SuomiGameHUB

Maailma tarvitsee pelejä

Ihmiskunta pakenee Europaan “Barotrauma”-pelissä – yhteistyötä ja petosta alien-merien alla

Turkulaisen FakeFishin ja raisiolaisen Undertow Gamesin kehittämä ja Daedalic Entertainmentin julkaisema Barotrauma on nyt pihalla täysversiona, kutsuen pelaajat yhteistyöhön selviytymisen ja tutkimisen merkeissä Jupiterin kuun, Europan syvyyksiin. Peli yhdistää 2D selviytymiskauhun sukellusvenestrategiaan, inspiroituneena sellaisista peleistä kuin FTL: Faster Than Light ja Rimworld. Barotraumassa pelaajat kohtaavat sekä ulkoavaruuden hirviöitä että toistensa petollisuutta syvällä vieraanvaltaisen meren uumenissa.

Tulevaisuuden visiossa, missä ihmiskunta on paennut Europan merenalaiseen maailmaan, pelaajien tehtävänä on navigoida ankaran vedenalaisen ympäristön läpi, tehdä liittolaisia tai vihollisia neljästä eri fraktiosta ja paljastaa Europan syvyyksien salaisuudet. Peli tarjoaa monipuolisia tapoja pelata: voit työskennellä yhdessä tiimin kanssa tavoitteiden saavuttamiseksi tai kääntyä heitä vastaan. Vuorovaikutus ja yhteistyö ovat avainasemassa, olitpa sitten pelaamassa ystävien, tuntemattomien tai pahimpien vihollistesi kanssa.

Barotrauma haastaa pelaajat paitsi tutkimaan ja selviytymään myös hallitsemaan sukellusveneen monimutkaisia järjestelmiä, kuten sonaria, ydinreaktoria ja asepattereita. Peli sisältää myös kattavan käsityö- ja lääketieteellisen järjestelmän, jonka avulla pelaajat voivat luoda tarvikkeita, aseita ja lääkkeitä. Lisäksi pelissä on sisäänrakennetut editorit sukellusveneiden, hahmojen ja hirviöiden luomiseen, mikä tarjoaa pelaajille mahdollisuuden muokata pelikokemustaan entistäkin syvemmin.

Barotrauman pelaaminen on mahdollista jopa 16 pelaajan kesken sukellusveneellä ja pelaajamäärää voi täydentää tekoälyn ohjaamilla hahmoilla joko yksinpelissä tai moninpelitiloissa. Pelissä on kuusi eri pelaajaluokkaa, jotka sisältävät kapteenin, insinöörin, mekaanikon, lääkärin, turvallisuusvastaavan ja avustajan, kukin omilla erikoistaidoillaan ja tehtävillään. Lisäksi pelin lahjakkuusjärjestelmän kautta pelaajat voivat kehittää hahmojensa kykyjä ja mukauttaa pelityyliään.

Barotrauma tarjoaa lähes loputtomasti uudelleenpelattavuutta sen proseduraalisesti generoidun maailman ja tehtävien, useiden pelitilojen sekä laajan modausyhteisön kautta. Peli tukee modauksia tarjoamalla suurimman osan pelitiedoistaan .xml-muodossa ja julkaisemalla pelin lähdekoodin GitHubissa.

Barotrauma Steamissa:
https://store.steampowered.com/app/602960/Barotrauma/

Barotrauma Epic Games Storessa:
https://store.epicgames.com/en-US/p/barotrauma-ceddeb

Keskustelu

Aloita uusi keskustelu