SuomiGameHUB

Maailma tarvitsee pelejä

GameMaker tarjoaa ilmaisen version ja uuden kaupallisen lisenssin

GameMaker, suosittu pelikehitystyökalu, on ilmoittanut merkittävistä muutoksista palvelunsa hinnoittelussa. Alkaen tästä kiitospäivästä, GameMaker tulee olemaan maksuton ei-kaupalliseen käyttöön kaikilla alustoilla, paitsi konsoleilla. Muutos on vastaus käyttäjäkunnan kasvuun ja pyrkimys tehdä pelikehityksestä entistä saavutettavampaa.

Uudistuksen myötä aiemmin tarjolla olleet Creator- ja Indie-tilaukset korvataan uudella kertamaksullisella kaupallisella lisenssillä. Tämä uusi lisenssi on suunnattu erityisesti harrastajille ja itsenäisille kehittäjille, jotka suunnittelevat peliensä kaupallista julkaisua. Konsolipelejä kehittäville ei muutokset vaikuta, sillä heidän käyttämänsä Enterprise-tilaus säilyy ennallaan.

GameMakerin kasvu on ollut huomattavaa sen liityttyä Opera-perheeseen. Aktiivisten käyttäjien määrä on kolminkertaistunut ja yli 6000 peliä on julkaistu gx.games-alustalla. Uudistusten myötä GameMaker on nyt entistä monipuolisempi ja sen avulla voi luoda myös animoituja live-taustakuvia Opera GX -selaimelle tai suoraan Windowsiin. Kaikki GameMakerin omaisuuspaketit tulevat olemaan ilmaisia kaikille käyttäjille.

GameMakerin päätös tarjota ilmainen versio ja uusi kaupallinen lisenssi heijastaa yrityksen sitoutumista pelinkehityksen helpottamiseen ja monipuolistamiseen. Ilmainen versio tarjoaa aloittelijoille mahdollisuuden tutustua pelikehitykseen, kun taas kertamaksullinen kaupallinen lisenssi on suunnattu niille, jotka ovat valmiita ottamaan askeleen pidemmälle. Enterprise-tilaus jää edelleen vaihtoehdoksi kokeneemmille kehittäjille ja ammattilaisille.

Nykyisille tilaajille saattaa kuulua maksuton kaupallinen lisenssi tai alennus.

Lue lisää GameMakerin sivuilta:
https://gamemaker.io/en/blog/gamemaker-free-platforms

Keskustelu

Aloita uusi keskustelu