SuomiGameHUB

Maailma tarvitsee pelejä

Tietoja

SuomiGameHUBin tehtävä on tukea Suomen peliskeneä. Tähän sisältyy tällä hetkellä pelinkehitysoppaiden tekeminen, tapahtumien promoaminen, tietojen levittäminen suomalaisista peleistä, peliarkiston päivittäminen, valmiiden pelien esittely, tukiyhteisön ylläpitäminen, sekä muu yleinen kannustus ja avittaminen.

Haluamme ennen kaikkea pitää yllä hyvää ilmapiiriä, jossa kehittäjät tukevat toisiaan. Kun yksi meistä onnistuu, me kaikki onnistumme. Tukemalla saavutamme yhdessä paljon enemmän kuin vetämällä muita alas. Yhteinen onnistumisen henki on se mitä Suomen peliskene kaipaa ja ansaitsee. Lisäksi tavoitteenamme on auttaa pelinkehittäjiä olemaan paremmin kartalla siitä mitä Suomessa tapahtuu, esimerkiksi keneltä on juuri tulossa peli ulos, kuka on juuri järjestämässä laneja, kuka kaipaa testaajia pelillensä ja niin edelleen. Tämä antaa intoa omaan tekemiseen ja luo yhteishenkeä, kun voimme tukea muita menestyjiä myös rajojemme ulkopuolella.

Kenelle?

SuomiGameHUB on suunnattu pelinkehityksestä, pelialasta ja yleisesti peleistä ja pelaamisesta kiinnostuneille suomalaisille. Ei ole väliä, onko peli tietokoneelle, konsolille, mobiilille vai keittiön pöydälle tarkoitettu. Jos sitä voi pelata, me haluamme tukea sitä.

Sivusto on kaikille, ikään, sukupuoleen, kulttuuritaustaan ja orientaatioihin katsomatta. Ymmärrämme, että kuka tahansa voi olla innostunut pelien kehittämisestä. Täällä ei vähätellä kenenkään intohimoa alalle, jota me kaikki rakastamme. ❤

Palveluista

Sivustolta löytyy laaja pelitietokanta, jota käyttäjät voivat itse päivittää ja laajentaa. Lisäksi käytössä on keskustelupalsta, jossa voi vaihtaa ajatuksia, pyytää apua, tai vain jutella pelialaan liittyvistä asioista. Uutisosiossa taas kerrotaan päivittäin kotimaan pelitapahtumista, pelialan uutisista ja pelijulkaisuista.

Käyttäjät voivat myös löytää tiimiläisiä rekrytointisivujen kautta. Rekisteröityminen mahdollistaa aktiivisen osallistumisen sivuston toimintaan: käyttäjät voivat muun muassa osallistua keskusteluihin, muokata pelien tietoja ja tehdä ilmoituksia rekrytointisivulle. Käyttäjät voivat myös pitää yllä peliensä tietoja, jotka linkittyvät suoraan suosituimpiin pelikauppoihin. Tämä tekee pelisivuista helpon kanavan myös pelien myynnille.

Ohjelmointi, grafiikka, äänet ja musiikki, kirjoittaminen, liiketoiminta, viestintä, projekinhallinta ja pelisuunnittelu ovat aiheita, joista sivustolla on tarjolla artikkeleita ja opetusmateriaaleja.

Liikenne

SuomiGameHUB on avattu syyskuussa 2023 ja kävijädataa on saatavissa lokakuulta asti. Toukokuussa 2024 sivunäyttöjä tuli yli 2100 ja impressioneiden määrä kasvoi lähes viidellä tuhannella. YouTubessa uusia tilaajia tuli 20, katsojia lähes 2900 (joista 427 palaavia katsojia) ja näyttökertoja yli 4300. SGH:n Discord-palvelin jatkoi myös kasvuaan 19 uuden kävijän voimin.

Sivusto pyrkii olemaan erittäin läpinäkyvä tilastoista. Siispä voit itse käydä tutkimassa tietoja kuluneilta kuukausilta seuraavasta Google Sheets -taulukosta.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1iFwC_FJEGr6ks-3NMzUpIB05LpKxH5MwgoNgAxnt4nU/

Toukokuun suosituimmat pelit:

 1. muumipappa-kalassa
 2. ultimate-tapan-kaikki
 3. pokeri-1990
 4. merge-mansion
 5. we-got-explosives-2
 6. liero
 7. separila
 8. ryssan-kauhu
 9. lalli
 10. puupeli

RSS-syötteet

Tällä hetkellä kaikkea sisältöä ei ole saatavilla, mutta sivuston uutisia ja podcastia voi seurata näistä RSS-syötteistä:

 1. SGH Podcast RSS
 2. Uutiset RSS (ei tapahtumia tai oppaita)

Onko jokin vialla?

Ota rohkeasti yhteyttä tällä lomakkeella mikäli sivuilla on jokin pielessä. Haluamme toimia mahdollisimman avoimesti ja tehdä sivut, jotka ovat oikea paikka viettää aikaa mahdollisimman monelle. Mikään paikka ei tietenkään voi olla aivan kaikille, mutta yritämme kaikkemme, jotta pääsisimme mahdollisimman lähelle täydellistä inklusiivisuutta.

Kiitos ymmärryksestä ja että olet osallisena kokemusta!

Tukijat

Mats Kyyrö, Meimi, Miikka Kulmala, Smart Blob Studios, Veli-Matti Keränen.