SuomiGameHUB

Maailma tarvitsee pelejä

Harry Krueger jättää Housemarquen 14 vuoden jälkeen

Helsinkiläisessä Housemarque-yhtiössä eletään merkittäviä hetkiä, kun peliohjaaja Harry Krueger ilmoitti jättävänsä yrityksen 14 vuoden yhteistyön jälkeen. Krueger on ollut avainhenkilö yhtiön kehityksessä ja erityisesti viimeisimmässä ja suurimmassa projektissaan, Returnalissa. Tämä teos oli merkittävä askel yhtiölle, siirtyen indie-studion mittakaavasta täyden hinnan pelituotantoon ja saavuttaen useita palkintoja.

Krueger muisteli lämmöllä työtään Housemarquella ja sen kehitystä pienemmistä arcade-henkisistä peleistä, kuten Outland ja Resogun, aina Nex Machinan myötä päättyneeseen indie-unelmaan.

“14 vuoden aikana Housemarquessa minulla on ollut uskomattoman onnekas työskennellä unelmaprojektin toisensa perään parissa, ja minulla on ollut etuoikeus työskennellä todella lahjakkaiden ja upeiden ihmisten kanssa matkan varrella. On ollut kunnia olla mukana Housemarquessa tällä matkalla, todistamassa kasvuamme pienemmistä arcade-inspiroimista nimikkeistämme upeisiin korkeuksiin, jotka saavutimme Returnalin avulla. Järistelimme todella taivaan pylväitä yhdessä ja tulen ikuisesti olemaan ylpeä kaikista upeista asioista, joita olemme saaneet aikaan studiona. Lähtö Housemarque oli minulle erittäin vaikea päätös, mutta jätän yrityksen vain syvällä kiitollisuudella menneisyydestä ja hehkuvalla optimismilla tulevaisuutta kohtaan – jännittävä uusi projekti työn alla, fantastinen tiimi, joka on vahvempi kuin koskaan, ja Sonyn ja Playstation Studiosin jatkuvan tuen ansiosta tiedän, että Housemarquen kirkkain luku on vielä kirjoittamatta”, Krueger jakoi ajatuksiaan.

Housemarquen toimitusjohtaja ja perustaja Ilari Kuittinen kommentoi Kruegerin ilmoitusta muistellen hänen vaikutustaan yhtiöön. “Harryn aikana olemme nähneet ‘Arcaden kuoleman’ ja saavuttaneet kasvutavoitteita, joista aikaisemmin vain unelmoimme. Harryn intohimo ja näkemys ovat olleet elintärkeitä yhtiömme suunnan muovaamisessa nykyiseen mittakaavaansa. Returnalin myötä syntyneen ‘Arcaden uudelleensyntymän’ ansiosta hänen vaikutuksensa ja visio puhuvat puolestaan, ja ne tarjoavat upean pohjan tuleville johtajille jatkaa ja parantaa työtämme.”

Housemarque valmistautuu uuteen suureen projektiin, jossa yhdistyvät kiitollisuus ja innostus tulevaisuuteen. Kasvava tiimi ottaa nämä tuntemukset mukaansa rakentaessaan seuraavaa suurta teosta Suomesta.

Lue lisää Housemarquen sivuilta:
https://housemarque.com/news/2023/11/16/harry-krueger-to-depart-from-housemarque-after-almost-15-remarkable-years

Keskustelu

Aloita uusi keskustelu