SuomiGameHUB

Maailma tarvitsee pelejä

Instanssi 2024

29.2. - 3.3.
Jyväskylä

Jyväskylän sydämessä herää eloon digikulttuurin karnevaali, kun Instanssi kutsuu teknologian ja luovuuden ystävät yhteen 29. helmikuuta alkaen. Tämän vuoden tapahtuma, joka levittäytyy Voionmaankadun tiloihin aina maaliskuun kolmanteen päivään, tarjoaa monipuolisen sukelluksen digitaalisen luomisen maailmaan.

Alun perin vuonna 2010 perustettu Instanssi on kasvanut merkittäväksi kohtaamispaikaksi niin koodareille, pelaajille kuin taiteilijoillekin. Tämän vuoden festivaali ei tee poikkeusta, luvassa on jälleen kattava ohjelmisto, joka houkuttelee sekä konkarit että aloittelijat jakamaan intohimonsa ja tietotaitonsa.

Osallistujien kannattaa pakata mukaansa perinteiset lanitapahtumien varusteet – tietokoneet, jatkojohdot ja verkkojohdot – mutta myös mukavuuden ja viihtyvyyden lisäämiseksi makuupussi, henkilökohtaiset hygieniatarvikkeet ja vaihtovaatteet. Tärkeää on muistaa, että tapahtuma suhtautuu tiukasti tuomittaviin esineisiin ja aineisiin: alkoholi, huumeet ja vaaralliset esineet on jätettävä kotiin.

Tapahtumapaikka tarjoaa perusmukavuudet, kuten suihkut ja keittiötilat, jotta vierailu olisi mahdollisimman miellyttävä. Instanssissa kunnia-asiana pidetään yhteisöllisyyttä ja omatoimisuutta: osallistujia rohkaistaan tuomaan oma kahvikuppi ja pientä evästä, vaikka paikan päällä onkin tarjolla ilmaista kahvia ja teetä.

Instanssi on enemmän kuin vain tapahtuma; se on yhteisö, joka kasvaa vuosi vuodelta. Se on tilaisuus oppia uutta, tavata samanhenkisiä ihmisiä ja ennen kaikkea nauttia digitaalisen kulttuurin monimuotoisuudesta. Jyväskylän Hacklab ja Linkki Jyväskylä ry:n yhteistyöllä järjestetty festivaali on avoin kaikille digitaalisesta maailmasta kiinnostuneille, tarjoten ainutlaatuisen ympäristön oppimiseen, luomiseen ja viihtymiseen.

Lue lisää tapahtuman sivuilta:
https://instanssi.org/2024/info/

Keskustelu

Aloita uusi keskustelu