SuomiGameHUB

Maailma tarvitsee pelejä

Insomnia XXIII

26.10. - 29.10.
Ulvila

Verkkopeliyhdistys Insomnia ry järjestää Insomnia XXIII -tapahtuman Ulvilassa, Friitala-Talolla, viikolla 43. Tapahtuma, joka kestää 26.10.2023–29.10.2023, tarjoaa monenlaisia aktiviteetteja ja kokemuksia peliharrastajille ja digitaalisen kulttuurin ystäville. Tarkemmat yleiset tiedot ja säännöt tapahtumasta ovat saatavilla Opas-sivulla, mutta tässä artikkelissa keskitymme tulevan tapahtuman pääpiirteisiin.

Alun perin tapahtumaan oli suunniteltu myös cosplay-kilpailu, mutta se on nyt peruttu vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Kilpailun teemana oli pelihahmot, mutta vaikka kilpailu on peruttu, cosplay-harrastajat ovat silti tervetulleita osallistumaan tapahtumaan ja näyttämään asujaan.

Yksi tapahtuman keskeisistä osa-alueista on Expo-alue. Tämä on yrityksille ja yhdistyksille suunnattu tila, jossa ne voivat esitellä toimintaansa, tuotteitaan tai palveluitaan. Expo-alueen kartta ja muut yksityiskohdat julkaistaan myöhemmin ja tämä alue tarjoaa mahdollisuuden sekä yrityksille että kävijöille verkostoitua ja löytää uusia yhteistyömahdollisuuksia.

Turnaukset ovat aina olleet yksi Insomnian kohokohdista ja tänäkin vuonna tapahtuma järjestää useita eri turnauksia. Turnausten aikataulu ja säännöt löytyvät Challonge-palvelusta ja ne ovat avoinna kaikille tapahtuman kävijöille. Live-ohjelma, joka sisältää esimerkiksi peliesittelyjä, asiantuntijapuheenvuoroja ja ehkä jopa julkkisvieraita, löytyy myös tapahtuman ohjelmasta. Tähän ohjelmaan ja sen aikatauluihin voi tutustua tarkemmin Insomnia Extra -palvelussa, kunhan aikataulu julkaistaan myöhemmin.

Insomnia XXIII ei ole pelkästään tietokonepelaajille suunnattu, sillä tapahtumasta löytyy myös Konsoli-alue. Tämä alue tarjoaa mahdollisuuden pelata erilaisia konsoleita ja kokea uusia pelielämyksiä. Lisäksi tapahtumassa on erillinen VR-piste, jossa kävijät voivat sukeltaa virtuaalitodellisuuteen laadukkaiden VR-lasien avulla. Tämä antaa mahdollisuuden kokea täysin uudenlaisia pelimaailmoja ja -elämyksiä.

Eikä digitaalinen pelaaminen ole ainoa vaihtoehto, sillä tapahtumasta löytyy myös Lautapeli-alue. Tämä alue kutsuu kävijät hyppäämään lautapelien maailmaan, jossa strategiset päätökset ja sosiaalinen kanssakäyminen luovat unohtumattomia pelihetkiä. Lautapelien suosio on ollut nousussa viime vuosina ja alue tarjoaa mahdollisuuden tutustua uusiin peleihin tai pelata vanhoja suosikkeja.

On tärkeää huomata, että tapahtuman järjestäjät varaavat oikeuden muutoksiin, joten on hyvä seurata Insomnia ry:n viestintää mahdollisista päivityksistä tai muutoksista. Insomnia XXIII lupaa olla tapahtuma, joka kokoaa yhteen pelikulttuurin ystävät monipuolisesti ja tarjoaa jokaiselle jotakin.

Lue lisää tapahtuman sivuilta:
https://www.insomnia.fi/verkkopelitapahtuma/ohjelma/

Keskustelu

Aloita uusi keskustelu