SuomiGameHUB

Maailma tarvitsee pelejä

Code Editor 2 beta nyt käytettävissä GameMakerin uusimmassa versiossa

GameMaker on julkaissut uusimman päivityksensä, version 2024.4, joka tuo mukanaan merkittäviä parannuksia ohjelmiston vakaudessa ja ominaisuuksissa. Uusimman version keskeinen uudistus on projektien tallennussijainnin muutos Windows-käyttöjärjestelmässä. Aiemmin projektit tallennettiin käyttäjän Dokumentit-kansioon, mutta uusi oletussijainti on “GameMakerProjects”-kansio Käyttäjä-kansiossa. Tämä muutos on vastaus ongelmiin, joita aiheutui, kun projektit tallennettiin pilvipalveluiden hallinnoimiin kansioihin.

Päivitys tuo myös uuden ominaisuuden, räätälöidyn tekstuurien pakkausmahdollisuuden, joka mahdollistaa tekstuuriryhmien pakkaamisen GPU:n käyttämällä tekstuuripakkauslaajennuksella. Tämä voi nopeuttaa renderöintiä merkittävästi, vaikkakin pakkausmenetelmät ovat häviöllisiä, mikä voi vaikuttaa kuvanlaatuun.

Lisäksi GameMaker mahdollistaa nyt Blend Mode -yhtälöiden muokkaamisen, mikä antaa suuremman kontrollin siitä, miten piirrettyjä pikseleitä yhdistetään. Käyttäjät voivat valita pikselien yhdistämiseen lisäyksen, vähennyksen tai suuremman/pienemmän arvon valinnan.

Uusi päivitys tuo myös parannuksia kehitysympäristöön, kuten Hotkey Chords -ominaisuuden, joka mahdollistaa monimutkaisempien näppäinyhdistelmien käytön. Lisäksi IDE:n mukana tulee nyt oletuksena .gitignore- ja .gitattributes-tiedostot, ja projektit tallennetaan ja ladataan luotettavammin.

GameMaker 2024.4 tarjoaa myös päivityksiä SDK-versioihin ja tuen uusille Apple- ja Android-laitteille vaadittaville yksityisyys- ja rakennusvaatimuille. Päivitys sisältää myös uusia toimintoja, kuten debuggaustyökalut ja peliohjainten enumeroinnin Android-laitteissa ilman Bluetooth-yhteyslupaa.

Ohjelmiston uusi Code Editor 2 on nyt saatavilla betaversiona, ja käyttäjät voivat ottaa sen käyttöön asetuksista. Vaikka se on vielä kehitysvaiheessa, käyttäjien palaute on tärkeää sen parantamiseksi.

Lue lisää ja lataa GameMaker ilmaiseksi:
https://gamemaker.io/en/blog/release-2024-4

Keskustelu

Aloita uusi keskustelu