SuomiGameHUB

Maailma tarvitsee pelejä

Bevy-säätiö: Avoin pelimoottori astuu uuteen aikakauteen

Pelikehityksen kentällä tapahtuu jälleen edistystä, kun Bevy-projektin takana oleva tiimi on ilmoittanut uuden merkkipaalun saavuttamisesta: Bevy-säätiön perustamisesta. Tämä Washingtonin osavaltiossa rekisteröity voittoa tavoittelematon organisaatio on otettu käyttöön varmistaakseen, että Bevy-pelimoottori – joka on saavuttanut huomattavaa suosiota Rust-ohjelmointikielellä rakennettujen pelimoottoreiden joukossa – voi jatkaa kasvuaan ja kehittymistään avoimen lähdekoodin hengessä.

Tavoitteena on säilyttää jo käytössä ollut johto- ja toimintamalli, mutta nyt voima on jaettu tasaisemmin. Tämä muutos ei vaikuta siihen, miten Bevyä rakennetaan tai julkaistaan avoimena lähdekoodina. Nyt yhteisöllä on mahdollisuus tukea projektia taloudellisesti lahjoitusten muodossa, jotka ohjataan suoraan Bevy-säätiölle.

Säätiön taustalla on vuosien työ ja kehitys, joka alkoi Carter Andersonin aloitteesta vuonna 2020. Alkuaikojen yhden henkilön sivuprojektista on kasvanut yhteisö, jonka jäsenet ovat yhdessä tuoneet pelimoottorin miljoonien latauskertojen ja käyttäjien ulottuville. Tämä kasvu on kuitenkin tuonut esiin tarpeen organisaation kehittämiseen, rahoituksen järkeistämiseen ja projektin laillisen aseman vahvistamiseen.

Bevy-säätiö pyrkii hankkimaan verovapausaseman, mikä tarkoittaisi lahjoitusten verovähennyskelpoisuutta Yhdysvalloissa, vaikkakin tämän status on vielä vahvistamatta. Säätiön johtokunta, joka koostuu Bevyn ylläpitäjistä, tulee olemaan avainasemassa päätöksenteossa, ja heidän tehtävänsä on varmistaa projektin pitkän aikavälin menestys ja kehitys.

Ensimmäisenä konkreettisena tavoitteena on mahdollistaa Alice Cecilen siirtyminen kokopäiväiseksi työntekijäksi, jotta hän voi keskittyä projektinhallintaan ja Bevy-moottorin kehitykseen täysipainoisesti. Tämä siirto on tarkoitettu vauhdittamaan Bevyn kehitystä ja varmistamaan, että moottori pysyy ajan tasalla ja kilpailukykyisenä.

Bevy-säätiö aikoo myös tulevaisuudessa rahoittaa muita kehittäjiä sekä kokopäiväisesti että osa-aikaisesti, ja suunnitteilla on jopa Bevy-yhteensopivien varojen kauppapaikan ja Bevy-tuotekaupan perustaminen. Tämän kaiken tavoitteena on tukea ja edistää Bevy-yhteisöä, säilyttää pelimoottorin avoimen lähdekoodin periaatteet ja tarjota työkaluja, jotka rikastuttavat pelikehitysalaa kaikkien hyväksi.

Lue lisää Bevy Enginen sivuilta:
https://bevyengine.org/news/bevy-foundation/

Keskustelu

Aloita uusi keskustelu