Stuffo on viimeinen jäljellä oleva pulmarobotti maailmassa, joka on täynnä pikkukokoisia aivopähkinöitä. Pelissä pelaajan tehtävänä on auttaa Stuffoa ratkaisemaan nämä erilaiset pulmat. Pelissä käytetään erilaisia lohkoja, joilla voi kiivetä, työntää ja teleporttautua uloskäynnille. Pelissä on 65 tasoa ja lisää on luvassa julkaisun jälkeen. Pelissä ei ole tarinaa, mutta se tarjoaa runsaasti tunnelmaa sen alkuperäisen ääniraidan kautta, joka koostuu syvistä downtempo-rytmeistä ja ambient-tunnelmasta.
Pelissä on helposti lähestyttävä mutta älykäs pulmamekaniikka ja se on suunniteltu haastamaan pelaajan aivoja, ei refleksejä. Pelissä ei vaadita nopeita syötteitä tai pikaisia reaktioaikoja ja se voidaan pelata missä tahansa tahdissa. Pelin kontrollit ovat yksinkertaiset. Ydinmekaaniikka käyttää suuntanäppäimiä (neljä suuntaa) ja toimintopainiketta. Peli ei vaadi useita samanaikaisia syötteitä. Kontrolleja voidaan mukauttaa sekä näppäimistöllä että peliohjaimella ja peli tukee myös vaihtoehtoisia syöttötapoja, kuten hiirtä tai kosketusnäyttöä.
Peli on suunniteltu olemaan loogisesti haastava, eikä siinä ole erilaisia vaikeustasoja. Tekstiä käytetään minimissään ja muutamaa opetusohjetta lukuun ottamatta pelissä ei vaadita lukutaitoa. Grafiikka on suurimuotoista ja selkeyttä voidaan lisätä poistamalla erilaisia koristeellisia elementtejä ja tehosteita asetuksista. Peli ei käytä nopeita kameran liikkeitä, eikä siinä ole suuria välkkyviä valoja. Nopeita haalistumisia käytetään siirtymissä, mutta ne voidaan poistaa käytöstä asetuksista.
Pelin kehittäjä on Hapatus, joka on Antti Tiihosen luova ulostulo hänen sooloprojekteilleen. Antti on yksi mestarimielistä Legend of Grimrock -sarjan takana, jossa hän loi monia pulmia, tasoja, pelisuunnittelua, ääntä ja grafiikkaa harjoituksena Stuffoa varten. Hän on myös työskennellyt sellaisten pelien parissa kuin Noita, Control, Alan Wake ja Druidstone. Pelissä ei ole puhetta, eikä ääni ole välttämätöntä pelin pelaamiseen. Pelissä on myös useita saavutettavuusominaisuuksia, jotka tekevät siitä sopivan monenlaisille pelaajille. Esimerkiksi pelitiedot välitetään värien sävyn ja arvon kautta ja vaikka väripalettia ei voi mukauttaa, se on yhteensopiva puna-vihersokeuden kanssa. Peli on pelattavissa myös täydellisellä värisokeudella, vaikka värikoodauksen käytännöllisyys siinä menetetäänkin. Peliä voi pelata joko ikkunassa tai koko näytöllä ja kuvasuhdetta voidaan vapaasti muuttaa. Kuvaa voidaan myös zoomata sisään ja ulos.