SuomiGameHUB

Maailma tarvitsee pelejä

“Alan Wake II” ja Bright Fallsin mystiset rituaalimurhat

Alan Wake II:n tarina sijoittuu 13 vuotta alkuperäisen pelin tapahtumien jälkeen. Kirjailija Alan Wake on ollut kateissa ja loukussa toisessa ulottuvuudessa. Wake yrittää paeta vankilaansa kirjoittamalla kauhutarinan, jossa FBI-agentti Saga Anderson tutkii rituaalimurhia pienessä Bright Fallsin kaupungissa. Pelissä voi pelata molempina hahmoina ja tarinat kulkevat rinnakkain mutta eri ulottuvuuksissa.

FBI-agentti Saga Anderson saapuu Bright Fallsiin tutkimaan sarjaa mystisiä rituaalimurhia. Tutkimus kuitenkin mutkistuu, kun Anderson huomaa kauhutarinan alkavan elää ympärillään. Alan Wake puolestaan yrittää säilyttää järkensä ja voittaa pimeyden voimat omassa ulottuvuudessaan. Kumpikin hahmo on sidoksissa toisiinsa monimutkaisella tavalla, vaikka he eivät täysin ymmärräkään yhteyden luonnetta.

Pelaajat voivat valita, kummassa tarinassa he aloittavat, mutta pelin aloitus- ja loppusekvenssit on suunniteltu tietyille hahmoille: aloitus on pelattavissa vain Saga Andersonilla ja loppu Alan Wakella. Molemmissa tarinoissa pelaajat taistelevat vihollisia vastaan käyttäen erilaisia aseita ja taskulamppua, joka tekee viholliset haavoittuviksi. Taskulampun käyttö kuitenkin kuluttaa paristoja, jotka ovat rajallisia.

Alan Wake II sisältää uusia pelimekaniikkoja verrattuna edeltäjäänsä. Esimerkiksi Saga Andersonin osuudessa pelaajat voivat keskeyttää pelin päästäkseen “Mind Placeen”, joka on vapaata tilaa vihollisilta. Tässä tilassa pelaajat voivat yhdistellä vihjeitä ja profiloida hahmoja ratkaistakseen pelin keskeisen mysteerin. Lisäksi pelissä on vuoropuhelupuusysteemi, joka tuo lisää syvyyttä hahmojen välisiin suhteisiin ja tarinaan.

Pelissä on myös selviytymiselementtejä. Pelaajilla on käytössään rajalliset resurssit, kuten ensiapupakkaukset, kipulääkkeet ja erityinen kahvimukin riipus, joka voi pelastaa Saga Andersonin kuolemantapauksessa, mutta tuhoutuu käytettäessä.

Pelin odotetaan tarjoavan intensiivistä jännitystä ja kauhua, kun pelaajat sukeltavat sekä Alan Waken että Saga Andersonin kiehtoviin maailmoihin.

Alan Wake II on nyt julkaistu PlayStation 5:lle, Windowsille ja Xbox Series X/S:lle. Pelin on julkaissut Epic Games Publishing.

Alan Wake II:n Epic Game Store -sivu:
https://store.epicgames.com/en-US/p/alan-wake-2

Keskustelu

Aloita uusi keskustelu