunniteltu nettipelaajille, jopa 12 pelaajalle samanaikaisesti.

Peli toimii melko hitaasti, jos sen käynnistää normaalisti modernilla Windowsilla. Pelikokemus on huomattavasti parempi esimerkiksi DDrawCompatin kanssa, joka lisätään pelin kansioon exen seuraan.

Byte Enchantersin sivut archive.org:ssa, josta löytyy esimerkiksi valtavat määrät dataa pelaajista ja mafia-perheistä.

Pelin tiedot

Julkaisuvuosi: 1997
Tila: Julkaistu
Lisenssi: kaupallinen
Kehittäjä: Byte Enchanters
Julkaisija: Byte Enchanters
Teemat: rikos
Genret: strategia
Pelaajat: yksinpeli

Järjestelmävaatimukset:
Pentium-tietokone 100 MHz
16 Mt RAM-muistia
Windows 95 tai Windows NT 4.0 (jos käytät NT:tä, tarvitset 32 Mt muistia ja nopeamman suorittimen)
Videokortti 1 Mt
DirectX 2.0
800 x 600 resoluutio 256 värillä
20 Mt kiintolevytilaa
Internet-yhteys 14 400 modeemi
Windows-yhteensopiva äänikortti
Mikäli olet pelin kehittäjä, ota yhteyttä ylläpitoon, niin voimme lisätä käyttäjätilillesi yksityiset muokkausoikeudet.