SuomiGameHUB

Maailma tarvitsee pelejä

Korkeakoulujen kevään 2024 yhteishaku nyt käynnissä

Yhteishaku korkeakoulujen syksyllä 2024 alkaviin opintojaksoihin on parhaillaan käynnissä ja se päättyy 27. maaliskuuta. Vuonna 2023 pelialan koulutuksia oli hyvin tarjolla ja tämä vuosi ei ole poikkeus. Erityisesti pelialasta kiinnostuneille opiskelijoille tarjotaan mielenkiintoisia vaihtoehtoja eri puolilla Suomea.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu (XAMK) Kotkassa tarjoaa peliohjelmoinnin insinöörikoulutusta, jossa yhdistyvät pelien suunnittelu, toteutus ja testaus. XAMK:ssa koulutus toteutetaan läheisessä yhteistyössä alan yritysten kanssa, mikä mahdollistaa opiskelijoille työkokemuksen hankkimisen ja oman portfolion rakentamisen jo opintojen aikana. Koulutuksen myötä opiskelijat saavat vahvat valmiudet ohjelmistokehitykseen, avaten ovia myös pelialan ulkopuolelle.

Kajaanin ammattikorkeakoulu (KAMK) puolestaan tarjoaa monipuolista koulutusta pelialalla, mahdollistaen erikoistumisen peliohjelmointiin, peligrafiikkaan tai pelituottamiseen. Koulutuksen käytännönläheisyys korostuu, kun opiskelijat pääsevät osallistumaan aidosti peliprojekteihin. Vuodesta 2024 alkaen KAMK tarjoaa koulutusta myös englannin kielellä.

Oulun ammattikorkeakoulu (OAMK) tarjoaa Oulu Game LAB -ohjelman, joka on erityisesti suunnattu pelialasta kiinnostuneille opiskelijoille. Vuonna 2012 perustettu ohjelma toimii Linnanmaan kampuksella ja tarjoaa kansainvälisen sekä monialaisen oppimisympäristön. Ohjelma koostuu kahdesta kurssista, joiden aikana opiskelijat kehittävät mobiilipelejä, jotka julkaistaan Google Playssa. Ohjelma on avoin eri alojen opiskelijoille, eikä aiempi kokemus peleistä ole välttämätön.

Yhteishaun aikataulut ovat tärkeitä muistaa: todistusvalintojen tulokset julkaistaan viimeistään 27. toukokuuta, ja muiden valintatapojen tulokset ovat saatavilla 4. heinäkuuta mennessä. Opiskelupaikka on vahvistettava viimeistään 11. heinäkuuta, ja varasijoilta voi tulla hyväksytyksi 6. elokuuta saakka. Lisätietoa hakuprosessista löytyy Opintopolku.fi-sivustolta.

Selaa mahdollisuuksia täältä (sivua päivitetään edelleen):
https://suomigamehub.com/hakuopas-korkeakoulujen-yhteishaku-ja-peliala/

Keskustelu

Aloita uusi keskustelu