SuomiGameHUB

Maailma tarvitsee pelejä

Pomecon 2023

10.11. - 11.11.
Ilmajoki

Lue tapahtuman järjestäjien haastattelu:
https://suomigamehub.com/haastattelu/haastattelu-pomeconin-jarjestajat-kertovat-viikonlopun-tapahtuman-tarjonnasta/

Etelä-Pohjanmaan opistolla Ilmajoella valmistaudutaan järjestämään marraskuussa pelitapahtuma nimeltään Pomecon. Tapahtuma ajoittuu 10. ja 11. marraskuuta, mikä osuu yksiin valtakunnallisen Peliviikon kanssa. Pomeconin virallinen ohjelma käynnistyy perjantaina kello 13 ja päättyy lauantaina.

Pomecon ei ole pelkästään videopelejä varten. Tapahtuman keskiössä ovat pelaaminen monissa eri muodoissa, cosplay eli rooliasujen pukeminen sekä yhteisöllinen toiminta. Ohjelmistoon kuuluu erilaisia pelisessioita, cosplay-työpajoja sekä luentoja, jotka käsittelevät niin pelaamisen kuin cosplayn eri osa-alueita. Käytännössä kyse on kattavasta ohjelmasta, joka pyrkii tarjoamaan jokaiselle jotakin, olipa kyse sitten konsolipeleistä, pöytäroolipeleistä tai cosplaysta.

Mukana järjestämässä onkin monia eri tahoja Etelä-Pohjanmaan opiston lisäksi. Tapahtuman järjestelyistä vastaavat muun muassa paikallinen opiskelijamedia Pomedia, Ilmajoen nuorisovaltuusto sekä Ilmajoen ja Kurikan kirjastot. Lisäksi useat yhdistykset ja yritykset kuten Kurikka-live, Qrikka Freetime ry, Depisucosplay, Fantasialinna, Ranka ry, Seinäjoki Gaming ja Platonic Partnership ovat osallistuneet tapahtuman järjestelyihin omilla panoksillaan.

Ilmoittautuminen tapahtumaan on jo alkanut ja osallistujia kannustetaan ilmoittautumaan etukäteen, jotta tapahtuman järjestäjät pystyvät varautumaan riittävään määrään tarvikkeita ja tiloja. Paikalla tulee olemaan myös mahdollisuus osallistua cosplay-kilpailuun, joten omat asut kannattaa ottaa mukaan. Kilpailu on avoin kaikenikäisille ja -tasoisille harrastajille.

Vaikka Pomecon ei ole suurimpia pelialan tapahtumia, se täyttää tärkeän aukon Etelä-Pohjanmaan alueen kulttuuritarjonnassa. Se tuo yhteen paikallisia harrastajia ja tarjoaa heille mahdollisuuden verkostoitua, oppia uutta ja viettää aikaa yhdessä. Pomecon onkin paitsi mahdollisuus pelata ja pukeutua, myös tilaisuus tutustua alueen peli- ja cosplaykulttuuriin monipuolisesti. Tällainen yhteisöllisyys on korvaamattoman tärkeää etenkin pienemmillä paikkakunnilla, joilla vastaavia tapahtumia järjestetään harvemmin.

Ilmoittautumislomake:
https://forms.office.com/pages/responsepage.aspx?id=kdG7PTFTj0q22QhQZJpwnGJ3MtrQBqNKodvfcPh55QZUOEZZNzJTU01HR0JFMklJSFhZOEM3TElBQy4u

Muokkaus 9.11.2023 klo 22:27:
Iltabileiden järjestämisestä on luovuttu, Nuva pitää kioskia. Pomedian kuvaus vaihdettu yrityksestä opiskelijamediaksi.

Keskustelu

Aloita uusi keskustelu