SuomiGameHUB

Maailma tarvitsee pelejä

Rocket Chase

1995
MS DOS

Kuvaus

Rocket Chase on 2-4 pelaajan nopeatempoinen taistelupeli, jossa pelaajien tavoitteena on tuhota vastustajansa erilaisten tykkien ja erikoisaseiden avulla pienissä raketeissa. Peli on saanut inspiraationsa Amiga-peliklassikosta Turboraketti. Pelissä pelaajat voivat kerätä erilaisia bonuksia, jotka auttavat pelissä etenemisessä. Näitä ovat muun muassa tehosteet kuten sivu- ja takatuli, älykäs tuli, seinien läpi menevät luodit ja pomppivat luodit. Lisäksi pelaajat voivat hyödyntää teleportteja, näkymättömyyslaitteita ja tutkia.

Pelin aloittaminen tapahtuu valitsemalla “Let’s Play” -painike. Tämän jälkeen pelaajat voivat valita pilottinsa ja aluksensa, sekä aseistuksensa. Pelaaminen on helppoa, kunhan ohjaimet ovat hallussa. Aluksen hallinta tapahtuu määritellyillä näppäimillä ja aseiden vaihto onnistuu telakoitumispisteissä. Pelissä on neljä mittaria, jotka kuvaavat aluksen nykytilaa: energia, kaasu, ammukset ja erikoisaseet. Pelaajan tehtävänä on tuhota vihollisaluksia ja selviytyä voittajana tasoista.

Rocket Chasessa on ominaisuus pelaajatilastojen seuraamiseen, mikä lisää pelin syvyyttä. Pelaajat saavat pisteitä voittaessaan kamppailuja ja menettävät niitä hävitessään. Pisteiden määrä riippuu vastustajan taitotasosta. Uusi pilotti aloittaa 100 pisteellä. Tilastot näyttävät pilotit järjestettyinä rankkauspisteiden mukaan.

Peli tarjoaa monenlaisia aseita, kuten erilaisia tykkejä ja erikoisaseita. Tykit vaihtelevat yksinkertaisista, nopeasti ampuvista tykeistä monimutkaisempiin kuten kolmisuuntaisiin tai heiluviin tykkeihin. Erikoisaseita ovat muun muassa ilmamiinat, hyökkääjät, kimpoilevat räjähteet ja monia muita. Erikoisaseiden kirjo on laaja, joten niiden strateginen käyttö on tärkeää.

Pelissä on myös mahdollisuus valita käytettävä alus, jolla on omat vahvuutensa ja heikkoutensa. Alukset vaihtelevat klassisesta, tasapainoisesta aluksesta erikoistuneempiin, kuten raskaasti aseistettuun taistelulaivaan tai nopeaan H-Fighteriin. Aluksen valinta vaikuttaa pelistrategiaan ja pelitapaan.

Rocket Chase on monipuolinen ja haastava peli, joka tarjoaa dynaamisen pelikokemuksen ja strategisen syvyyden. Peli yhdistää nopeatempoiset taistelut ja taktisen suunnittelun, tehden siitä nautittavan kokemuksen kaikentasoisille pelaajille.

Peli on nykyään freewarea ja sen voi ladata allaolveasta linkistä. (Arvio otettu suomipelit.comista.)

Rocket Chase lataussivu
Freeware

Pelin tiedot

Julkaisuvuosi: 1995
Tila: Julkaistu
Lisenssi: ilmaispeli
Kehittäjä: Olli Haanperä, Kaj Björklund, Mikko Haanperä
Julkaisija: Olli Haanperä, Kaj Björklund, Mikko Haanperä
Teemat: sci-fi, taistelu
Genret: toiminta, luolalentely

Järjestelmävaatimukset:
386
4 Mt RAM
MCGA/VGA
8 Mt kovalevytilaa
Mikäli olet pelin kehittäjä, ota yhteyttä ylläpitoon, niin voimme lisätä käyttäjätilillesi yksityiset muokkausoikeudet.