SuomiGameHUB

Maailma tarvitsee pelejä

Muumipappa kalassa

2001

Kuvaus

Muumipappa kalassa oli RedLynxin kehittämä selainpeli, joka perustui Tove Janssonin rakastettuihin Muumi-hahmoihin. Pelissä ohjattiin Muumipappaa, joka kalasti, ja tavoitteena oli pyydystää erikokoisia kaloja, kuten ahvenia, haukia ja monneja. Peli oli pelattavissa internetissä Sonera Plazan eDome-pelisivustolla, missä se pysyi suosittuna noin vuosikymmenen ajan. Pelin pelimekaniikat olivat yksinkertaisia, mutta haastavia, ja kalastaminen vaati sekä taitoa että onnea. Pelaaminen tapahtui ohjaamalla Muumipappaa ja heittämällä siimaa hiiren avulla. Saadun kalasaaliin määrästä riippuen Muumimamma ehdotti erilaisia ruokia, kuten kalalientä tai kalapuikkoja.

RedLynxin kehittämä Muumipappa kalassa oli merkittävä osa heidän varhaistuotantoaan, joka koostui pääasiassa selainpeleistä. Pelin toteutuksessa käytettiin Theatre 2.0 -pelimoottoria, ja kehittäjät panostivat realistiseen fysiikan simulointiin, erityisesti onkivavan ja siiman osalta. Tämä teknologinen edistysaskeleena asetti pelin edelläkävijäksi kalastuspelien joukossa. RedLynx kasvoi myöhemmin kansainväliseksi pelikehittäjäksi ja julkaisi vuonna 2019 Fisherman-pelin, joka toimi henkisenä jatko-osana Muumipappa kalassa -pelille. Uudessa pelissä kuitenkin puuttui Muumi-lisenssi, ja Muumipappa oli korvattu kalapapalla.

Alkuperäinen Muumipappa kalassa -peli katosi internetistä Sonera Plazan sivuston uudistuksen myötä. Sen poistuminen herätti suurta surua peliyhteisössä, sillä monet olivat pelanneet sitä vuosia. Peli oli alun perin tehty Naantalin Muumimaailman Lentävä lautanen -käyntikohteelle, ja siellä se oli myös pelattavissa. Vuonna 2020 peli sai uuden elämän Suomen pelimuseossa, jossa se on nyt pelattavissa. Tämä on tiettävästi ainoa paikka, missä alkuperäistä peliä voi vielä kokea. Pelin poistuminen internetistä johtui kahdesta pääsyystä: Muumi-lisenssin uusimatta jäämisestä ja Adoben Flash-tuen päättymisestä.

Alkuperäiseltä kehittäjältä on myös uusintaversio Androidille ilman Muumeja, nimeltä Fisherman. Pelin voi ladata vielä uptodown.com:ista.

Muumipappa kalassa lataussivu
Freeware

Pelin tiedot

Julkaisuvuosi: 2001
Tila: Julkaistu
Lisenssi: ilmaispeli
Kehittäjä: RedLynx Ltd.
Julkaisija: RedLynx
Teemat: urheilu
Genret: urheilu
Mikäli olet pelin kehittäjä, ota yhteyttä ylläpitoon, niin voimme lisätä käyttäjätilillesi yksityiset muokkausoikeudet.