SuomiGameHUB

Maailma tarvitsee pelejä

Lista pelimoottoreista yms.

Etusivu Keskustelu Pelinkehitys Ohjelmointi Lista pelimoottoreista yms.

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #3643
  Juha Keränen
  Ylläpitäjä

   Jos haluaa tehdä omaa peliä, niin siihen löytyy nykyään työkaluja vaikka millä mitalla. Tässä ensimmäisessä viestissä listattuna lyhyellä selityksellä ja linkillä kaikkea. En varmaan tiedä kaikkea tai edes muista, niin laittakaa viestiä, mitä puuttuu, niin lisätään. Ja jos ei ole selitystä ja olette käyttäneet jotain näistä, niin selostuksia otetaan myös vastaan! 🙂

   Unreal Engine
   https://www.unrealengine.com/en-US
   Ilmainen $1M/tuote asti
   Pelejä: Fortnite, Borderlands 3, Chivalry 2, Dead Island 2, Forza Street, Halo 4, Life Is Strange 2, Mortal Kombat 1, Returnal
   Unreal Enginein vahvuuksiin kuuluvat tehokas grafiikka, laaja kehitystyökalujen kirjasto, ja vahva yhteisötuki. Se soveltuu erityisen hyvin suurille projekteille ja tarjoaa monipuolisia visuaalisia efektejä. Toisaalta, sen käyttöoikeusmaksut voivat olla korkeat menestyvissä peleissä. Vertailun vuoksi Unity tarjoaa helpomman aloittelun ja on budjettitietoisempi vaihtoehto, mutta saattaa rajoittaa monimutkaisempia projekteja. Valinta riippuu projektille asetetuista tarpeista ja budjetista.

   Unity
   https://unity.com/
   Ilmainen $100K/vuosi asti
   Pelejä: Pokemon GO, Beat Saber, Cuphead, Among Us, RimWorld, Cities: Skylines, Hearthstone, Rimworld, Pillars of Eternity
   Unityn vahvuutena on sen laaja tuki eri alustoille ja kielille, kuten C#, mikä tekee siitä monipuolisen. Lisäksi se tarjoaa laajan valikoiman valmiita resursseja ja laadukasta dokumentaatiota. Unityn heikkoutena voi olla suorituskykyongelmat suurissa peleissä ja monimutkaisissa grafiikoissa. Myös Unityn perusversio on ilmainen, mutta lisäominaisuudet vaativat maksullisen lisenssin. Toisaalta, kilpailevat pelimoottorit kuten Unreal Engine tarjoavat tehokkaampaa grafiikkatyökaluja ja mahdollistavat pelien kehittämisen ilman rojalteja. Valinta riippuu projektin tarpeista ja tiimin taidoista.

   Godot
   https://godotengine.org/
   Ilmainen/MIT
   Pelejä: Cruelty Squad, Tail Quest, Dome Keeper, Brotato,
   Godot on hyvä valinta pelinkehittäjille sen avoimen lähdekoodin luonteen ja ilmaisen käytön ansiosta. Se tarjoaa monipuoliset työkalut 2D- ja 3D-pelien kehittämiseen, ja siinä on helppokäyttöinen visuaalinen editori. Godot tukee useita ohjelmointikieliä, kuten GDScript ja C#, mikä tekee siitä joustavan vaihtoehdon erilaisille projekteille. Kehitysyhteisö on aktiivinen, ja saatavilla on runsaasti opetusmateriaalia. Huonona puolena voi olla, että se ei ole yhtä laajalti käytetty kuin esimerkiksi Unity, joten tuki kolmannen osapuolen resursseille ja laajennuksille voi olla rajallisempaa. Lisäksi sen suorituskyky voi olla haasteellisempi suuremmissa 3D-projekteissa verrattuna joillekin kilpaileville pelimoottoreille.

   GameMaker Studio
   https://gamemaker.io/en
   Ilmainen ilmaisiin peleihin
   Pelejä: Hyper Light Drifter, Undertale, Hotline Miami, Katana Zero, Riptale, Nuclear Throne, Downwell, Risk of Rain, Spelunky 2
   GameMaker Studio tarjoaa helpon oppimiskynnyksen ja nopean prototyypin luomisen, mikä on erinomainen aloittelijoille. Se on vahva 2D-pelien kehittämisessä, mutta saattaa olla rajoittavampi 3D-peleille. Toisaalta, Unity ja Unreal Engine tarjoavat monipuolisemmat mahdollisuudet 3D-grafiikan ja monimutkaisempien pelien kehittämiseen, mutta niiden oppiminen vaatii enemmän aikaa. GameMaker Studio on myös edullisempi, kun taas Unity ja Unreal Engine tarjoavat ilmaiset versiot, mutta vaativat lisenssin, kun projekti kasvaa. Valinta riippuu projektin vaatimuksista ja henkilökohtaisesta osaamisesta.

   CryEngine
   https://www.cryengine.com/
   Ilmainen $5K/tuote asti
   Pelejä: Prey, FarCry, Crysis 1-3, Ryse, Kingdom Come: Deliverance, Lichdom: Battlemage
   CryEnginein vahvuudet ovat sen huippuluokan grafiikkaominaisuudet ja fotorealistinen renderointi. Se tarjoaa myös vahvan fysiikkamoottorin ja tehokkaan tuki VR-sovelluksille. Kuitenkin sen monimutkaisuus ja oppimiskäyrä voivat olla haasteita aloittelijoille, ja lisenssimaksut voivat olla korkeat. Toisaalta, kilpailijat kuten Unity ja Unreal Engine tarjoavat laajemman yhteisön ja dokumentaation, mikä voi tehdä niistä houkuttelevampia indie-kehittäjille ja pienemmille tiimeille.

   Clickteam Fusion (ent. The Games Factory)
   https://www.clickteam.com/clickteam-fusion-2-5
   Ilmaisessa rajatut ominaisuudet
   Pelejä: Distraint 2, Five Nights at Freddy’s 2, Freedom Planet, Baba Is You, The Escapists
   Clickteam Fusionin hyviä puolia ovat helppokäyttöisyys ja nopea prototyyppien luominen ilman ohjelmointitaitoja. Se tarjoaa monipuolisen visuaalisen ohjelmointiympäristön, joka soveltuu erityisesti 2D-pelien kehittämiseen. Toisaalta, se on rajoittuneempi monimutkaisempien ja suurten projektien osalta verrattuna muihin pelimoottoreihin. Myös suorituskyky voi olla ongelma resurssivaativissa peleissä. Lisäksi, Clickteam Fusionin yhteisö ja saatavilla olevat resurssit ovat pienemmät verrattuna suurempiin pelimoottoreihin, mikä voi vaikeuttaa tuen ja oppimisen saamista.

   UNIGINE
   https://unigine.com/
   Ilmainen $100K/vuosi asti
   Pelejä: Oil Rush, Sumoman, Dual Universe

   O3DE
   o3de.org
   Ilmainen/Apache 2.0
   Perustuu Lumberyardiin, joka perustuu CryEngineen. Näiden tavoin, tarjoaa uskomatonta grafiikkaa, mutta vaatii paljon työtä.

   Bevy Engine
   https://bevyengine.org/
   Ilmainen/MIT

   Dagor Engine
   https://github.com/GaijinEntertainment/DagorEngine
   Ilmainen/BSD
   Pelejä: War Thunder, Enlisted

   Flax Engine
   flaxengine.com
   Ilmainen $250K/vuosineljännes asti

   Stride
   https://github.com/stride3d/stride
   Ilmainen/MIT

   Stencyl
   https://github.com/Stencyl/stencyl-engine
   Ilmainen/MIT (moottori)

   raylib
   https://github.com/raysan5/raylib
   Ilmainen/zlib

   PlayCanvas
   https://github.com/playcanvas/engine
   Ilmainen/MIT

   ORX
   https://github.com/orx/orx
   Ilmainen/zlib

   OpenFL
   https://github.com/openfl/openfl
   Ilmainen/MIT

   Moai
   https://github.com/moai/moai-dev
   Ilmainen/CPAL

   libGDX
   https://github.com/libgdx/libgdx
   Ilmainen/Apache 2.0

   Horde3D
   https://github.com/horde3d/Horde3D
   Ilmainen/EPL

   Delta3D
   https://github.com/delta3d/delta3d
   Ilmainen/LGPL

   Ren’Py
   https://www.renpy.org/
   Ilmainen/MIT
   Visual novellien luomiseen todella kätevä pythoniin pohjautuva työkalu.

   RPG Maker
   https://www.rpgmakerweb.com/
   38,99€
   Retroroolipelien tekemiseen tarkoitettu paketti.

   TIC-80
   https://tic80.com/
   Ilmainen/MIT
   Fantasiakonsoli.

   PICO-8
   https://www.lexaloffle.com/pico-8.php
   $14.99
   Fantasiakonsoli.

  Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
  • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.