SuomiGameHUB

Maailma tarvitsee pelejä

Godot 4.2:n käyttäjäkokemus ja editorin käytettävyys parantuneet

Pelikehittäjien suosima avoimen lähdekoodin pelimoottori, Godot, on saanut merkittävän päivityksen. Versio 4.2 tuo mukanaan lukuisia parannuksia ja uusia ominaisuuksia, jotka hyödyttävät erityisesti indie-pelikehittäjiä ja harrastajia.

Godot 4.2:n kehityksessä on panostettu erityisesti pelimoottorin vakauden ja suorituskyvyn parantamiseen. Yli 1800 parannusta sisältävässä päivityksessä on mukana 359 kehittäjän työpanos. Uudistukset kohdistuvat muun muassa bugikorjauksiin ja uusiin toiminnallisuuksiin, joiden avulla Godotista tulee entistäkin monipuolisempi työkalu pelien ja sovellusten kehittämiseen.

Päivityksen merkittäviä uudistuksia ovat muun muassa animaatioiden hallinnan parannukset, joissa AnimationPlayer ja AnimationTree -solmut on yhdistetty uuden AnimationMixer-solmun alle. Tämä mahdollistaa aikaisempaa yhtenäisemmän ja tehokkaamman animaatioiden käsittelyn. Lisäksi Godot 4.2 tuo mukanaan tärkeitä korjauksia ja optimointeja, kuten parannuksia resurssienhallintaan ja monisäikeisyyteen.

Pelinkehittäjille tärkeä uudistus on myös pelimoottorin entistä parempi tuki 2D- ja 3D-ominaisuuksille. Erityisesti 2D-pelien kehittäjät hyötyvät uusista työkaluista, kuten kokonaisvaltaisesta tuennasta oikeille integer-arvoille skaalauksessa ja Line2D-solmujen uudesta suljetusta ominaisuudesta. 3D-puolella taas uudet globaalit menetelmät, kuten rotate_toward ja angle_difference, tarjoavat lisää hallintaa rotaation ja kulmien suhteen.

Godot 4.2:ssa on myös panostettu käyttäjäkokemukseen ja editorin käytettävyyteen. Esimerkiksi koodieditori tukee nyt koodialueita GDScriptissä, mikä tekee skriptien hallinnasta selkeämpää. Lisäksi 3D-näkymässä on parannettu työkaluja, kuten yksittäisten laatikkomuotojen skaalausta, ja tehty käyttöliittymän parannuksia esimerkiksi tarkentamalla signaalien ja resurssien hallintaa.

Päivitys tuo mukanaan myös tärkeitä muutoksia GDExtensioniin, Godotin laajennusjärjestelmään. Nämä muutokset mahdollistavat entistä tehokkaamman ja joustavamman kehitystyön, erityisesti matalan tason moottorin laajennusten osalta.

Lue lisää ja lataa Godot 4.2 itsellesi Godotin sivuilta:
https://godotengine.org/article/godot-4-2-arrives-in-style/

Keskustelu

Aloita uusi keskustelu