SuomiGameHUB

Maailma tarvitsee pelejä

Applen väitetään rajoittavan kilpailua pilvipelaamisessa

Yhdysvalloissa oikeusministeriö on haastanut teknologiajätti Applen oikeuteen väittäen yhtiön rikkoneen kilpailulakeja ja luoneen laittoman monopolin älypuhelinmarkkinoille. Syytteen mukaan Apple on asettanut kehittäjille rajoituksia useilla eri tavoilla, erityisesti pilvipelipalveluiden osalta, mikä on herättänyt huolta kilpailun rajoittumisesta.

Oikeuskanteessa, joka jätettiin New Jerseyn piirioikeudelle torstaina, syytetään Applea siitä, että se estää pilvipohjaisten pelien ja sovellusten kehittämistä. Applen politiikka vaatii, että pilvipalveluiden päivitykset hyväksytään yksittäisinä sovelluksina, mikä lisää kehittäjien kustannuksia ja vähentää tarjolla olevien pelien määrää iPhone-käyttäjille.

Applea syytetään myös siitä, että se käyttää appien jakelussa olevaa valtaansa estääkseen kolmannen osapuolen kehittäjiä tarjoamasta pilvipohjaisia pelitilauksia natiivisovelluksina iPhone-puhelimissa. Tämän seurauksena kehittäjien on luotava erilliset iOS-versiot palveluistaan, mikä estää yhtenäisen, alustojen välisen pilvipohjaisen version kehittämisen.

Apple on vastannut syytteisiin väittämällä, että kanteella on potentiaalia uhata Apple-tuotteiden ydinarvoja, joissa laitteisto, ohjelmisto ja palvelut lomittuvat toisiinsa. Yhtiön mukaan kanteen menestyminen heikentäisi Applen kykyä kehittää teknologiaa, jota ihmiset odottavat.

Britannian Kilpailu- ja markkinavirasto (CMA) on myös ilmoittanut tutkivansa Applen toimia pilvipelaamisen saralla mahdollisesti kilpailua rajoittavina. Aiemmin Apple on estänyt Xbox Cloud Gamingin ja Googlen Stadia-palvelun iOS-alustalla, mutta on sittemmin poistanut nämä rajoitukset.

Lue lisää sivulta GamesIndustry.biz:
https://www.gamesindustry.biz/us-suing-apple-for-blocking-cloud-gaming-other-antitrust-practices

Keskustelu

Aloita uusi keskustelu