SuomiGameHUB

Maailma tarvitsee pelejä

Wings, Miika Virpioja (1996) kansikuva

Wings

1996
MS DOS

Kuvaus

Wings on Miika Virpiojan kehittämä toimintapeli, joka julkaistiin alun perin vuonna 1996 shareware-muodossa ja myöhemmin freeware-versiona. Se on DOS-pohjainen 2D-avaruusaluspeli, jossa alusten käyttäytyminen muistuttaa kuulentäjiä. Peli on suunniteltu yhden tai useamman pelaajan pelaamaksi joko linkitettyjen tietokoneiden tai yhden tietokoneen avulla, jossa käytetään näppäimistöä ja peliohjaimia. Wings tukee myös moninpeliä nollakaapelin tai modeemin kautta. Pelaajat voivat valita 33 erilaisen aseen joukosta ja pelin ympäristö on tuhoutuvaa.

Pelissä on kaksi pelitilaa: deathmatch ja Last Man Standing, joka on luolalentelyille tyypillinen pelimuoto. Pelaajat voivat valita erikoisaseen varikolta, ja pelissä on myös tekoälyvastustajia.

Wingsissä on myös tasoeditori, jolla pelaajat voivat luoda omia kenttiään. Pelille julkaistiin jatko-osa, Wings 2, vuonna 2006. Pelin suosio kasvoi erityisesti sen muututtua ilmaisjakelun peliksi. Lisäksi käyttäjät ovat luoneet useita lisätasoja peliin, joista esimerkkejä ovat Braindead BBS:n virallinen episodi ja Black Shadowin suunnittelemat tasot, kuten “HELL” ja “Under World”. Näissä tasoissa on erilaisia teemoja, kuten viidakkoympäristöjä ja salaisia temppeleitä. (Arvio otettu suomipelit.comista.)

Wings lataussivu
Latauslinkki
Lataussivulle
archive.org
Freeware

Pelin tiedot

Julkaisuvuosi: 1996
Tila: Julkaistu
Lisenssi: ilmaispeli
Kehittäjä: Miika Virpioja
Julkaisija: Miika Virpioja
Teemat: sci-fi
Genret: toiminta, luolalentely
Pelaajat: yksinpeli, lokaali moninpeli

Järjestelmävaatimukset:
386
VGA-näyttö
4 Mt RAM-muistia
Mikäli olet pelin kehittäjä, ota yhteyttä ylläpitoon, niin voimme lisätä käyttäjätilillesi yksityiset muokkausoikeudet.