SuomiGameHUB

Maailma tarvitsee pelejä

Triplane Turmoil, Dodekaedron Software Creations (1996) kansikuva

Triplane Turmoil

1996
MS DOS

Kuvaus

Triplane Turmoil on ilmataistelupeli, jossa pelaaja pääsee ohjaamaan vanhanaikaisia kolmitasolentokoneita intensiivisissä taisteluissa. Peli sijoittuu vaihtoehtoiseen todellisuuteen, jossa Suomi, Saksa, Englanti ja Japani taistelevat keskenään. Jokaisella maalla on omat erityispiirteensä lentokoneiden suhteen: esimerkiksi suomalaiset koneet ovat nopeita ja kestäviä, kun taas japanilaiset koneet ovat erittäin ketteriä mutta kärsivät polttoainepulasta.

Peli alkaa pelaajan luodessa oman lentäjänsä ROSTER-valikossa. Tämän jälkeen pelaaja voi valita eri pelitiloja, kuten soolopelit tai moninpelit. Moninpeleissä voidaan asettaa ihmispelaajat ja tietokoneohjatut pelaajat eri maita edustamaan. Esimerkiksi jos pelaaja valitsee saksalaisen koneen, tietokone voi ohjata suomalaista konetta. Toinen ihmispelaaja voi valita japanilaisen koneen.

Triplane Turmoilissa on monia erilaisia manööverejä, jotka jäljittelevät todellisia lentotaitoja. Pelaaja voi suorittaa esimerkiksi aileron-rullauksia tai Immelmann-käännöksiä. Näiden manööverien hallitseminen on keskeistä pelissä menestymisessä. Peli vaatii harjoittelua, vaikka se onkin helppo oppia perusperiaatteiden osalta.

Lentokoneiden ominaisuudet vaihtelevat suuresti. Saksalainen kone on hyvä kaikilla osa-alueilla, mutta sillä ei ole erityisiä vahvuuksia. Suomalainen kone on erittäin nopea ja kestävä, mutta sen pommikuorma on pieni ja kääntyvyys heikko. Englantilainen kone on tasapainoinen, mutta sen manööverikyky on rajallinen. Japanilainen kone puolestaan on ketterä ja pystyy kantamaan paljon pommeja, mutta sen polttoaine loppuu nopeasti.

Kun pelaaja aloittaa tehtävän, hän voi säätää pommien, ammusten ja polttoaineen määrää HANGAR-valikossa. Itse pelissä tavoitteena on tuhota mahdollisimman monta viholliskonetta ja suorittaa tehtävät mahdollisimman vähillä menetyksillä. Soolotiloissa pelaajalla on aina tietty tehtävä suoritettavana, kuten vihollisen komentotelttaan kohdistuva hyökkäys.

Lentäminen ja laskeutuminen vaativat harjoittelua. Pelaajan täytyy hallita koneen nopeus ja osata jarruttaa oikein laskeutuessaan. Käytännön harjoittelu auttaa hallitsemaan nämä taidot, jotka ovat elintärkeitä pelin edetessä vaikeampiin tehtäviin.

Triplane Turmoil on kiehtova peli, joka yhdistää nopeatempoisen ilmataistelun ja strategisen lentämisen elementtejä. Vaikka pelin tapahtumat ja asetelmat ovat kuvitteellisia, se tarjoaa jännittävän ja viihdyttävän pelikokemuksen kaikille lentosimulaattorien ystäville.

Triplane Turmoil lataussivu
Latauslinkki
Lataussivulle
suomipelit.github.io
Demo
Triplane Turmoil lähdekoodi
Lähdekoodi
github.com

Pelin tiedot

Julkaisuvuosi: 1996
Tila: Julkaistu
Lisenssi: kaupallinen
Kehittäjä: Dodekaedron Software Creations
Julkaisija: Dodekaedron Software Creations
Teemat: sota
Genret: toiminta
Pelaajat: yksinpeli, lokaali moninpeli

Järjestelmävaatimukset:
486SX-25 prosessori
256 kt vapaata perusmuistia
2500 kt vapaata DMPI- tai XMS-muistia
Standard VGA -sovitin
Värillinen VGA-näyttö
Hiiri, jossa yhteensopiva ajuri asennettuna
DOS 5.0 tai uudempi
Vähintään 4 Mt vapaata tilaa kiintolevyllä asennuksen jälkeen
Täysin toimiva keskus- ja ääreishermosto
Kaikki elintärkeät elimet
Vähintään yksi käsi (tai vastaava)
Mikäli olet pelin kehittäjä, ota yhteyttä ylläpitoon, niin voimme lisätä käyttäjätilillesi yksityiset muokkausoikeudet.