SuomiGameHUB

Maailma tarvitsee pelejä

Bevy lisää deferred renderöinnin versiossa 0.12

Bevy-pelimoottorin uusi versio 0.12 on julkaistu crates.io-palvelussa. Kyseessä on Rust-kielellä kehitetty, tietovetoinen pelimoottori, jonka käyttöönotto on suunniteltu erityisen yksinkertaiseksi. Moottori on vapaasti saatavilla avoimen lähdekoodin projektina ja sen voi ladata GitHubista.

Uusi versio sisältää useita uudistuksia ja laadunparannuksia. Uusiin ominaisuuksiin lukeutuvat muun muassa valinnainen Deferred Rendering -tuki, joka täydentää aiempaa Forward+-renderöijää uusilla efekteillä ja suorituskykymahdollisuuksilla. Bevy toimii nyt “hybridirenderöijänä”, joka mahdollistaa molempien renderöintityylien käytön samanaikaisesti.

Bevy Asset V2 on uusi asset-järjestelmä, joka tuo tuen muun muassa omaisuuden esikäsittelylle, kokoonpanoille .meta-tiedostojen kautta, useille lähteille sekä rekursiiviselle riippuvuuksien latauksen seurannalle. Lisäksi Bevy parantaa varjostuksen laatua Percentage-Closer Filtering -tekniikalla, jonka ansiosta varjot ovat aiempaa pehmeämpiä.

PBR-materiaali tukee nyt valon läpäisyä, mikä tekee mahdolliseksi erilaisten materiaalien, kuten lasin, veden, muovin, lehtien, paperin, vahan, marmorin ja niin edelleen, simuloimisen. Materiaalijärjestelmä on laajennettu mahdollistamaan materiaalien rakentaminen toistensa päälle. Käyttäjät voivat nyt helposti kirjoittaa shadereita, jotka hyödyntävät olemassa olevia materiaaleja, kuten Bevyn PBR StandardMaterialia.

Shaderien tuontijärjestelmä on nyt Rust-tyylinen, mikä laajentaa järjestelmän mahdollisuuksia ja käytettävyyttä. Lisäksi Android-alustan tuki on parantunut; Bevy tukee nyt keskeytys- ja jatkamistapahtumia, mikä oli aiemmin puuttuva osa Android-tarinaa.

Piirustuskomentojen automaattinen ryhmittely ja instanssiointi parantavat renderöinnin suorituskykyä merkittävästi. Rendererin datavirtaa on tehostettu, mikä paitsi parantaa suorituskykyä, myös valmistelee tietä tulevaisuuden GPU-vetoiselle renderöinnille. Järjestelmien yksittäisajot ovat nyt mahdollisia ja Bevy UI -nodoihin voi lisätä omia materiaalishadereita.

Lue lisää:
https://bevyengine.org/news/bevy-0-12/

Keskustelu

Aloita uusi keskustelu