SuomiGameHUB

Maailma tarvitsee pelejä

IGDA Finland hakee innovatiivisia peliprojekteja rahoitettavaksi

IGDA Finland on lanseerannut uuden avustusohjelman, jonka tarkoituksena on tukea suomalaisen peliteollisuuden kasvua ja kehitystä tarjoamalla taloudellista tukea, neuvontaa ja markkinointiapua aloitteleville indie-pelikehittäjille. Tämä “IGDA Finland Grant” on suunnattu erityisesti pienille tiimeille, yksittäisille kehittäjille, opiskelijatiimeille sekä niille, jotka ovat jo pitkällä pelinsä kehittämisessä mutta tarvitsevat vielä pienen lisäsysäyksen maaliin pääsemiseksi.

Avustusohjelma tarjoaa rahoitusta, asiantuntija-apua IGDA Finlandilta, mahdollisuuden esitellä peliä IGDA Finlandin eri toimipisteissä, palautetta pelialan veteraaneilta sekä markkinointitukea pelin julkaisun yhteydessä. Hakijoiden tulee olla yrityksiä, joilla on voimassa oleva Y-tunnus, uskottava tiimi, vankka pelisuunnitelma (GDD), realistinen aikataulu, joka kattaa noin vuoden ennen julkaisua, sekä toimiva pelidemo.

Vastineeksi saamastaan tuesta, avustuksen saajien odotetaan lisäävän IGDA Finlandin logon pelinsä aloitusnäyttöön, tukemaan tulevaisuudessa uusia avustuksia saadulla summalla, kun tietyt tulorajat ylittyvät, sekä liittymään IGDA Finlandin studiokumppaneiksi.

Hakuaika avustukselle päättyy 1. kesäkuuta, ja valitut kehittäjätiimit julkaistaan 1. heinäkuuta. Täysi julkaisu ja hakemusten vastaanotto alkaa 1. maaliskuuta. Avustuksen saajat valitsee IGDA Finlandin hallitus ja neuvonantajat.

Lisäys, 1. maaliskuuta: IGDA Finland on kertonut, että rahoituksen määrä on 5 000 €. Kun tiimin jäsenkohtaiset tulot saavuttavat 5 000 euroa, tiimin tulee liittyä IGDA Finlandin studiokumppaniksi. Kun tulot yltävät kolminkertaiseen summaan verrattuna saatuun avustukseen nähden per henkilö, tiimin tulee sponsoroida tulevia avustuksia 50 % saadusta summasta. Kun tulot saavuttavat kuusinkertaisen summan saadusta avustuksesta per tiimin jäsen, tiimin tulee sponsoroida tulevia avustuksia lopuilla 50 % saadusta summasta.

Lue lisää IGDA Finlandin sivuilta:
https://www.igda.fi/grant

Keskustelu

Aloita uusi keskustelu