SuomiGameHUB

Maailma tarvitsee pelejä

“Alan Wake 2” kahmi kolme voittoa: parhaat ohjaus, tarinankerronta ja taiteellinen ohjaus

The Game Awards -gaalassa palkittiin jälleen vuoden merkittävimpiä videopelejä. Suomessa tapahtuma herätti erityistä mielenkiintoa, sillä suomalaisen Remedy Entertainmentin kehittämä “Alan Wake 2” oli ehdolla useassa kategoriassa.

Yön aikana jaetut palkinnot paljastivat “Baldur’s Gate 3” -pelin voittaneen arvostetun Vuoden peli -palkinnon. Tämä peli on kerännyt ylistystä sekä yleisöltä että kriitikoilta sen monipuolisen pelimekaniikan ja syvällisen tarinankerronnan ansiosta.

Kuitenkin, “Alan Wake 2” erottui selvästi, voittaen useita palkintoja. Peli palkittiin Paras ohjaus -kategoriassa, missä huomioitiin pelin ainutlaatuinen ja tiivis ohjaustyyli. Lisäksi peli sai tunnustusta erinomaisesta tarinankerronnastaan, mikä on aina ollut Remedyn peleille tyypillistä. Taiteellisen ohjauksen sarjassa “Alan Wake 2” nousi jälleen voittajaksi, mikä kertoo pelin visuaalisesta ilmeestä ja tunnelman luomisesta.

Musiikin saralla “Final Fantasy XVI”, säveltäjänään Masayoshi Soken, vei voiton parhaan ääniraidan ja musiikin kategoriassa, missä myös “Alan Wake 2” oli ehdolla Petri Alangon sävellystyön ansiosta.

Parhaan audiosuunnittelun palkinto meni pelille “Hi-Fi Rush” ja parhaasta näyttelijäsuorituksesta palkittiin Neil Newbon roolistaan pelissä “Baldur’s Gate 3”. Toimintaseikkailukategoriassa voiton vei “The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom”. “Alan Wake 2” jäi siis ilman palkintoa näissä kategorioissa.

Tämän vuoden The Game Awards -gaala ei ainoastaan juhlistanut pelejä, vaan myös toi esille pelialan monipuolisuuden ja luovuuden. Ehdokkaiden joukosta löytyi sekä suuria tuotantoja että pienempiä indie-pelejä, osoittaen, että peliala on jatkuvassa ja dynaamisessa kehityksessä.

Tarkista kaikki voittajat ja kategoriat Wikipediasta:
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Game_Awards_2023

Keskustelu

Aloita uusi keskustelu