SuomiGameHUB

Maailma tarvitsee pelejä

Innovatiivisia pelidemoja esiteltiin viikonlopun Ludum Dare -pelijamissa

Viikonloppuna järjestettiin 55. Ludum Dare -pelijami, jossa pelikehittäjät ympäri maailmaa kokoontuivat luomaan pelejä määrätyn teeman ympärille. Tämänvuotinen tapahtuma tarjosi jälleen kerran monipuolisen kattauksen pelejä, joista suomalaiskehittäjät toivat esille innovatiivisia demoja.


Yksi suomalaispeleistä on Kim Kupiaisen kehittämä “Drawn Adventures: Korhosen huono aamu”. Pelissä pelaajan on suojeltava kukkaruukkua Korhosen perheen epäsuopeudelta käyttäen kortteja, jotka ostetaan ja myydään vetämällä niitä ruudulla. Peli yhdistää strategiset elementit hauskalla ja interaktiivisella tavalla.

https://kimkupiainen.itch.io/drawn-adventures-2


Toinen mielenkiintoinen teos on “Lexicon”, jonka ovat luoneet Tatu Heinämäki ja Camilla Pentti. Pelissä pelaajan tehtävänä on nimetä nimettömiä esineitä ja olentoja, luoden samalla tasapainoa tai kaaosta pelimaailmaan. Tämä tekee “Lexiconista” sekä opettavaisen että viihdyttävän kokemuksen, jossa sanat muuttuvat toiminnaksi.

https://tatsoni.itch.io/lexicon


“Burnout Purgatory” on Zhamulin kehittämä peli, jossa pelaajan on hallinnoitava helvetistä kutsuttuja pelikehittäjiä. Peli tuo esille pelialan työuupumuksen haasteet humoristisella ja oivaltavalla tavalla.

https://zhamul.itch.io/burnout-purgatory


Kyyrman “Dreambinder” on seikkailupeli, joka sijoittuu fantasiamaailmaan. Pelaajan tehtävänä on ajaa pois pahoja henkiä polttamalla yrttejä.


Näiden pelidemojen esittely antaa katsauksen suomalaisten pelikehittäjien luovuuteen ja innovatiivisuuteen Ludum Dare 55 -tapahtumassa. Seuraava Ludum Dare on suunniteltu alkavaksi lokakuun 4. päivänä.

https://ldjam.com

Keskustelu

Aloita uusi keskustelu