SuomiGameHUB

Maailma tarvitsee pelejä

“Invasion: Free State” yhdistää taktisen taistelun ja strategisen suunnittelun lautapelissä

“Invasion: Free State” on rovaniemeläisen Teemu Vilénin suunnittelema uusi taktinen taistelupeli, joka tuo pöytäpelien ystäville tuoreen ja jännittävän kokemuksen. Pelissä 2-4 pelaajaa kamppailee avaruusolentoja vastaan Annapoliksen esikaupunkialueen raunioissa, heittäytyen epätoivoiseen taisteluun maapallon tulevaisuudesta. Pelin kesto vaihtelee 45-70 minuutin välillä ja se on suunnattu yli 12-vuotiaille pelaajille.

Vilénin lisäksi kehittämässä ovat olleet Jouni Laaksonen sekä Jere Widenius. Peli ammentaa inspiraationsa klassisista tietokonepeleistä kuten X-COM: UFO Defense ja Laser Squad. Invasion: Free State erottuu ainutlaatuisella pelimekaniikallaan, joka yhdistää samanaikaisen aloite- ja toimintavalinnan järjestelmän strategiseen pelattavuuteen. Pelaajien on ennakoitava vastustajan liikkeitä ja käytettävä hyväkseen peittopaikkoja, jotta he eivät jäisi taktisesti alakynteen.

Pelin sisältö on kattava: 9 kaksipuolista aluelaattaa luo joka pelikerralla uudenlaisen peliympäristön, 18 erilaista hahmotelinettä ja hahmolautaa mahdollistavat monipuoliset strategiat ja pelityylit. Lisäksi pelissä on 7 taistelunoppaa, 27 aloite- ja toimintopalikkaa sekä 34 merkkiä ja pelinappulaa, jotka tekevät jokaisesta pelikerrasta ainutlaatuisen. Pelin säännöt ja tehtäväkirja ohjaavat pelaajia läpi pelin ja näköyhteysviivain auttaa hahmottamaan pelin taktisia elementtejä.

Invasion: Free State julkaistiin itsenäisyyspäivänä, mikä on symbolinen valinta pelille, joka kertoo vastarinnasta ja itsenäisyydestä. Ensimmäiset arviot pelistä ovat olleet positiivisia ja ne korostavat erityisesti pelin strategista syvyyttä ja uudelleenpelattavuutta. Peli on julkaistu englanniksi ja sen suosio kasvaa pelaajien keskuudessa, jotka etsivät uusia haasteita ja elämyksiä lautapelien parissa. Invasion: Free State on osoitus suomalaisen pelisuunnittelun osaamisesta ja innovatiivisuudesta, ja se tarjoaa pelaajille mahdollisuuden sukeltaa syvälle taktisen taistelun maailmaan.

Peli on saatavilla sen julkaisijan, Lautapelit.fi:n sivuilta:
https://www.lautapelit.fi/product/23488/invasion—free-state

Keskustelu

Aloita uusi keskustelu