SuomiGameHUB

Maailma tarvitsee pelejä

EXPA Game Jamin pelit testattavana

Viikonloppuna Jyväskylän Digi & Game Centerissä päättynyt EXPA Game Jam 2023 -tapahtuma keräsi yhteen 27 pelinkehittäjäopiskelijaa Jyväskylän ammattikorkeakoulun pelialan koulutusohjelmasta. Ensimmäisen ja toisen vuoden opiskelijat jakautuivat kuuteen tiimiin ja sukelsivat ohjelmointiin ja luovuuteen teemalla “Toivo pelon yli”.

Tapahtuma huipentui sunnuntaina, jolloin tiimit esittelivät viikonlopun aikana valmistuneet pelinsä. Pelit ovat nyt pelattavissa ja yleisön testattavissa. Järjestäjät rohkaisevat kaikkia pelien kokeiluun ja palautteen antamiseen.

Pelijamin aikana osallistujat työskentelivät tiiviisti niin paikan päällä Digi & Game Centerissä kuin etänä Discord-palvelun kautta. Pelien arviointi keskittyi pelattavuuteen, innovatiivisuuteen, tyyliin, ulkoasuun ja viihteellisyyteen sekä teeman mukaiseen toteutukseen. Arviointiraatiin kuului Game Jamin osallistujia, pelialan yritysten edustajia sekä EXPA:n ja JAMK:n henkilökuntaa. Vaikka kyseessä ei ollut kilpailu, jaettiin palkintoja, kuten “Yleisön suosikki” ja tuomariston valitsemat palkinnot.

Testaa jamin tuotoksia itch.io:ssa:
https://itch.io/jam/expa-game-jam/entries

Keskustelu

Aloita uusi keskustelu