SuomiGameHUB

Maailma tarvitsee pelejä

Skoda Car’s, Jokusoft (2000) kansikuva

Skoda Car’s

2000
MS DOS

Kuvaus

Tämä on tyypillinen tekstipeli managerointi, eli osta/aja/voita käytännöllä.

Peliin tutustuminen aloitetaan valitsemalla nimi, joka voi sisältää erilaisia koodiyhdistelmiä. Näillä koodeilla voi olla pelissä erilaisia vaikutuksia – jotkut voivat parantaa autoa, toiset voivat vaikuttaa negatiivisesti. Koodien tarkoituksena on lisätä pelin strategista elementtiä, ja niitä on lukuisia, joista vain harvat tarjoavat merkittävää etua.

Pelin alkuvaiheessa on suositeltavaa investoida parempaan autoon, sillä heikommilla autoilla on suurempi riski törmätä hirviin, mikä voi johtaa hengenvaarallisiin tilanteisiin. Pelaajalla on vapaus ostaa niin monta autoa kuin haluaa, mutta tulee muistaa käyttää rahaa järkevästi – joko käyttämällä kaikki rahat tai säästämällä tulevia hankintoja varten.

Veikkaaminen pelissä on mahdollista, mutta tämän strategian tehokkuus riippuu auton tasosta ja kilpailuluokasta. Veikkauksen kustannukset ovat aina 100 markkaa, ja voiton suuruus on 800 markkaa. Treenaaminen on olennainen osa peliä, ja siinä kuluu aina yksi päivä, mutta se ei maksa mitään. Treenaamalla pelaaja voi parantaa ajotaitojaan, vaikka oppimisen mahdollisuus onkin hyvin pieni.

Autovalikoimassa on useita vaihtoehtoja, ja pelissä on erityisesti mainittu, että Skoda on parempi vaihtoehto kuin Datsun. Saabin hankkiminen voi nostaa auton tasoa, ja pelissä on myös yksi erityisen tehokas “kätketty” auto, joka maksaa suhteessa vähän mutta tarjoaa erinomaiset ominaisuudet. On tärkeää muistaa, että kallein auto ei välttämättä ole paras ja halvin ei huonoin.

Jos pelaaja ei halua osallistua kovimpiin kisoihin, hän voi välttää ne painamalla näppäimistöltä kirjainta E, mikä siirtää hänet seuraavaan luokkaan. Tämä koskee vain kahta kovinta luokkaa. Pelissä voi kohdata yllätyksiä myös kadulla liikkuessa, kuten neuvoja, rahan löytämistä tai jopa ryöstön uhriksi joutumisen. Kadulle menemistä tulee välttää, jos rahat ovat vähissä, sillä ryöstäjät voivat olla vaaraksi.

Auton hajoaminen kisan aikana on mahdollista, mikä voi alentaa auton luokkaa, mutta menetys on yleensä vain yksi taso. Pelaaja voi myös kohdata tilanteita, joissa auto hyytyy tai hänen on pakko keskeyttää kisa. Peliä päivitetään säännöllisesti, ja sen kehittäjät pyrkivät jatkuvasti parantamaan pelin ominaisuuksia ja lisäämään uusia koodeja, jotka pelaajat voivat löytää tai ehdottaa kehittäjille sähköpostitse.

Pelin tavoitteena on tarjota viihdyttävä ajanviete, ja se pyrkii saavuttamaan samaa addiktiivista pelikokemusta kuin aikaisemmat menestyneet pelit. Vaikka se on tehty yksinkertaisilla työkaluilla, pelin koukuttavuus ja monipuoliset strategiat tekevät siitä kilpailukykyisen vaihtoehdon muihin markkinoilla oleviin peleihin.

Skoda Car’s lataussivu
Latauslinkki
Lataussivulle
archive.org
Freeware

Pelin tiedot

Julkaisuvuosi: 2000
Tila: Julkaistu
Lisenssi: ilmaispeli
Kehittäjä: Jokusoft
Julkaisija: Jokusoft
Teemat: mbnet, autoilu, liiketoiminta
Genret: managerointi
Pelaajat: yksinpeli
Mikäli olet pelin kehittäjä, ota yhteyttä ylläpitoon, niin voimme lisätä käyttäjätilillesi yksityiset muokkausoikeudet.