SuomiGameHUB

Maailma tarvitsee pelejä

600 Activisionin työntekijää edustaa nyt pelialan suurinta ammattiliittoa Yhdysvalloissa

Activisionin laadunvarmistustyöntekijät ovat yhdistäneet voimansa ja perustaneet ammattiliiton, joka kattaa 600 jäsentä kolmessa eri osavaltiossa: Kaliforniassa, Texasissa ja Minnesotassa. Tämä liitto on merkittävä, sillä se on ensimmäinen laatuaan Microsoftin alaisuudessa toimiva, työntekijöiden ja työnantajan välisen neuvotteluneutraliteetin periaatteen mukaisesti perustettu yhdistys.

Tämä liittouma on Communication Workers of America (CWA) -järjestön alaisuudessa, ja sen myötä CWA edustaa nyt yli tuhatta Microsoftin työntekijää eri yksiköissä, mukaan lukien Zenimax QA, Blizzard Albany ja Raven Software -studiot. Uusi ammattiliitto on Yhdysvaltojen pelialan suurin, mikä on merkittävä askel eteenpäin työntekijöiden oikeuksien ja työolojen parantamisessa alalla.

Microsoft on osoittanut sitoutumisensa työntekijöiden oikeuksiin tunnustamalla vapaaehtoisesti tämän uuden yhdistyksen. CWA:n presidentti Claude Cummings Jr. on kiittänyt Microsoftia sen avoimuudesta ja työntekijöiden itsemääräämisoikeuden tukemisesta. Cummings korostaa, että Microsoftin asenne voisi toimia esimerkkinä koko alalle, missä työntekijöiden yhdistymiseen on suhtauduttu aikaisemmin kielteisesti.

Yksi ammattiliiton jäsenistä, laadunvarmistustestaaja Kara Fannon, on tuonut esiin, että yksi liittymisen syistä on halu parantaa palkkausta ja urakehitysmahdollisuuksia alalla. Laadunvarmistustehtävät nähdään usein porttina peliteollisuuteen, mutta todellisuudessa urakehitys näissä rooleissa on ollut rajoittunutta. Fannon uskoo, että vahva ammattiliittosopimus voi tukea sekä työntekijöiden että yrityksen tulevaisuutta.

Suomessa pelialan ammattilaisten edunvalvonta on järjestetty Peliala ry:n ja Game Makers of Finlandin kautta, jotka tarjoavat tukea, koulutusta ja neuvontaa alan työntekijöille. Nämä yhdistykset kuuluvat laajempiin ammattiliittoihin, kuten Insinööriliittoon, mikä takaa jäsenilleen kattavat edut ja palvelut.

Lue lisää GamesIndustry.bizistä:
https://www.gamesindustry.biz/600-more-activision-qa-workers-unionize

Keskustelu

Aloita uusi keskustelu