SuomiGameHUB

Maailma tarvitsee pelejä

Applen verkkomaksuille asettama 27 prosentin vero herättää vastustusta

Epic Gamesin toimitusjohtaja Tim Sweeney on nostanut esiin huolensa Applen uusista verkkokaupan säännöistä. Sweeney kertoo, että Apple on ottanut käyttöön uuden 27 prosentin lisäveron verkkomaksuille, mikä asettaa kehittäjät taloudellisesti epäedulliseen asemaan. Hänen mukaansa tämä uudistus heikentää kilpailua, koska kehittäjät eivät pysty tarjoamaan digitaalisia tuotteitaan edullisemmin verkossa, kun huomioidaan kolmannen osapuolen maksunvälittäjien palkkiot.

Applen mukaan kaikki App Storen kehittäjät, mukaan lukien ne, jotka käyttävät sovelluksissaan painikkeita tai linkkejä, hyötyvät Applen patentoimasta teknologiasta ja työkaluista sekä pääsystä sen käyttäjäkantaan. Apple tarjoaa myös turvallisen ja luotettavan alustan, jossa käyttäjät ja kehittäjät voivat tehdä kauppoja.

Apple veloittaa 27 prosentin komission digitaalisista ostoksista, jotka aloitetaan seitsemän päivän kuluessa sovelluksesta ulos vievästä linkistä. Tämä ei kata kaikkia App Storen kautta tapahtuneita myyntejä, mutta on keino ottaa huomioon arvo, jonka Apple tarjoaa kehittäjille, mukaan lukien linkitettyjen transaktioiden mahdollistaminen.

Lisäksi Apple vaatii, että kehittäjät ohjaavat maksuliikenteen sovelluksen ulkopuolisiin osioihin, eikä integroi niitä suoraan sovelluksen maksuvirtaan. Tämä tarkoittaa, että käyttäjien on kirjauduttava sisään kehittäjän verkkosivuille uudelleen tehdäkseen ostoksia, mikä voi olla kuluttajille hankalaa.

Sweeney on ilmoittanut, että Epic Games aikoo haastaa Applen toimet oikeudessa, syyttäen yhtiötä epärehellisestä toiminnasta ja kilpailun rajoittamisesta. Taustalla on jo aiemmin käyty oikeustaistelu, jossa Epic Games syytti Applea monopoliaseman väärinkäytöstä sovelluskaupassaan.

Lue lisää Applen sivuilta:
https://developer.apple.com/support/storekit-external-entitlement-us/

Tim Sweeneyn viestit:
https://twitter.com/TimSweeneyEpic/status/1747408148799881390

Keskustelu

Aloita uusi keskustelu