SuomiGameHUB

Maailma tarvitsee pelejä

Asynkroninen shaderien kokoaminen tehostaa UNIGINE:n suorituskykyä versiossa 2.18

UNIGINE on julkaissut uuden version 2.18 SDK:staan. Tämä päivitys tuo mukanaan monia merkittäviä parannuksia ja optimointeja, jotka vaikuttavat erityisesti suorituskykyyn ja visuaalisiin efekteihin.

Suorituskyvyn osalta UNIGINE on keskittynyt Vulkanin ja DirectX 12:n CPU-puolen optimointiin. Merkittäviä edistysaskeleita on saavutettu muun muassa staattisten mallien luomisen aiheuttamien piikkien poistamisessa ja read-only tekstuurien käsittelyssä. RAM-muistin kulutusta on onnistuttu vähentämään jopa 18 prosenttia. Lisäksi subsurface scattering -toiminnon nopeus on kaksinkertaistunut ja varjostusmenetelmien päivitys jaettu useammalle renderöintikehykselle, mikä mahdollistaa jopa nelinkertaisen teho-ohjauksen.

Visuaalisten efektien parannuksissa on päivitetty exposuren ja valkotasapainon korjausta lisäämällä kaarevaan korjaukseen perustuva ominaisuus ja mittausmaski. Myös denoiser on parantunut, vähentäen merkittävästi haamukuvia ja kohinaa. Uusi paikallinen sävykarttoittaja, joka perustuu koko kuvan perusteella luotuun maskiin, tuottaa miellyttävämpiä tuloksia, koska ihmissilmä on herkempi paikalliselle kontrastille.

Shaderien kokoamisen parantamiseksi UNIGINEn streamausjärjestelmä tukee nyt asynkronista shaderien kokoamista ja lataamista, mikä on parantanut suorituskykyä merkittävästi.

Animaatioihin liittyen UNIGINE kehittää jatkuvasti uusia työkaluja ja ominaisuuksia. Tässä julkaisussa esitellään alkuvaiheen muutoksia, jotka ovat vielä kokeellisia. Kehittäjät toivovat palautetta näiden toimintojen käyttäjiltä.

Morph Target -tuki on parantunut, mahdollistaen suuremman määrän aktiivisia morph targeteja per pinta DirectX12:ssa ja Vulkanissa. Lisäksi FBX-mallien tuontiasetuksia on laajennettu.

UNIGINE on myös lisännyt kokeellisen perusanimaation uudelleenkohdistamisen, jonka avulla animaatioita voi jakaa ja uudelleenkäyttää eri mallien välillä.

VR-puolella UNIGINEn kehitys on tehty entistä yksinkertaisemmaksi siirtämällä VR-tuki ydinosaksi UNIGINE-moottoria. Tämä sisältää OpenVR:n ja Varjon integroinnin modernien grafiikkaliittymien – DirectX 11, DirectX 12 ja Vulkan – kanssa.

Editorin osalta on tehty useita käyttöliittymäparannuksia, kuten täysinäkymä, lisää visualisoijia ja apuvälineitä, parannettu maailman solmujen hierarkiaa ja päivitetty materiaaligraafin editori. Lisäksi on tehty useita laadun parantamiseen tähtääviä muutoksia.

Lue lisää UNIGINE:n sivuilta:
https://unigine.com/news/2023/unigine-2-18-sdk-release

Keskustelu

Aloita uusi keskustelu