SuomiGameHUB

Maailma tarvitsee pelejä

Kolmastoista Peliviikko käynnistyy!

Marraskuun ensimmäinen täysi viikko on omistettu pelikulttuurille ja pelikasvatukselle, kun Suomessa ja monissa muissa maissa vietetään Peliviikkoa. Vuonna 2023 tapahtuman teemaksi on valittu “epäonnistuminen”, jolla halutaan korostaa peleissä kokemisen ja oppimisen merkitystä. Pelien parissa epäonnistuminen on turvallinen tapa kokeilla uusia ratkaisuja ja oppia virheistä.

Kansallinen audiovisuaalinen instituutti, joka toimii Opetus- ja kulttuuriministeriön alaisuudessa, koordinoi Peliviikkoa. Tänä vuonna järjestyksessään 13. kertaa pidettävä teemaviikko kerää yhteen peliharrastajat sekä -ammattilaiset ja tarjoaa monipuolisen kattauksen tapahtumia niin verkossa kuin eri paikkakunnilla järjestettävinä tilaisuuksina.

Peliviikko LIVE tuo kotisohville katsottavaa videosisältöä ja tapahtumakalenterista löytyy lisäksi paikan päällä järjestettäviä tapahtumia. Puheohjelmassa kuullaan alan asiantuntijoita ja keskusteluja pelaamisen monista ulottuvuuksista, olivatpa kyseessä sitten vanhempainillat tai syvälliset paneelikeskustelut.

Tänä vuonna Peliviikon julisteen on kuvittanut Maya Hahto, jonka työt tuovat esille Peliviikon henkeä. Viikon aikana kannustetaan kaikenikäisiä tutustumaan pelien maailmaan ja keskustelemaan niiden tarjoamista mahdollisuuksista sekä pelaamiseen liittyvistä ongelmakohdista. Peliviikon aikana on myös mahdollisuus ilmoittaa omia pelitapahtumia tapahtumakalenteriin, laajentaen näin pelikulttuurin juhlaa.

Rahoitukseltaan Peliviikko tukeutuu osittain Finnish Safer Internet Centre -hankkeeseen ja tapahtuman mahdollistavat sadat organisaatioiden, yritysten ja yhteisöjen edustajat sekä vapaaehtoistyöntekijät.

Tarkista viikon tapahtumat tapahtumakalenterista:
https://www.peliviikko.fi/tapahtumat/

Keskustelu

Aloita uusi keskustelu