SuomiGameHUB

Maailma tarvitsee pelejä

Mine Bombers, Skitso Productions (1995) kansikuva

Mine Bombers

1995
MS DOS

Kuvaus

Mine Bombers on toimintapeli, joka tarjoaa ainutlaatuisen yhdistelmän räjähdysmäistä hauskuutta ja strategiaa. Pelaajat aloittavat pelin kaupassa, missä heillä on mahdollisuus hankkia varusteita, kuten pommeja ja hakkuja, käyttämällä pelin ohjausnäppäimiä. Kaupasta poistutaan joko kulkemalla “READY”-ruutuun ja painamalla Pommi-nappia tai käyttämällä ESC-näppäintä, mikä johdattaa pelaajat taistelun alkamiseen.

Moninpelissä, joka tukee 2-4 pelaajaa, pelaajat siirtyvät pelin alussa ruudun äärireunoihin. Tavoitteena on kerätä arvokkaita aarteita ja mahdollisuuksien mukaan listiä vastustajat, mikä tuo pelaajalle tappopalkkion. Moninpelin kenttä päättyy, kun aika loppuu, aarteet on kerätty loppuun tai kun alle kaksi pelaajaa on jäljellä. Pelaajat palaavat taistelujen välillä kauppaan, jossa he voivat ostaa lisää varusteita ja tulivoimaa.

Yksinpelissä pelaajan tavoitteena on läpäistä 15 asteittain vaikeutuvaa kenttää, täynnä erilaisia hirviöitä. Yksinpelissä ei ole aikarajaa, vaan pelaaja pyrkii löytämään tiensä EXITille. Mikäli pelaaja kuolee, hän aloittaa kyseisen kentän alusta. Peli päättyy, kun kaikki elämät on käytetty. Yksinpelin parhaat saavutukset päätyvät Hall of Fame -listalle.

Kentällä pelaajat voivat löytää erilaisia aarteita ja hyödyllisiä esineitä. Aarteiden arvot vaihtelevat 10 dollarista jopa 100 dollariin. Niitä ovat esimerkiksi rannerenkaat, kilvet ja kruunut. Lisäksi kentältä voi löytyä esineitä, kuten pieniä ja isoja hakkuja sekä kiviporia, jotka lisäävät pelaajan kaivuutehoa. Muut hyödylliset esineet sisältävät puulaatikoita, ensiapulaukkuja ja teleportteja, jotka tuovat peliin lisää strategisia elementtejä.

Pelaajien tiedot näkyvät ruudun yläreunassa, jossa näkyy käytössä oleva pommi, kaivuuteho, rahamäärä ja kesto. Ruudun alareunan keltainen palkki näyttää jäljellä olevan ajan. Peli päättyy, kun kaikki kierrokset on pelattu. Voittaja määräytyy joko rahamäärän tai voitettujen erien perusteella, mikä on valittavissa OPTIONS-valikosta.

Lisäksi Mine Bombers sisältää karttaeditorin, MINEDIT.EXE, jonka avulla pelaajat voivat luoda omia karttojaan. Editorin käytössä on saatavilla ohjeita F1-näppäimen kautta. Sen käyttö on mahdollista myös ilman hiirtä, vaikkakin se voi olla haastavampaa. (Arvio otettu suomipelit.comista.)

Mine Bombers lataussivu
Latauslinkki
Lataussivulle
archive.org
Freeware

Pelin tiedot

Julkaisuvuosi: 1995
Tila: Julkaistu
Lisenssi: ilmaispeli
Kehittäjä: Skitso Productions
Julkaisija:
Teemat: taistelu
Genret: toiminta
Pelaajat: yksinpeli, lokaali moninpeli

Järjestelmävaatimukset:
386, 25 Mhz
Mikäli olet pelin kehittäjä, ota yhteyttä ylläpitoon, niin voimme lisätä käyttäjätilillesi yksityiset muokkausoikeudet.