SuomiGameHUB

Maailma tarvitsee pelejä

UnReal World, Sami Maaranen, Erkka Lehmus (1992) kansikuva

UnReal World

1992

Kuvaus

UnReal World on roolipeli ja selviytymissimulaatio, joka sijoittuu kauas pohjoiseen rautakaudelle. Peli yhdistää ainutlaatuisella tavalla roolipelin ja selviytymissimulaation ominaisuuksia. Se tarjoaa erittäin realistisen ja historiallisesti rikkaan pelimaailman, jossa pohjoisen kansanperinteen, tiedon ja elämäntavan merkitys korostuu. Pelissä voit elää yhdeksän eri kulttuurin jäsenenä ja maailma on generoitu satunnaisesti ja proseduraalisesti, tarjoten loputtoman uudelleenpelattavuuden.

Peli ei ole lineaarinen, vaan täysin avoin: voit esimerkiksi elää kalastajana, erakkona, seikkailijana, metsästäjänä, pyyntimiehenä tai kauppiaana. Voit elää maasta ja tutkia ympäristöä erittäin yksityiskohtaisella tasolla. Voit seurata eläimiä, asettaa ansat, metsästää jousilla ja keihäillä, parkita nahkoja, kalastaa, kerätä marjoja, valmistaa ruokaa, nukkua väliaikaisessa suojassa tai rakentaa hirsimökin.

Pelin tärkeimpiä ominaisuuksia ovat vuoropohjainen ja avoin pelimekaniikka, monimutkainen proseduraalinen maailma ja yksityiskohtainen maastogenerointi. Taistelu ja metsästys ovat yksityiskohtaisia, tarjoten monia taktisia vaihtoehtoja ja asevalintoja. Vammoja ei esitetä “osumapisteinä”, vaan yksityiskohtaisesti eriteltyinä vaurioina, kuten mustelmina, murtumina ja haavoina. Pelaaja voi myös valmistaa erilaisia esineitä, rakentaa suojia ja jopa muokata peliä lisäosien avulla.

UnReal World on pitkäikäisin roguelike-peli, joka on ensimmäisen kerran julkaistu vuonna 1992. Pelille on vuosien varrella julkaistu lukuisia versioita, jotka ovat kukin olleet täysin omia pelejään. Steam-versio on pelin kolmas evoluutioaste ja siihen tullaan jatkossakin kehittämään päivityksiä ja uusia ominaisuuksia. Vaikka alkuperäisessä Steam-julkaisussa ei olekaan Steam-palkintoja kuten saavutuksia tai vaihdettavia kortteja, näitäkin ollaan harkitsemassa tulevaisuudessa. (Arvio otettu suomipelit.comista.)

UnReal World Steamissa
Steam-sivulle
store.steampowered.com
10,99€
UnReal World lataussivu
Latauslinkki
Lataussivulle
archive.org
Demo

Pelin tiedot

Julkaisuvuosi: 1992
Tila: Julkaistu
Lisenssi: kaupallinen
Kehittäjä: Sami Maaranen, Erkka Lehmus
Julkaisija: Enormous Elk
Teemat: fantasia
Genret: roolipeli
Pelaajat: yksinpeli

Järjestelmävaatimukset:
Windows XP, Vista, 7, 8, 10
1 GHz
512 Mt RAM
800x600 vähimmäisresoluutio
Versio 9.0c
1 Gt vapaata tilaa
Mikäli olet pelin kehittäjä, ota yhteyttä ylläpitoon, niin voimme lisätä käyttäjätilillesi yksityiset muokkausoikeudet.