SuomiGameHUB

Maailma tarvitsee pelejä

Ongelmallinen pelaaminen vai ongelmallinen peliala?

30.10.
verkkototeutus

Poikkihallinnollinen Lootbox-työryhmä isännöi 30. lokakuuta 2023 kello 13:00–15:00 keskustelutilaisuutta, joka on osa vuoden 2023 Peliviikon ennakkotapahtumaa. Tilaisuudessa keskitytään nuorten pelaamiseen, video- ja rahapelaamisen yhteneväisyyksiin ja pelaamisen aiheuttamiin haittoihin. Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille, mutta erityisesti suunnattu nuorten kanssa työskenteleville ammattilaisille.

Keskustelutilaisuuden puhujat ovat eri alojen asiantuntijoita. Avauspuheenvuoron pitää Tommi Tossavainen Kansallisesta audiovisuaalisesta instituutista. Tossavainen käsittelee aiheenaan pelaamisen evoluutiota nörttikulttuurista suureksi liiketoiminnaksi. Sanni Behm Peluurista puhuu video- ja rahapelaamisen välisistä ongelmista auttavan palvelun näkökulmasta ja Sari Castrén Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta keskittyy digipelien ja rahapelaamisen suhteeseen. Poliisihallituksen ylitarkastaja Mikko Cantell puolestaan ottaa kantaa siihen, mihin pelaamisen raja on vedetty ja mikä on rajan merkitys.

Tilaisuudessa järjestetään myös paneelikeskustelu, johon osallistuvat J-P Kaleva Euroopan pelialan kattojärjestöstä EGDF ja Suomen pelialan kattojärjestöstä Neogames, Aino Harvola Ehyt ry:n Pause-hankkeesta sekä Mikko Meriläinen Tampereen yliopiston Pelikulttuurien tutkimuksen huippuyksiköstä.

Tapahtuma järjestetään StreamYard-palvelussa ja osallistua voi ilman ennakkoilmoittautumista osoitteessa www.lootbox.fi/webinaari.

Lootbox-työryhmään kuuluvat Kansallisen audiovisuaalisen instituutin, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, Poliisihallituksen sekä Tampereen ja Turun yliopistojen tutkijat.

Lue lisää:
https://www.peliviikko.fi/tapahtuma/lootboxwebinaari/

Keskustelu

Aloita uusi keskustelu