SuomiGameHUB

Maailma tarvitsee pelejä

Epic Games Store ja Fortnite palaavat iOS:lle

Apple on ilmoittanut Euroopan komissiolle avaavansa jälleen Epic Gamesin kehittäjätilin, päättäen näin eston, joka on vaikuttanut Fortnite-yhtiön tulevaan iOS-sovelluskauppaan. Epic Games päivitti alkuperäistä ilmoitustaan koskien estoa, kertoen uuden Epic Games Storen suunnitelmista ja Fortniten paluusta etenevän.

Tämä uutinen vahvistaa Euroopan komission nopeaa toimintaa Digitaalisten Markkinoiden Lain (DMA) valvonnassa ja portinvartijoiden vastuullisuuden korostamista. Euroopan unionin kilpailuviranomaiset olivat pyytäneet Applelta lisäselvitystä Epicin kehittäjätilin poistamiseen liittyen.

Apple oli aiemmin kutsunut Epic Gamesia “todistetusti epäluotettavaksi”, viitaten osittain vuoden 2020 Fortnite-päivitykseen, joka mahdollisti suorat maksut virtuaalivaluutasta ohittaen Applen 30% komission. Tämä rikkoi Epicin ja Applen välisen kehittäjäsopimuksen ja johti vuosia kestäneeseen oikeustaisteluun kahden yhtiön välillä.

Tammikuussa Apple ilmoitti valmistautuvansa EU:n Digitaalisten Markkinoiden Lakiin sallimalla kolmannen osapuolen sovelluskaupat ja vaihtoehtoiset maksujärjestelmät iOS:llä. Apple kuitenkin lisäsi, että se ottaisi jopa 17% komission kaikista digitaalisten hyödykkeiden ja palveluiden kautta tapahtuvista transaktioista, ja lisäksi 3% maksun, jos yritykset haluavat käyttää Applen maksukäsittelyjärjestelmää.

Epic Gamesin toimitusjohtaja Tim Sweeney kommentoi tätä kehitystä merkittävänä voittona Euroopan oikeusvaltiolle, Euroopan komissiolle ja kehittäjien maailmanlaajuiselle vapaudelle.

Lue lisää GamesIndustry.bizistä:
https://www.gamesindustry.biz/apple-reverses-ban-on-epics-developer-account-following-european-commission-enquiry

Keskustelu

Aloita uusi keskustelu