SuomiGameHUB

Maailma tarvitsee pelejä

“Cities: Skylines II” kaupunginrakennuspeli julkaistu hankalin arvioin

Cities: Skylines II on nyt julkaistu. Kyseessä on kaupunkisuunnittelu- ja hallintapeli, jossa pelaajalla on mahdollisuus rakentaa ja ylläpitää omaa kaupunkiaan alusta alkaen. Peli tarjoaa syvällisen simulointikokemuksen sekä dynaamisen talousmallin, joka reagoi pelaajan tekemiin päätöksiin.

Pelin aloitusvaiheessa pelaajan on luotava kaupungin perusinfrastruktuuri, joka sisältää tieverkoston, vesi- ja sähköhuollon sekä muut peruspalvelut. Kaupungin kasvaessa pelaajan on tehtävä strategisia päätöksiä, jotka vaikuttavat kaupungin talouteen, asukkaiden hyvinvointiin ja ympäristöön. Päätökset voivat olla esimerkiksi teollisuuden kehittämistä, kaupankäynnin edistämistä tai budjetin tasapainottamista.

Ajan kuluessa kaupunki elää ja muuttuu. Vuodenajat vaihtuvat, päivä muuttuu yöksi ja yllättäviä haasteita voi ilmaantua milloin tahansa. Peli tarjoaa myös mod-tuen, joka mahdollistaa pelaajayhteisön luomien lisäosien käyttämisen.

Grafiikaltaan peli on korkearesoluutioinen ja yksityiskohtainen. Tekoäly ja monimutkainen talousmalli tekevät pelikokemuksesta syvällisen; pelaajan tekemät valinnat vaikuttavat kaupungin elämänmenoon monin eri tavoin.

Peli antaa vapauden rakentaa ilman kompromisseja: voit rakentaa pilviin asti ja laajentaa kaupunkia ympäri pelialuetta. Jokainen pelaajan tekemä päätös vaikuttaa kaupungin asukkaiden elämänkulkuun, olipa kyse sitten taloudesta, hyvinvoinnista tai muista elämän osa-alueista.

Valittavissa on erilaisia karttoja, jotka asettavat omat haasteensa kaupungin rakentamiselle, kuten ilmastonmuutokseen, sääolosuhteisiin ja vuodenaikoihin liittyvät tekijät.

On kuitenkin huomioitava, että pelin suorituskyky on herättänyt kritiikkiä Steam-pelaajilta. Monet käyttäjät ovat raportoineet heikosta ruudunpäivitysnopeudesta huolimatta tehokkaasta laitteistosta. Esimerkiksi RTX 2080 -näytönohjaimella peli pyörii vain noin 15 kuvaa sekunnissa 1440p-resoluutiolla korkeilla asetuksilla. Myös pelin valikot ovat kärsineet suorituskykyongelmista. Näiden ongelmien vuoksi jotkut pelaajat suosittelevat pelin ostamista vasta myöhemmässä vaiheessa, kun suorituskykyongelmat on korjattu.

Cities: Skylines II on saatavilla esimerkiksi Steamissa:
https://store.steampowered.com/app/949230/Cities_Skylines_II/

Keskustelu

Aloita uusi keskustelu