SuomiGameHUB

Maailma tarvitsee pelejä

Shumicon 2023

21.10. - 22.10.
Helsinki

Helsinki saa uuden kulttuuritapahtuman, kun Shumicon järjestetään ensimmäistä kertaa 21.–22. lokakuuta 2023. Tapahtuma ottaa paikkansa Kulttuurikeskus Stoassa, Itäkeskuksen kirjastossa ja Työväenopistossa, sijaiten osoitteessa Turunlinnantie 1. Tapahtuman pääpaino on cosplayssa, mutta mukaan toivotetaan kaikki anime-, manga-, videopeli- ja roolipeliharrastajat sekä yleisesti japanilaisesta populaarikulttuurista kiinnostuneet.

Lippuja tapahtumaan myydään rajoitettu erä, yhteensä 600 kappaletta ja hinta on 10 euroa kappaleelta. Lipun hankkineet saavat rannekkeen, joka oikeuttaa pääsyyn tapahtuman maksullisiin osioihin molempina päivinä. Näitä ovat esimerkiksi cosplay-kilpailut, Shumishow, karaoke ja pelihuone.

Tapahtuman aukioloajat ovat klo 10–18 molempina päivinä. Osassa ohjelmistoa on ikärajoja tai -suosituksia ja joissain ohjelmanumeroissa käytetään kirkkaita, välkkyviä valoja sekä kovia ääniä. Shumicon on päihteetön ja ikärajaton tapahtuma, jonka taustalla on voittoa tavoittelematon yhdistys Pääkaupunkiseudun Cosplay Ry. Tapahtuma järjestetään kokonaan vapaaehtoisvoimin.

Tapahtuman nimi, Shumicon, yhdistää japanilaisen sanan “shumi”, joka tarkoittaa harrastusta ja englantilaisen “con”, lyhenteen sanasta convention. Tarkoituksena on tarjota monipuolista ohjelmaa, jotta jokainen löytäisi jotakin kiinnostavaa.

Lisätietoja tapahtuman nettisivuilta:
https://shumicon.fi/

Keskustelu

Aloita uusi keskustelu