SuomiGameHUB

Maailma tarvitsee pelejä

Verkkokoulutus pelikritiikistä

27.3.
verkkototeutus

Suomen arvostelijain liitto, SARV, avaa ovensa kaikille digitaalisen kulttuurin ystäville keskiviikkona 27.3.2024. Kello 17.30 alkaen kahden tunnin ajan järjestettävässä Zoom-verkkotapahtumassa käsitellään videopelien kritiikin nyansseja ja merkitystä nykypäivän monimuotoisessa taidelandskapissa. Tämä koulutus on osa SARVin laajempaa pyrkimystä tuoda esiin kritiikin merkitystä ja monipuolistaa käsitystä siitä, miten ja miksi taidetta arvostellaan.

Tulevassa tapahtumassa kuullaan asiantuntijapuheenvuoroja kahdelta pelialan vaikuttajalta. Pelit-lehden päätoimittaja Tuukka Grönholm avaa, mikä tekee pelikritiikistä vaikuttavaa ja mitä elementtejä arvioinnissa tulisi painottaa. Toisena puhujana esiintyy Juho Kuorikoski, tunnettu pelialan moniottelija, joka valottaa, kuinka pelien ainutlaatuiset kerrontatavat ja perinteet tulisi ottaa huomioon kritiikissä – erityisesti, jos kriitikolla ei itsellään ole vankkaa pelaamistaustaa.

Koulutuksen isäntänä toimii kriitikko Aleksi Kuutio, joka myös vetää loppukeskustelun. Teknisestä toteutuksesta vastaavat Petteri Enroth hostina ja Jonni Pantzar tallenteesta, kun taas toiminnanjohtaja Riikka Laczak toimii osallistujien tukena koko tapahtuman ajan.

Tämä tilaisuus tarjoaa mahdollisuuden syventää ymmärrystä videopelien kritiikistä, riippumatta aiemmasta kokemuksesta tai tietämyksen tasosta. Osallistuminen on maksutonta eikä vaadi ennakkoilmoittautumista. Lisäksi koulutuksen tallenne tullaan myöhemmin jakamaan Kritiikin Uutisten YouTube-kanavalla.

Lue lisää KritiikinUutiset.fi:stä:
https://www.kritiikinuutiset.fi/2024/03/19/verkkokoulutus-pelikritiikista/

Keskustelu

Aloita uusi keskustelu